Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2009 - Anul XIV, nr. 13 (3999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Suceveanul arestat pentru un jaf la o bancă din Dortmund va fi predat nemţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Suceveanul arestat în urmă cu câteva zile în baza unui mandat european de arestare, conform căruia ar fi autorul unui jaf la o bancă din oraşul german Dortmund, din care ar fi furat peste 100.000 de euro, va fi predat autorităţilor din Germania, care îl vor judeca pentru fapta sa.

Decizia a fost luată sâmbătă, de magistraţii Curţii de Apel Suceava, care au emis pe numele său şi un mandat de arestare pentru 27 de zile.

Magistraţii au mai hotărât că, dacă va fi condamnat pentru această faptă, Feraru îşi va putea ispăşi pedeapsa într-o închisoare din România, această decizie urmând însă să depindă şi de ce vor stabili judecătorii nemţi.

 

Filmul unui jaf spectaculos

Conform autorităţilor din Germania, în dimineaţa zilei de 4 noiembrie 2004, Victor Feraru, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în comuna Mălini, a comis, împreună cu doi complici (probabil tot români) un jaf armat asupra unei case de economii din Dortmund - Lichtendorf.

După un plan bine pus la punct, unul dintre indivizi a rămas afară pentru a asigura paza, în timp ce Victor Feraru şi celălalt atacator au pătruns în sediul băncii. Folosindu-se de un pistol de semnalizare descărcat, cei doi i-au ameninţat pe angajaţii băncii, după care i-au imobilizat legându-i cu cablu. Sub ameninţarea pistolului, doi dintre angajaţi au deschis seiful în care erau ţinuţi banii, suceveanul şi complicele său punând mâna pe 119.570 de euro, o mică sumă în valută şi cecuri de călătorie. După mai mulţi ani de anchetă, magistraţii de la Procuratura din Dortmund l-au identificat pe unul dintre autori în persoana suceveanului, mandatul european de arestare, emis pe 3 decembrie 2008, ajungând la magistraţii suceveni pe 14 ianuarie.

Sentinţa emisă de Curtea de Apel Suceava nu este definitivă, suceveanul având drept de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Legalitatea unui mandat european de arestare, analizată de Curtea Constituţională  

Anul trecut, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au ajuns 16 mandate europene de arestare emise pe numele unor suceveni sau botoşăneni, daţi în urmărire internaţională pentru infracţiuni grave comise în străinătate. Ultimul dintre ei este omul de afaceri sucevean Marcel Cuşnir, acuzat de o tentativă de omor petrecută în anul 1993, tot în Germania. În cazul său, procedurile de extrădare au fost momentan suspendate, Curtea Constituţională analizând o sesizare a avocaţilor suceveanului, care contestă unele articolele privitoare la mandatul european de arestare din legea privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. Conform legilor din România, fapta acestuia este prescrisă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveanul arestat pentru un jaf la o bancă din Dortmund va fi predat nemţilor.
 Vizualizări articol: 2724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 4 voturi
Suceveanul arestat pentru un jaf la o bancă din Dortmund va fi predat nemţilor1.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prison break? trimis de
(19 ian 2009, 22:01:34
nu cumva totu e pus la cale de fratele mai mic? sa ajunga langa celalalt membru al familiei in ghefendi? si sa-l ajute sa evadeze?...............who cares?????? huuuuuuuuu...ce articole de raha mai aveti....chiar nu ma intereseaza filmul unui jaf spectaculos de acu 1000 de ani....e destul ca l-ati dat de 3 ori pana acu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei