Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2009 - Anul XIV, nr. 13 (3999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegere

Medicii din spitale, ori la stat, ori în privat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Secretarul de stat Cristian Irimie are acum ocazia să-şi pună în practică o mai veche idee, aceea de a interzice medicilor din spitalele de stat să lucreze concomitent şi în spitale private. Doctorul Irimie a declarat, sâmbătă, la Suceava, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune ministrului Sănătăţii, Ion Bazac, separarea celor două activităţi în funcţie de modul de finanţare a spitalelor private.

După Irimie, dacă un spital privat este finanţat şi din bani de la bugetul asigurărilor de sănătate, respectiv are contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate, medicii din spitalele de stat nu vor putea profesa aici.

„Competiţia nu se face pe bani publici. Eu susţin ca medicii din spitalele de stat să poată lucra şi la spitalele private doar dacă acestea din urmă nu sunt în contract cu Casa Asigurărilor de Sănătate. Dacă sistemul de finanţare a spitalului este privat – din asigurări private, din plata directă a serviciilor medicale, chiar încurajez acest lucru pentru că un investitor care bagă banii în sistemul medical trebuie să câştige, el nu face asistenţă socială. Măsura, dacă va fi adoptată, nu va include şi cabinetele private deoarece acestea au altă sursă de finanţare, pentru ambulatoriu. Dar banii judeţului Suceava pentru medicina spitalicească se împart la numărul de spitale care au contract cu CAS şi atunci contează unde lucrează medicul”, a afirmat Cristian Irimie.

 

Ministerul Sănătăţii va susţine investitorii privaţi în sistemul sanitar

Cristian Irimie a mai arătat că, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, se va ocupa în mod direct de descentralizarea şi responsabilizarea decizională în sistemul sanitar.

Printre proiectele pe care le are, în cadrul ministerului, se numără înfiinţarea unui sistem alternativ eficient de asigurări private de sănătate, stimularea investiţiilor private, dezvoltarea asistenţei medicale la sate, cu stimulente financiare pentru personalul medical în mediul rural şi în zonele neacoperite, precum şi reluarea externalizării unor servicii din spitale care nu ţin de actul medical propriu zis.

„Degeaba aduci aparatură medicală de sute de mii de euro, dacă aparatele nu sunt scoase din lăzi. Tot ceea ce este alături de actul medical strict trebuie dat către cel care ştie să administreze, care investeşte şi sigur că trebuie să existe un câştig de ambele părţi”, a mai spus medicul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii din spitale, ori la stat, ori în privat.
 Vizualizări articol: 1747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Medicii din spitale, ori la stat, ori în privat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Perfect trimis de
(19 ian 2009, 14:25:29
Si asa in spitale e foame de medici care isi cunosc bine meseria, dar dupa punerea in aplicare a acestei decizii vor ramane numai asistenti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei