Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 feb 2009 - Anul XIV, nr. 33 (4019)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

95% dintre părinţii bebeluşilor au venituri prea mici pentru o indemnizaţie mai mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sucevenii care au copii până în doi ani şi beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea acestora nu se înghesuie să solicite recalcularea alocaţiei, veniturile mici pe care le-au realizat înainte de naşterea micuţilor nepermiţându-le să primească o indemnizaţie mai mare.

Această concluzie se desprinde la mai bine de o lună de zile de la adoptarea noii legi, care prevede acordarea sumei funcţie de venitul realizat de părintele care creşte copilul.

Conform datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Suceava, din cele 5.524 de familii beneficiare de indemnizaţie, doar 261, reprezentând aproximativ 5%, au cerut recalcularea acesteia, pe baza faptului că au avut venituri care le permit obţinerea unui ajutor mai mare decât cel minim, de 600 de lei. Dintre părinţii care au făcut cereri de recalculare, 216 sunt femei şi 45 sunt bărbaţi.

 

Indemnizaţii de 1.100-1.300 de lei, pentru părinţii care au cerut recalculări 

Conform legii, de la 1 ianuarie a.c. părinţii pot opta fie pentru păstrarea indemnizaţiei de 600 de lei, care reprezintă ajutorul minim, indiferent de venitul realizat, fie pentru obţinerea unei indemnizaţii în cuantum de 85% din veniturile nete din anul dinaintea naşterii copilului.

Reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale Suceava explică acest număr mic de cereri prin faptul că veniturile sucevenilor erau, în urmă cu un an sau doi, semnificativ mai mici decât cele de acum, condiţii în care puţini sunt cei care pot obţine sume mai mari de 600 de lei. Ei cred că cei mai mulţi părinţi au aflat deja de noua lege, astfel că este puţin posibil ca prea multe cereri de recalculare să fie depuse de acum încolo.

Cei 261 de suceveni care au solicitat recalcularea au dreptul, în medie, la o indemnizaţie de 1.100 – 1.300 de lei, cea mai mare sumă care va fi încasată de o mămică fiind de 3.500 de lei.

Pragul maxim până la care poate ajunge indemnizaţia este de 4.000 de lei.

Solicitările de recalculare pot fi depuse în termen de şase luni de zile de la apariţia legii, indemnizaţia calculată la noua valoare urmând a se acorda retroactiv începând cu ianuarie 2009. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 95% dintre părinţii bebeluşilor au venituri prea mici pentru o indemnizaţie mai mare .
 Vizualizări articol: 1125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
95% dintre părinţii bebeluşilor au venituri prea mici pentru o indemnizaţie mai mare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei