Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol

Patinoar pe trotuarele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
“Atenţie! Pericol de alunecare!”. Acest mesaj ar trebui să fie afişat aproape pe orice stradă din Suceava, chiar şi pe cele din zona centrală, pentru că, odată cu încălzirea vremii, fenomenul de dezgheţ – îngheţ a acoperit trotuarele cu o pojghiţă de gheaţă extrem de lunecoasă şi înşelătoare.

Cea mai bună dovadă a pericolului care îi pândeşte pe suceveni dimineaţa, când trotuarele sunt acoperite de gheaţă, e faptul că numai în cursul zilei de ieri, medicii de urgenţă au avut de rezolvat peste 30 de cazuri de căzături, pacienţii fiind în special persoane în vârstă, care au necesitat spitalizare pentru a fi trataţi.

 

Dezinteres pentru curăţarea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă

Principalii vinovaţi pentru pericolul care îi pândeşte pe suceveni la fiecare colţ de stradă sunt cei de la firma de salubrizare a oraşului, municipalitatea, dar şi agenţii economici, toţi având obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă.

Cum fuga de responsabilitate e mai uşoară decât munca, fiecare a aşteptat ca zăpadă să fie luată de altcineva, sau mai bine zis, să dispară de la sine, doar în urma reclamaţiilor din presă şi în zona instituţiilor fiind luate măsurile necesare. Dacă în preajma sărbătorilor, zăpada de pe trotuare a făcut cel puţin 100 de victime în aproape două săptămâni, acum, numărul celor care îşi pierd echilibrul pe gheaţă e mult mai mare şi accidentele sunt mai grave.

 

Viceprimarul Harşovschi a găsit şi justificări

Scuza municipalităţii în acest caz e că prioritare au fost străzile Sucevei, unde s-a intervenit din timpul nopţii, pentru a fi împrăştiat nisip cu sare şi soluţie specială pentru dezgheţare.

„S-a intervenit pe tot timpul nopţii, dovadă că drumurile au fost perfect circulabile şi nu au fost accidente cauzate de gheaţa de pe străzi. Din păcate, pe trotuare este mai greu de intervenit şi nu se poate face treaba la fel ca la străzi, pentru că acolo nu putem acţiona decât cu cele două autoturisme speciale, micuţe, sau cu echipaje de oameni. La străzi avem multe maşini cu care se intervine, la trotuare sunt doar două”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a trimis angajaţii Rosal să împrăştie sare şi nisip pe trotuare, dar după ora 09.00.

În timpul zilei, pericolul a dispărut, razele soarelui topind pojghiţa de gheaţă, dar în fiecare dimineaţă există pericolul ca trotuarele să se transforme în patinoar, atâta vreme cât mai există zăpadă care să se dezgheţe, atât de pe străzi, cât şi pe acoperişul clădirilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patinoar pe trotuarele Sucevei.
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Patinoar pe trotuarele Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gheata trimis de
(16 ian 2009, 13:41:57
Toata populatia tarii s-a invatat ca altcineva sa vina sa ne faca ceea ce trebuie sa facem noi. Asteptam si iar asteptam. Nimeni nu pune mina pe lopata, pe ceva, sa inlature gheata, zapada...nimeni nu " vrea" sa faca nimic. Este o totala debandada. O ruda din Canada imi spunea ca ei daca in citeva ore de cind a nins nu fac carare, nu a dat zapada intr-o parte, primesc o amenda cit salarul pe 2-3 luni. Ei, la noi de ce nu se intervine la portofel ? sa vedeti cum fiecare isi face treaba..... Asa, le este rusine....pe strada Marasesti in dreptul caselor vechi,lipite de trotuar, este o gheata ca la patinoar. Proprietarii si-au pus ulucele pt. apa care se scurge de pe acoperis, exact in mijlocul aleii de trecere. Dupa ce ca din cauza lor este asa ghetus nici nu ies sa-si curete trotuarul. In fata Bancii de viza-vi de Catedrala ( Alimentara Marasesti) sta o vechitura de masina Dacia, de culoare albastra, exact pe trotuar ,nimeni nu zice nimic. Nu mai sp
2.   Ghetus trimis de
(16 ian 2009, 13:49:58
continuare : nu mai spun ce este tot in acel loc ( in fata Alimentarei Marasesti) cu acea statie de autobuz si de maxi taxi. Un destept a pus exact in cale acea cosmelie unde sa stea calatorii in cel mai ingust loc posibil de pe acea alee, nu ai pe unde trece deloc, este o aglomeratie de nedescris, este f. aproape de trecerea de pietoni, o incurcatura si o harmalaie de masini ce este acolo , de nedescris. masini puse de-a lungul, altele de-a hoarta, care pe trotuar, care in mijlocul strazii....oare nimeni nu vede nimic? nimeni , si aici ma refer pe linga noi, pietonii si soferii in primul rind, nu sunt deranjati de incurcatura care se produce acolo? eu cred ca trebuie cit mai urgent mutata statia de autobuz, macar in dreptul Bancii, sau a Librariei, sa se poate circula in vreun fel. Oricum sunt prea multe in neregula, ca ti-e si greata sa le mai enumeri....sunt prea multe si nu se face nimic.
3.   Ghetus trimis de
(16 ian 2009, 13:59:33
CONTINUARE ......... sunt persoane care nu lucreaza , apte de munca, si primesc de la Primarie ajutoare sociale. De ce nu li se impune ca pt. primirea ac. ajutor sa presteze munca in folosul comunitatii , un anumit nr. de ore saptaminal. De ce _? ei ar putea f. bine sa fie folositi la aceste munci pt. curatarea trotuarelor, a curateniei orasului, in general, nu cred ca gresesc cind spun asa ceva.... sa nu primeasca banii degeaba.
4.   ... trimis de
(16 ian 2009, 16:57:23
Tot in acea zona (Marasesti, blocul din fata Catedralei) exista o parcare supraaglomerata. Nu mai vorbesc de faptul ca in fiecare dimineata multe persoana aduc copii la scoala (Scoala Generala 3) cu masina, si ce este acolo... nu se poate descrie.

Colac peste pupaza, Primaria a dat autorizatie de constructie pentru o cladire care sfideaza bunul simt prin blocarea accesului in acea parcare (si asa prea mica). Probabil un "baiat destept" a apelat la un functionar din cadrul primariei si a rezolvat problema. Ce mai conteaza ca s-au pierdut cateva locuri de parcare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei