Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deşeuri

Gropile de gunoi din comune trebuie închise până la mijlocul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Gropile de gunoi din toate localităţile rurale ale judeţului vor trebui închise până la mijlocul acestui an. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat, după o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Mediului, că termenul de conformare a depozitelor de deşeuri din toate localităţile rurale este pe data de 16 iulie 2009. În aceste condiţii, el a precizat că după această dată, autorităţile locale nu vor mai putea depozita deşeurile în gropile existente, una dintre soluţii fiind transportul gunoaielor la depozitele din mediul urban, care nu au depăşit termenul de închidere, respectiv cele din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Rădăuţi.

Daniel Cadariu a arătat că o altă posibilitate ar construcţia unor platforme pentru depozitarea temporară a deşeurilor, pe o perioada de maxim un an. Vicepreşedintele CJ Suceava a arătat că aceste platforme ar trebui să îndeplinească două condiţii minime pentru a putea fi construite, respectiv să aibă un sistem de colectare a reziduurilor lichide şi să dispună de compartimente speciale pentru selectarea deşeurilor.

„Am informat deja primarii din comunele sucevene despre discuţiile pe care le-am avut la Ministerul Mediului. De remarcat faptul că pentru construcţia acestor platforme se pot asocia mai multe primării, astfel încât costurile de construcţie să fie mai scăzute. Şi în acelaşi timp, i-am avertizat pe primari să prevadă în bugetele locale sumele necesare pentru construcţia unor astfel de platforme”, a spus Daniel Cadariu.

 

În 2009 vor începe lucrările de construcţie a două gropi ecologice

Vicepreşedintele CJ Suceava a mai declarat că tot la Ministerul Mediului a discutat şi cu reprezentanţii firmei de consultanţă care se ocupă de proiectul privind construcţia de rampe ecologice de deşeuri în judeţul Suceava.

Cadariu a explicat că în data de 20 februarie a.c. CJ Suceava va preda la Ministerul Mediului studiul de fezabilitate al proiectului, urmând ca în perioada 23 – 27 februarie a.c. acesta să fie studiat în comun de reprezentanţii administraţiei judeţene, ai ministerului şi ai consultantului. Daniel Cadariu a mai spus că în cursul acestui an se vor finaliza şi proiectul tehnic, documentaţia necesară pentru atribuirea lucrărilor şi licitaţia de execuţie a investiţiei.

„Tot în cursul acestui an vor începe şi lucrările prinse în proiect, cu prioritate pe cele două depozite ecologice pentru deşeuri. Vreau să precizez că în paralel cu aceste investiţii vom analiza şi ofertele depuse de investitori privaţi pentru realizarea unei unităţi moderne de prelucrare a deşeurilor pe una dintre cele  trei soluţii, incinerare, piroliză sau gazeificare, cu producerea de energie termică şi electrică”, a mai spus Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gropile de gunoi din comune trebuie închise până la mijlocul anului.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gropile de gunoi din comune trebuie închise până la mijlocul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In atentia domnului Cadariu trimis de
(17 feb 2009, 16:20:10
Domnule vicepresedinte al CJ Suceava! Parerea mea este ca ar fi mult mai bine sa luati in considerare propunerea acelor investitori privati care vor sa construiasca un incenerator si sa nu va uitati la ea in plan paralel! In Elvetia, care este o tara mult mai civilizata ca a noastra toate deseurile,in afara de cele reciclabile ,se ard si produc energie electrica si va pot spune ca sunt o gramada de astfel de centre di incinerare a deseurilor deoarece lucrez in acest domeniu si va pot asigura ca impactul asupra mediului este minim!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei