Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La solicitarea ASP

Cazarea boschetarilor pe timpul iernii, în grija primăriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a cerut primăriilor orăşeneşti să ia măsuri pentru a asigura, pe perioada iernii, adăpost pentru persoanele care reprezintă cazuri sociale.

Ieri, directorul instituţiei, dr. Alexandru Lăzăreanu, a anunţat că primăriilor li s-a solicitat să identifice locaţii pentru cazarea persoanelor fără adăpost în caz de nevoie. Măsura vine în contextul în care, din cauza temperaturilor scăzute din ultima perioadă, mai mulţi oameni ai străzii au ajuns în spitale cu degerături sau au murit.

 

Patru oameni ai străzii au murit îngheţaţi

„Ideea este să nu mai doarmă pe străzi, să poată sta undeva timp de câteva zile, dacă este ger şi li se face rău”, a explicat medicul, adăugând că toate primăriile orăşeneşti i-au comunicat că au găsit diferite soluţii.

„Primăria Suceava a reuşit să ajungă la o înţelegere cu responsabilii de la centrele medico-sociale din Broşteni şi Vicov, astfel încât persoanele care reprezintă cazuri sociale să poată fi plasate acolo timp de câteva zile, dacă situaţia o cere. Primăria Fălticeni a discutat cu cei de la Spital, care au fost de acord cu amenajarea unui salon în care să fie internate strict cazurile sociale, costurile urmând a fi suportate de către primărie”, a exemplificat Lăzăreanu.

În judeţ, în această iarnă, patru oameni ai străzii au murit îngheţaţi, iar alte câteva persoane fără adăpost au ajuns la spital cu leziuni cauzate de frig.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazarea boschetarilor pe timpul iernii, în grija primăriilor .
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cazarea boschetarilor pe timpul iernii, în grija primăriilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   " Boschetari", D-na Turcu? trimis de
(17 ian 2009, 10:04:32
Imi pare rau dar ati folosit o expresie nefericita, aceea de "boschetar" pentru a denumi persoanele fara adapost, ajunse in aceasta situatie din varii motive. Daca tot ne batem in piept ca, noi bucovinenii in special, sunt crestini adevarati, ar trebui sa avem mai multa intelegere cu cei care fie din voia lor sau a altora au ajuns pe drumuri.

Au fost loviti cel putin o data de soarta, ii mai lovim si noi? Credeti ca se poate ajunge mai jos de atat? Mi se pare straniu faptul ca aceasta vine tocmai de la o doamna, care ar trebui sa fie mai intelegatoare. Adaposturi pentru acesti oameni exista in toata lumea civilizata. "Azilul de noapte" ar fi binevenit si la Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei