Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2009 - Anul XIV, nr. 13 (3999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nişte puncte fixe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Dacă Arhimede solicita, modest, un punct de sprijin pentru a urni Pământul, cu nişte fotbalişti adevăraţi ca puncte fixe se dau peste cap statisticile cluburilor. Dacă statornicia unor portari sau fundaşi se contabilizează în recorduri de prezenţe pentru un anumit club, permanenţa oamenilor din avanposturi înseamnă în plus şi recorduri de goluri înscrise. Sigur că Rădoi este dezavantajat de conjunctură, dacă el ar fi ales să-şi încheie cariera la Steaua nu puţini ar fi fost aceia care ar fi pomenit de plafonare. În condiţiile actuale, nici un jucător de valoare din România nu mai poate rescrie istoria unui club, aşa cum o fac chiar acum Maldini, Del Piero sau Raul la echipele lor. Până şi Lăcătuş, cu care a fost pus în balanţă Rădoi, a avut un scurt „interludiu” la cluburi din afară, înainte de a deveni cel mai titrat jucător din istoria Stelei. Spre deosebire de Rădoi, în cazul celor trei jucători de top amintiţi, scrierea istoriei la club s-a împletit armonios cu dezvoltarea propriei cariere la cel mai înalt nivel. Şi material, şi ca palmares.

Maldini, în cei aproape 25 de carieră, nu numai că a dus numărul prezenţelor în meciuri oficiale pentru Milan dincolo de mie, deci la o cotă imposibil de imaginat că va putea fi depăşită vreodată, ci a spart canoanele şi în scriptele din Serie A. Şi încă mai poate! La fel, mai ţin steagul sus Del Piero şi Raul. Aceştia plusează şi la capitolul cel mai atractiv din fotbal, golul. La 34 de ani, Del Piero este pentru Juventus golgeterul şi liderul de prezenţe all time în toate competiţiile. Se poate mai mult? Se va putea, la anul, când în mod normal îl va depăşi pe Boniperti la numărul de prezenţe în Serie A. Abia cu un an mai în mare decât Mutu (!), Raul poate că l-a depăşit deja la ora la care citiţi aceste rânduri pe Di Stefano la golurile înscrise pentru Real în Primera. Sezonul următor îl va depăşi pe Sanchis la numărul de prezenţe în ligă şi aiurea, iar dacă vârsta lui Del Piero îl va găsi în activitate, atunci recordul golurilor înscrise în Primera este în real pericol.

Desigur că Rădoi nu este primul la nici unul dintre aceşti indicatori la Steaua (timp oricum mai e), dar dacă nici el nu e un reper pentru Steaua, atunci să rescrie cineva definiţia jucătorului reprezentativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nişte puncte fixe.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nişte puncte fixe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei