Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Western veritabil

Filmul unui jaf spectaculos, cu un pistol descărcat şi angajaţi de bancă legaţi cu cablu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Categoria sucevenilor care au speriat Vestul s-a îmbogăţit cu un nou personaj. Este vorba de Victor Feraru, un tânăr de 32 de ani, din Mălini, autorul unui jaf armat spectaculos şi extrem de îndrăzneţ. Fapta s-a petrecut în oraşul Dortmund, iar modul de operare descris de anchetatorii germani pare desprins din filme.

 

Jaful s-a petrecut la primele ore ale dimineţii zilei de 4 noiembrie 2004. După ce au gândit minuţios planul de atac şi au studiat terenul şi ce pot fura, trei persoane, cel mai probabil toţi români, în frunte cu Victor Feraru, au hotărât să dea lovitura asupra filialei Sparkasse (n.r. – casă de economii) din Dortmund - Lichtendorf.

Atacul a avut loc la ora 8,07, iar unul dintre cei trei tâlhari a rămas afară pentru a asigura paza. În acest timp, Victor Feraru şi celălalt atacator au intrat în sediul băncii.

Cu ajutorul unui pistol de semnalizare descărcat, cei doi au reuşit să-i sperie pe angajaţii băncii şi i-au forţat să intre în camera de recreare. Pentru a fi siguri că nu au surprize, atacatorii i-au legat cu cablul pe angajaţii băncii, iar apoi şi-au continuat planul stabilit dinainte.

Doi angajaţi ai băncii au fost obligaţi sub ameninţarea pistolului să deschidă seiful şi să le dea lui Feraru şi amicului său tot ce se afla în interior. Aşa se face că în numai câteva minute, atacatorii au plecat cu 119.570 de euro, o sumă mică în valută şi cu cecuri de călătorie.

 

Feraru, acuzat de răpire în concurs cu atac grav de extorcare

După mai mulţi ani de anchetă, reprezentanţii Procuraturii din Dortmund au reuşit să stabilească că unul dintre atacatori este Victor Feraru, din Mălini. În baza probelor adunate, pe numele suceveanului a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de răpire în concurs cu atac grav de extorcare.

Mandatul emis de Procuratura din Dortmund pe 3 decembrie 2008 a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pe 14 ianuarie 2009, iar miercuri, aşa cum am anunţat în exclusivitate în Monitorul de Suceava de ieri, Victor Feraru a fost arestat pentru o perioadă de 5 zile.

În acest timp, procurorii sunt nevoiţi să aducă mandatul şi traducerea acestuia, un nou termen de judecată fiind stabilit să se desfăşoare azi, la Curtea de Apel Suceava.

În paralel, Victor Feraru a formulat recurs împotriva emiterii mandatului de arestare de 5 zile, recurs ce se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul unui jaf spectaculos, cu un pistol descărcat şi angajaţi de bancă legaţi cu cablu.
 Vizualizări articol: 4328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Filmul unui jaf spectaculos, cu un pistol descărcat şi angajaţi de bancă legaţi cu cablu3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rahati mucegaiti trimis de
(16 ian 2009, 12:49:29
cati nenorociti ca asta nu sunt. ei nu stiu sa-si scrie numele dar e smecher de smecher. in puscarie cu ei pe viata ****i rasi in cap

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei