Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Învăţământ

Grădiniţa din cartierul Obcini, inaugurată oficial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Prima grădiniţă din cartierul Obcini, unitate de învăţământ în care învaţă aproape 300 de copii, a fost inaugurată ieri, oficial. Este vorba despre prima clădire din cartier destinată derulării activităţii didactice pentru preşcolari, având în vedere că până acum, acest tip de învăţământ s-a desfăşurat în şase apartamente, situate la parterul unor blocuri din cartier.

Noul spaţiu de învăţământ este modern şi încăpător, iar investiţia pentru construcţia şi amenajarea spaţiului a fost de 1,6 milioane de lei. 500 de mii de lei au fost alocaţi de Guvernul României, iar restul banilor necesari au fost daţi de către Primăria municipiului Suceava.

Primarul Ion Lungu, inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu, inspectorul pentru învăţământul preuniversitar Daniela Răileanu, cadre didactice, zeci de părinţi şi copii au participat ieri la inaugurarea grădiniţei. Un sobor de trei preoţi de la Biserica „Sfânta Cruce” a sfinţit spaţiul în care vor învăţa de acum cei 300 de copii.

„Copiii din cartierul Obcini au parte de o grădiniţă nouă. Nu a fost uşor, motiv pentru care vreau să-i mulţumesc domnului Flutur, care, pe vremea când era ministru al Agriculturii, ne-a transferat o clădire de la Centrul de Reproducţie, fără intervenţia sa nefiind posibilă această investiţie”, a declarat primarul Ion Lungu.

 

13 grupe de copii

Realizarea acestei investiţii este cu atât mai importantă cu cât, de ani de zile, Obcini era singurul şi unul dintre cele mai mari cartiere din municipiu care nu beneficia de o grădiniţă normală, această activitate fiind realizată în spaţii improprii, în câteva apartamente.

Cei aproximativ 300 de preşcolari din cartierul Obcini învaţă în două schimburi.  La nivelul unităţii de învăţământ s-au format 13 grupe de copii, iar activitatea educaţională este asigurată de 13 cadre didactice, toate cu gradul I.

Recepţia lucrărilor la grădiniţa construită pe strada Slătioarei, pe amplasamentul unei clădiri preluate de la Ministerul Agriculturii, care a fost demolată pentru a fi ridicată o construcţie mai mare, s-a făcut anul trecut, în prezenţa conducerii Primăriei Suceava, a consilierilor locali, cât şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, a educatoarelor de la grădiniţele de apartament şi a unei grupe de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţa din cartierul Obcini, inaugurată oficial.
 Vizualizări articol: 925 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Grădiniţa din cartierul Obcini, inaugurată oficial3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei