Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Primăria va da 5.000 de lei pentru fiecare chioşc distrus în incendiul din bazar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primăria municipiului Suceava va aloca 5.000 de lei pentru fiecare chioşc distrus în incendiul izbucnit marţi seară în bazar. Primarul Ion Lungu a declarat că sprijinul pe care-l oferă municipalitatea din bugetul local reprezintă un gest de solidaritate cu cei care au înregistrat pierderi în urma incendiului.

“Reabilitarea spaţiilor care au ars  costă mult mai mult. De la caz la caz  este vorba de 3.000-4.000 de euro pentru un chioşc şi mi se pare ca un gest de solidaritate să-i sprijinim pe cei care au suferit, având în vedere că toată lumea este afectată de criza economică. O sumă de 50 de milioane de lei vechi cred că este pertinentă şi binevenită pentru agenţii economici  din bazar”, a declarat Lungu.

El a subliniat că municipalitatea va reface pe cheltuială proprie ceea ce a distrus incendiul, însă numai după ce firma care a realizat lucrările de modernizare a bazarului va face o expertiză la faţa locului. Primarul nu exclude posibilitatea de a propune Consiliului Local alocarea de sume pentru asigurarea bazarului.

“Vom lua în considerare şi o asemenea idee de a asigura cele două corpuri de bazar modernizate. E o sumă destul de consistentă, dar având în vedere ce s-a întâmplat vom lua în calcul varianta asigurării bazarului. Trebuie să vedem dacă mergem pe asigurare totală sau parţială”, a spus Lungu.

În urma incendiului de marţi seară din bazar au fost distruse de flăcări 84 de chioşcuri, pagubele fiind estimate la 1,6 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria va da 5.000 de lei pentru fiecare chioşc distrus în incendiul din bazar.
 Vizualizări articol: 745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 9 voturi
Primăria va da 5.000 de lei pentru fiecare chioşc distrus în incendiul din bazar1.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
(16 ian 2009, 11:15:48
DOM PRIMAR, NUMA 50.000.000 LE DAI? SARACII DE EI.

ADICA LE DAI BANI EVAZIONISTILOR? CELOR CARE NU AU AUZIT DE CASA DE MARCAT, DESI E OBLIGATORIE? DE CE NU AVEAU ASIGURARE PE CHIOSC, LA O VALOARE DE 3000 DE EURO AVEAU DE PLATIT MAXIM 20 DE EURO PE AN SI ACUM ERA TREABA ASIGURARILOR SA-I DESPAGUBEASCA, NU TREBUIAU SCOASE 4.000.000.000 DIN BUGET PENTRU ASTA.

1.1  RE: Bravo! trimis de
(16 ian 2009, 11:17:47
VORBIM DE ACEIASI BAZARISTI CARE AU 2-3 APARTAMENTE SI MINIM 2 MASINI, DAR TOTUSI SUNT FRUNTASI LA CERUTUL DE SUBVENTII PENTRU INCALZIRE SI LA RESTANTE LA ASOCIATIE ?

SUNT CURIOS, POATE AFLAM SI NOI CATE DIN CELE 80 DE CHIOSCURI ERAU ASIGURATE. DE MARFA NU ARE ROST SA INTREB DACA ERA ASIGURATA, PENTRU CA STIU DEJA RASPUNSUL: NU, NU SE POATE ASIGURA MARFA PENTRU CARE NU AI FACTURA.
1.2  RE: Bravo! trimis de
(16 ian 2009, 11:25:54
MONITORULE, CENZUREZI EN-GROSS! NU AM SCRIS NIMIC RAU, NU AM INJURAT, DAR TOTUSI NU-MI POT PUBLICA INTEGRAL COMENTARIUL.

1.3  RE: Bravo! trimis de
(16 ian 2009, 11:39:50
Nu v-a fost cenzurat nici macar un cuvint. Probabil ca este o problema tehnica la dvs. Daca in continuare nu puteti posta comentarii (care, atentie, sa nu depaseasca 1000 de caractere) va rugam sa ne contactati.
1.4  RE: Bravo! trimis de
(16 ian 2009, 11:49:05
Nu m-am exprimat eu bine probabil.

Dau "trimite" si comentariul nu imi apare pe pagina, dar nici nu vad vreun mesaj sa imi spuna, ca pe Obiectiv: "Comentariul nu SA putut adauga". Si mentionez ca nici nu injur, nici nu folosesc cuvinte obscene sau stiu eu ce altceva care sa declanseze filtre...
1.5  RE: Bravo! trimis de
(16 ian 2009, 12:06:16
S-ar putea sa fie o problema legata de traficul extrem de intens care se inregistreaza imediat dupa ora 11.00. Oricum, la acest site setarile sunt astfel facute incit comentariul este sters (daca este cazul) de abia dupa ce este publicat. Deci o eventuala "cenzura" implica, mai intii, publicarea comentariului pe site si abia apoi, repet, daca este cazul, stergerea lui.
2.   Raplata pt voturi trimis de
(16 ian 2009, 11:51:40
Personal nu inteleg un lucru. Orice afacere este supusa unui anumit risc. Care este riscul asumat de catre acesti bazaristi in cazul choscurilor? Cred ca oricine din tara asta ar vrea sa faca afaceri, iar riscul sa fie impartit cu primaria. Am inteles de la primarul Lungu ca aceste chioscuri aveau o valoare de 3000 euro, iar primaria prin bunavointa ei va da fiecarui comerciant care a pierdut chioscul suma de 1170 euro, ceea ce reprezinta 39% din valoare. Stau si ma intreb oare d-l primar da acesti bani din buzunarul propriu? sau da banii din taxele si impozitele adunate de la cetatenii orasului si de la firme. I-a intrebat oare cineva pe acestia daca vor sa suporte o parte din c/v acestor chioscuri sau este doar o rasplata a faptului ca acesti comercianti aduc voturi (personal am votat cu Lungu la fel ca si sotia).
2.1  RE: Raplata pt voturi trimis de
(16 ian 2009, 11:57:39
Corect.

Si totul putea fi rezolvat foarte simplu:

1 - sa oblige bazaristii sa-si asigure macar chioscul ( de marfa nu vorbim, ca ii injuram, plus ca nu asigura nimeni marfa fara acte de provenienta )

2 - verificari PSI
3.   Rasplata pt voturi-continuare trimis de
(16 ian 2009, 11:56:19
Un alt aspect. D-l primar vorbeste despre solidaritate, este ok, dar la cate persoane le-a ars casa sau apartamentul in municipiul suceava oare primaria a fost solidara cu ei sa le plateasca 39% din valoare lucrarilor de reabilitare? Daca nu atunci eu cred ca avem o mare problema cu aceasta solidaritate care este numai pentru unii!!!!!.

Mai sunt multe de spus si timpul costa bani.
4.   Bazar trimis de
(16 ian 2009, 12:05:31
Ah!Ce multe sunt de spus...

Cei responsabili cu bazarul nu au o strategie, o viziune, cred ca era mai avantajos daca se luau masuri de prevenire(PSI, asigurare) decat sa se plateasca acum pagubele. Si cu cei care au facut improvizatii la instalatia electrica, sau cu cei care stiau despre aceste lucruri cum ramane? Sa iasa banul altceva nu intereseaza pe unii in bazar.

Nu sunt de acord cu acordarea de sprijin financiar, chiar daca s-a produs aceasta tragedie cetatenii nu ar trebui sa plateasca neglijenta crasa a altora.

Oricum pe banii cui credeti ca se va reface bazarul?
5.   De ce sa cheltui primaria banii nostri??? trimis de
(16 ian 2009, 12:36:50
Eu sunt total impotriva acestei hotariri a mult iubitului nostru primar.

Cati din cei care aveau chioscuri au si facturi pe marfa care a ars.

Bazaristii sa isi repare chioscurile din taxele si impozitele neplatite de atatia ani.

Eu daca imi pornesc o afacere cine imi asigura locatia? trebuie sa merg la o firma de asigurari nu?

cine i-a impiedicat pe bazaristii nostri sa isi asigure chioscul?

inteleg de ce nu si-au asigurat marfa: pentru ca marfa nu se poate asigura fara factura
6.   Cum va permiteti? trimis de
(16 ian 2009, 12:38:51
Cum va permiteti domnule primar sa dispuneti dupa bunul plac de banii primariei??????????? Pt asta v-am votat? In loc sa mai refaceti cateva gropi in care ne rupem picioarele cu acesti 4 miliarde dvs va permiteti sa-i cheltuiti pt cei care fac evaziune fiscala in bazar. Trebuiau sa vanda in mod legal, sa-si faca asigurare asa cum fac cei care au firme sau magazine si asiguratorii sa-i despagubeasca.E un adevarat dezastru ce s-a intamplat, dar asta nu inseamna ca noi cei care platim impozite si taxe in mod corect trebuie sa le platim pagubele.

Daca veti face asa cum spuneti puteti fi sigur ca veti avea un vot in minus la alegereile viitoare.(dvs si partidul din care faceti parte)
6.1  RE: Cum va permiteti? trimis de
(16 ian 2009, 14:57:18
SA DEA DUMNEZEU CA FAMILIA LUNGU SA ISI RUPA MASINILE IN GROPILE DIN SUCEAVA!!!!!
7.   Deja are un vot in minus la alegerile viitoare trimis de
(16 ian 2009, 14:48:18
doar pentru intentia de a ajuta niste evazionisti.

sa fim seriosi si sa spunem lucrurilor pe nume Bazarist = Evazionist.

unde sunt casele de marcat, unde sunt facturile in Bazarul nostru???
7.1  RE: Deja are un vot in minus la alegerile viitoare trimis de
(16 ian 2009, 21:39:13
CUM ESTE POSIBIL SA DEPAGUBITI NISTE OAMENI ATAT DE BOGATI??????????

DIN BANII PUBLICI FACETI ASA CEVA?NIMENI NU ESTE DE ACORD!SUNT ATATEA DE FACUT IN ORAS! E INCREDIBIL CA VRETI SA LE DATI BANI ACESTOR EVAZIONISTI.

EI PETREC CONCEDIILE IN CELE MAI SCUMPE LOCATII ,AU MASINI,VILE...BANI

DE CE NU AU ASIGURARE PE BUNURI?

SPER SA VA RAZGANDITI,CA O SA VA JUDECE O TARA INTREAGA,DOMNULE LUNGU!
8.   Primaria e firma de asigurari trimis de
(16 ian 2009, 14:56:04
Pentru MICANDO: Ai pus punctul pe I, scriind niste lucruri in mod inteligent si la obiect. AI fost un prost ca ai votat cu lungu, la fel ca restul taranilor din orasul nostru care l-au votat. Nu inteleg ce a fost in mintea ta, dupa cum scrii pari a fi un om cu studii superioare.

Pentru CIUC 007: Draga Lica, tine-o tot asa!!!

Si acum parerea mea: Lungu, pe langa faptul ca actioneaza de parca ar fi monarh si cuvantul lui e litera de lege, ar trebui sa supuna dezbaterii in CL decizia lui de a da bani pt bazaristi, cu toate ca cei din CL ridica mana ca niste sclavi ce sunt.

Dar sa va spun eu altceva care sa va dea de gandit. Cum va explicati ca la un interval de timp atat de scurt de la producerea incendiului LUNGU A SI GASIT SOLUTIA SI SUMELE NECESARE, IN CUANTUM EXACT DE 5000 LEI , CARE SA LE DEA DREPT DESPAGUBIRI? NU CUMVA EL ERA PREGATIT DE INAINTE SA SPUNA TREABA ASTA?Eu daca imi fac chiosc in Obcini si arde cu marfa in el, ma va despagubi
9.   Bazarul si primaria trimis de
(16 ian 2009, 15:05:27
Bai gaz$arilor voi aveti idee macar cate MILIARDE intra in primarie LUNAR de la bazaristi ?????????????? Vorbiti fara sa stiti bai distrusilor ! PRIMARU SA FACA BINE SA-I DESPAGUBEASCA IN TOTALITATE PE OAMENI ! DACA TOT SUNT EVAZIONISTI BAZARITII NU TREBUIA SA INTINDA LABA SA LE IA CHIRII !
9.1  RE: Bazarul si primaria trimis de
(16 ian 2009, 15:14:23
Draga Mongolizata:

Nu incepe cu jignirii un comantariu ca nu e frumos. aici fiecare isi spune punctul de vedere

Intradevar vin bani din chirii. dar la fel se intampla cu orice chiosc amplasat pe domeniul public. nu cred ca Primaria despagubeste acum fiecare chiosc ce sufera avarii doar pentru ca a platit chirie la primarie. sa isi faca asigurare daca vrea despagubiri.

Bani multi ar veni la primarie din impozite. care sunt infime deoarece fiecare bazarist declara o cifra de afaceri de 100 de ori mai mica decat in realitate.
10.   Vinovati trimis de
(16 ian 2009, 15:32:24
Cred ca ar trebui gasit vinovat cel din vina caruia s-a produs incendiul. Acela care a lasat aeroterma aceea in priza ar trebui sa plateasca daunele. Primarul nu trebuie sa cheltuie din banii publici pebtru despagubirea unor evazionisti. Sau a uitat deodata ca e criza si buget de austeritate. Ori poate are interese mari ... Cine stie.. !
11.   Rusine... trimis de
(16 ian 2009, 15:36:55
Nu imi pot explica de ce banii mei dati pentru taxe si impozite se duc in fundul unor oameni care au facut averi din evaziuni fiscale. Concret vecinul meu este una dintre victime... detine doua apartamente in Burdujeni si are casa in constructie mai are doua microbuze noi si doua masini mici de lux. Nu il condamn pentru averea care a facuto dar nici nu intrleg primarul de decizia care a luato. Parca mai ieri spunea ca bugetul este subtire. Sunt convins ca sunt sute de persoane care chiar au nevoie de banii aia.
11.1  RE: Rusine... trimis de
(16 ian 2009, 21:45:36
NOI CREDEM CA DECIZIA DE A DA BANI ACESTOR BOGATASI A FOST LUATA PRIPIT SI SE VA REVENI ASUPRA EI!DOMNULE PRIMAR E NEDREPT SA DATI BANI ACESTOR OAMENI ATAT DE BOGATI! NU E POSIBIL !SUNT ATATEA DE FACUT IN ORAS,IAR DVS PROCEDATI TOTAL INCORECT!
12.   Si baza legala? trimis de
(16 ian 2009, 18:01:46
La sfarsitul anului trecut, dupa alegeri, fondurile gradinitelor si scolilor au fost "imprumutate" de Primarie, pentru ca trebuia acoperita macar o parte din deficitul bugetar generat de alegeri si criza financiara. Acest anunt al Primariei este, din punctul meu de vedere, cel putin ilogic, inoportun si "putin" ilegal. Ca sa nu mai pomenim de lipsa de bun simt si abuzul fata de buzunarele platitorilor de taxe si impozite din judet. Pana acum, nu am "vazut" actiuni care sa-mi trezeasca antipatii fata de Ion Lungu, ba din contra. Dar asta...Ma intreb pe ce baza legala va despagubi Primaria acesti intreprinzatori privati, care, ca multi altii, isi desfasoara activitatea mai mult sau mai putin legala pe domeniul public. Si platesc chirie pentru asta. DOAR chirie, restul fiind evaziune. In fine, nu legalitatea lor este importanta. Bravo celor care au stiut sa faca bani. Dar sa iei banii din invatamant si sa-i dai unor "privati" doar pt ca isi desfasoara activitatea pe domeniul public...
13.   DIN BANII CUI ??? trimis de
(16 ian 2009, 21:13:44
DIN CE BANI - AI FIRMEI DE PAVELE - POATE DIN A CEI A MONTARII LOR IN OBCINI - . PRIMAR CU 70% (FARA A TE FI ALES) ORI ESTI PROST ORI STUPID - TU ESTI LIBER ARBITRU IN A ALEGE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei