Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 ian 2009 - Anul XIV, nr. 22 (4008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Controale ASP

Amenzi şi externări forţate pentru angajaţii şi pacienţii care fumează în unităţile sanitare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Modul în care unităţile sanitare din judeţ aplică Legea Fumatului a intrat în atenţia şefului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, care a dispus verificări în spitale, policlinici şi cabinete de medicină de familie.

Ieri, în conferinţă de presă, medicul a anunţat că a transmis inspectorilor sanitari din subordine să întreprindă o serie de controale pe această linie, arătând că fumatul este interzis în toate instituţiile medicale, motiv pentru care cei care nu se conformează vor fi sancţionaţi, fie ei medici sau pacienţi.

“Aplicarea legii trebuie să înceapă mai întâi din sistemul sanitar. Voi populariza în presă numele celor din sectorul de Sănătate care au fost prinşi fumând”, a spus directorul DSP, adăugând că inspectorii sanitari vor reacţiona la fel de prompt şi în cazul pacienţilor internaţi care îşi aprind ţigara în incinta spitalului.

 

Spaţiu special pentru fumat, în DSP

Lăzăreanu a adăugat că în ceea ce priveşte bolnavii, inspectorii au ordin să cheme Poliţia, pentru a-i amenda conform legii, şi a relatat un caz care l-a determinat să recurgă la această măsură drastică: „Un medic de gardă a atenţionat nişte romi să nu mai fumeze pe hol, iar aceştia i-au suflat fumul în nas. Recomand medicilor să externeze bolnavii care sunt prinşi că îşi aprind ţigara în interiorul spitalului. Am văzut mame de etnie romă internate la Pediatrie, care fumau pe holuri. Am solicitat să fie externate şi să-şi lase copiii singuri acolo, dacă nu vor să înţeleagă”.

Referindu-se la fumatul în instituţia pe care o conduce, dr. Alexandru Lăzăreanu a subliniat că a dat dispoziţii pentru amenajarea unei camere speciale la parterul instituţiei, iar salariaţii care îşi aprind ţigara în altă parte vor fi traşi la răspundere.

“Voi avea toleranţă zero faţă de cei care fumează în birouri şi pe holuri. Am fost personal în birourile şefilor de servicii  şi le-am explicat că decizia mea nu se discută”, a punctat şeful DSP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi şi externări forţate pentru angajaţii şi pacienţii care fumează în unităţile sanitare.
 Vizualizări articol: 1181 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Amenzi şi externări forţate pentru angajaţii şi pacienţii care fumează în unităţile sanitare5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei