Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   32 imagini |   ø fişiere video

Ospitalitate

Udrea, plimbată cu sania trasă de cai la Voroneţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ministrul Turismului, Elena Udrea, a luat contact cu ospitalitatea bucovineană la prima vizită de lucru pe care o face în teritoriu de la instalarea în funcţie. Udrea s-a aflat ieri la Gura Humorului, unde a participat la Seminarul Naţional de Turism „România turistică între urgenţe şi dezvoltare durabilă”, ocazie cu care autorităţile judeţene i-au pregătit un program pe care cu siguranţă nu îl va uita prea curând, program care a inclus vizitarea Mănăstirii Voroneţ şi un picnic în aer liber la cabana de vânătoare Voroneţ.

Elena Udrea a afişat, ca de obicei, o ţinută foarte elegantă, însă sobră. Pentru deplasarea în teren ministrul Turismului a schimbat deux-piece-ul negru cu dungi pe care l-a purtat la seminar cu o ţinută „all black” compusă din geacă cu blăniţă, pantalon pană şi cizme de lac. La acestea, Udrea a asortat un şirag de mărgele, evident portocalii.

Udrea, însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, de parlamentari suceveni, primari din judeţ, dar şi din ţară, precum primarul de Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a făcut primul popas la Mănăstirea Voroneţ.

Aici maica Elena a pus-o în temă cu istoria ctitoriei lui Ştefan cel Mare, insistând pe importanţa restaurării picturilor vechi de sute de ani. În faţa picturii care reproduce scena „Judecăţii de Apoi”, situată în exterior, pe faţada de Vest a monumentului istoric, maica Elena a ţinut să-i spună ministrului Turismului o povestioară a cărei pildă era aceea că persoanele care au funcţii importante în stat au şi responsabilităţi foarte mari, fiind responsabile chiar şi de lucrurile pe care nu le-au făcut.

 

Batal la proţap şi ciorbă de ciuperci în pâine

Următorul popas al Elenei Udrea şi al suitei sale a fosta la cabana de vânătoare Voroneţ, situată la circa patru kilometri de mănăstire. Acolo s-a ajuns cu săniile trase de cai. Nu mai puţin de 40 de sănii au fost puse la dispoziţie de organizatori pentru a transporta oaspeţii la picnicul în aer liber din munţi, sănii la care au fost înşeuaţi nişte cai superbi din rasa semigreu de Bucovina.

Udrea a urcat împreună cu Flutur într-o sanie trasă de doi cai negri pe nume Mircea şi Ulian. Ministrul Turismului avea să declare mai apoi că a fost pentru prima dată în viaţă când s-a plimbat cu sania trasă de cai. Sania a fost adusă de la Capu Codrului, proprietarul Teofil Nastasoi nefiind la prima ispravă de acest gen. El a declarat că a mai transportat şi alte personalităţi importante ale vieţii politice, nominalizându-l aici pe Theodor Stolojan, pe care l-a plimbat cu caleaşca.

Elena Udrea a fost primită cu buciumaşi la cabana de vânătoare de la Voroneţ. Ea a gustat din bucatele tradiţionale pregătite de organizatori şi s-a întreţinut cu toată lumea la o cană cu vin fiert. Nu au lipsit batalul la proţap, grătarele şi ciorba de ciuperci în pâine. Este vorba de o pâine rotundă găurită, interiorul fiind umplut cu ciorbă.

Totul s-a desfăşurat pe fondul muzical asigurat de fanfara adusă special. Organizatorii au pregătit şi trei focuri de tabără care i-au încălzit pe oaspeţii Sucevei. Elena Udrea a rămas foarte impresionată de ceea ce a văzut şi a gustat, promiţând în final că va face în aşa fel încât Bucovina să fie cunoscută la adevărata ei valoare.

„Dacă cei care vor veni în Bucovina vor avea parte de ceea ce am avut parte eu, sunt sigură că îşi vor alege ca destinaţie permanentă pentru a-şi petrece vacanţele acest ţinut de vis”, a spus Udrea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea, plimbată cu sania trasă de cai la Voroneţ.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 8 voturi
Udrea, plimbată cu sania trasă de cai la Voroneţ2.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vizita trimis de
(16 ian 2009, 13:11:47
-ar fi indicat ca toate autoritatile sucevene sa se consulte si sa urmeze exemplul primarului de P. NEAMT. Cu adevarat un edil model. Cat priveste pe d-na UDREA ar trebui sa treaca cu FLUTUR si pe la HOTELUL ALBERT.Ambi sunt niste neispraviti
2.   Vizita trimis de
(16 ian 2009, 13:12:21
-ar fi indicat ca toate autoritatile sucevene sa se consulte si sa urmeze exemplul primarului de P. NEAMT. Cu adevarat un edil model. Cat priveste pe d-na UDREA ar trebui sa treaca cu FLUTUR si pe la HOTELUL ALBERT.Ambi sunt niste neispraviti
3.   Care e legatura??? trimis de
(16 ian 2009, 15:27:13
Ce are Hotelul Albert cu vizita Elenei Udrea???

4.   Da ce gagica!!! trimis de
(16 ian 2009, 16:28:09
bai fluturas asa-ti place sa pupi in cu. toti bucurestenii astia de parca daca n-ai face-o te-ar da afara... sau mai stii, poate chiar asta vor.pe banii cui v-ati petrecut voi acolo? pe banii nostrii ? sau au mai ramas bani din campanie si ti-ai permis-o si pe asta. de asta au pus-o pe udrea la turism ca-i place sa calatoreasca , pasarica calatoare. noroc ca vara la ei tine doar 4 ani ...sau poate mai putin .... sa speram
5.   PROPAGANDA PLIMBATA ??? trimis de
(16 ian 2009, 21:17:50
CINE A PLIMBATO ? haita de caini se musca si zboara din psd, pdl jubileaza. cine mai crede un presedinte care vrea sa demita Parlamentul romaniei ???
6.   Acesta a fost si scopul vizitei. Chiolhan!!! trimis de
(16 ian 2009, 21:31:05
Vanzatoarea de iluzii, D-na Udrea i-a vrajit pe edilii nostri. Chiar credeti basmele astea? Alternativa la Valea Prahovei? Doamne!!!! avem o zona montana superba dar prost administrata in ultimii 20 de ani. Uitati in ce hal arata una din perlele montane romanesti: Vatra Dornei. O rusine pentru administratia impotenta si incompetenta dorneana si judeteana. Stati linistiti, nu se va intampla nimic. Timpul trece, Bucovina se paragineste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei