Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 ian 2009 - Anul XIV, nr. 13 (3999)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România - Argentina, scor 30-26 la CM de handbal masculin

Luni, 19 Ianuarie 2009 (20:17:40)
Echipa naţională de handbal masculin a României a învins, luni, la Osijek, reprezentativa Argentinei, cu scorul de 30-26 (15-13), în cel de-al treilea meci din grupa A preliminară a turneului final al Campionatului Mondial din Croaţia.

Trei minute, trei goluri. Aşa a început România partida cu sud-americanii, care era decisivă pentru rămânerea în cursa calificării în grupele principale. Cele două echipe, ambele cu eşecuri acumulate în primele meciuri din grupa A, au tras de fiecare minge, dar România a reuşit să rămână în avantaj (4-2, min. 7). Cinci minute mai trâziu, Petrea a marcat pentru 7-4, iar Ghionea a mărit avantajul, 8-4. Au urmat şase minute de "secetă" pentru tricolori, care au mai înscris abia în minutul 18 (9-6).

România a continuat să aibă probleme în ofensivă, Argentina profitând şi apropiindu-se la 11-9 (min. 23) şi 12-11 (min. 27). Inevitabilul s-a produs în minutul 28, când Argentina a egalat, pe merit, după un joc mult mai raţional în ambele faze, spre deosebire de cel al tricolorilor, care nu şi-au regăsit ritmul spre finalul reprizei. Totuşi, la pauză, elevii lui Aihan Omer au ieşit cu zâmbetul pe buze la vestiare, 15-13, după un gol de senzaţie al interului Sandu Iacob, marcat în poarta goală adversă de pe linia propriului semicerc.

La reluare, primele minute au fost pozitive pentru România, dar apoi a urmat o nouă lipsă de concentrare, astfel că de la 17-13 (min. 33), s-a ajuns la 17-16 (min. 39). Tricolorii şi-au revenit în doar trei minute, detaşându-se la 20-16, graţie unor mingi recuperate în apărare. După 22-17 (min. 44) şi 23-19 (min. 50), România nu a mai întâmpinat probleme în obţinerea victoriei, care putea fi mult mai categorică, dacă handbaliştii români nu ar fi exagerat cu şuturi pentru impresionarea asistenţei, în detrimentul celor sigure, dar mai puţin spectaculoase. România a obţinut prima victorie la CM din Croaţia, dar are nevoie de încă două succese în următoarele partide din grupa A, pentru a-şi îndeplini obiectivul.

Marcatorii României au fost Ghionea 9, Pîrîianu 6, Petrea 4, Buricea 3, Irimescu 3, Jurcă 2, Rohozneanu 2 şi Iacob 1, în timp ce pentru adversari au înscris Kogovsek 7, Gull 5, F. Torres 4, Vidal 3, Simonet 3, Carou 1, Fernandez 1, Crevatin 1 şi Portela 1.

În primul meci al din grupa A preliminară, România a fost învinsă la scor de campioana olimpică Franţa, cu scorul de 31-21, iar în cel de-al doilea, tricolorii au pierdut cu Ungaria, scor 27-30.

În ultimele două partide din grupa A preliminară, naţionala României va întâlni Australia (miercuri, ora 16.00) şi Slovacia (joi, ora 18.00).

Obiectivul echipei României la CM din Croaţia este calificarea în faza grupelor principale, ceea ce presupune o clasare pe unul din locurile 1-3 în grupa A preliminară.

Din fiecare grupă din cele patru a câte şase echipe se vor califica în grupele principale ale Campionatului Mondial primele trei clasate. Apoi, din cele două grupe principale, ocupantele locurilor 1 şi 2 se vor califica în semifinale, urmând a juca încrucişat. Echipele clasate pe locurile 4-6 în grupele preliminare vor evolua în Cupa Preşedintelui, pentru clasarea pe locurile 13-24, între 24 şi 27 ianuarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România - Argentina, scor 30-26 la CM de handbal masculin.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
România - Argentina, scor 30-26 la CM de handbal masculin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei