Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Direcţia Regională de Drumuri Înzăpezite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joia trecută, adică în ziua în care a nins şi a viscolit ca într-o zi de iarnă din luna februarie a oricărui an de după Hristos încoace, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi s-a făcut iarăşi de rîsul curcilor şi al fulgilor.

Direcţia asta, orientată greşit ca întotdeauna, n-a reuşit să fluidizeze traficul. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că localitatea în care-şi are sediul compania plătită din banul public să facă nimic, Iaşi, se află în Moldova, iar Moldova este o regiune situată în centrul Africii. După cum ştim cu toţii de la geografie, în Africa nu ninge aproape niciodată. Spun aproape, fiindcă uneori ninge cu ajutoare aruncate din elicoptere de Crucea Roşie.

Deci, de unde să ştie Direcţia de Drumuri şi Poduri cum să acţioneze în caz de ninsoare? Şefa Regionalei Iaşi, africanca Dorina Tiron, a spus că se va face o anchetă în cazul lui Andrei Huţanu, africanul care se află la şefia Secţiei Suceava.

Probabil că, de ochii lumii, timp de o lună, domnul Huţanu va primi salariul diminuat cu 10 procente. Dar acest lucru nu-l va afecta foarte tare pe Andrei Huţanu, fiindcă acesta îşi va recupera banii în primăvară. Doamna Tiron şi domnul Huţanu vor descoperi cu surprindere şi cu bucurie că în acest anotimp, în România, cresc nişte floricele foarte drăguţe cum nu s-au pomenit pe faţa pămîntului lor african. Cei doi vor culege ghiocei şi viorele, iar cele mai reuşite bucheţele le vor trimite la ei în Africa pentru a le fi vîndute conaţionalilor care, cunoaştem, sunt extrem de sensibili la frumos.

Dacă municipiul Iaşi se află în Africa, municipiul Bucureşti este în România. Lucrul acesta a fost ceritificat, joia trecută, de faptul că lucrătorii firmei bucureştene „Rosal”, cea care se ocupă de salubrizarea municipiului Suceava, şi-au făcut bine treaba. „Rosalienii”, fiind băştinaşi de-ai noştri, sunt învăţaţi cu iarna şi au ştiut cum să reacţioneze. Aceştia şi-ar fi făcut treaba şi mai bine dacă sensurile giratorii n-ar fi atât de strâmte şi dacă pe mijlocul străzilor înguste n-ar fi fost semănate borduri.

Municipiul Suceava se află şi el în România, mai exact chiar în municipiul Suceava, iar oamenii de-aici ştiu şi ei, ca şi „rosalienii”, cum e iarna. De aceea nu-i de mirare că angajaţii Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei au ştiut ce trebuie să facă pentru ca să nu se rupă toţi copacii sub greutatea zăpezii.

Dacă avem români de-ai noştri care ştiu cum e iarna, nu înţeleg de ce trebuie să apelăm la serviciile unor indivizi din lumea a III-a, a IV-a sau chiar a V-a, banca de la geam? Bine, asta doar în cazul în care vorbim despre nişte de-a V-a care tot repetă clasa şi care nu învaţă în junglă, ci în nişte chestii care au nişte găuri în pereţi ce pot fi asemănate cu geamurile.    

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia Regională de Drumuri Înzăpezite.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Direcţia Regională de Drumuri Înzăpezite3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa da!! trimis de
(17 feb 2009, 21:34:26
Felicitarile mele domnului Sorin Avram care in acest articol,ca si in altele de fapt,a stiut sa puna punctul pe i!! Sper doar ca candva si undeva se va gasi cineva care sa-i scuture bine si pe acesti indivizi ca nu cumva sa-si rupa ramurile sub greutatea caderilor masive de zapada,si in felul asta sa se trezeasca la realitate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei