Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Creativii din fotbal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tema cornerului executat cu schepsis de către actorii Rooney şi Giggs a continuat să fie dezbătută cu pasiune de-a lungul şi de-a latul continentului. Interesante mai ales reacţiile iubitorilor de fotbal pe nenumărate siteuri si bloguri. Italienii păreau a avea drepturi de autor, aducând în discuţie o punere în scenă identică a elevilor lui Spaletti într-un meci al Romei. Apoi, spaniolii au contraatacat cu o fază similară a Huelvei. N-ar fi exclus să ne trezim cu vreo revendicare de prin America de Sud. După părerea mea, ideea respectivă este mai degrabă una pentru amuzament sau artă pentru artă decât pentru a obţine ceva concret în urma ei. Aşa cum cad în plasă adversarii, la fel se întâmplă şi cu arbitrii, al căror prim impuls e să ridice steagul sau să ducă fluierul la gură. Reacţia vehementă a lui Spaletti la oprirea fazei m-a uimit, nu mă aşteptam ca el să mizeze serios pe vreun câştig efectiv în urma ei. În plus, e o chestiune aproape irepetabilă pentru o echipă. O faci o dată, a doua oară te ştie lumea, poate doar la o distanţă considerabilă în timp.

Nu ştiu dacă e neapărat o analogie, dar mi-a venit în minte felul în care Cruijjf a executat o dată un penalty. Evident, a simulat şutul, după care a mişcat mingea vreun metru, un coechipier a venit lansat din spate dar n-a şutat căci portarul plonjase pe partea sa, ci i-a repasat în centru lui Cruijjf care a marcat ca la miuţă. A fost o joacă de copii, dar golul s-a validat fiindcă aribtrii ştiu măcar la nivel teoretic posibilităţile de executare a loviturilor de la 11 metri. Acum ceva ani, la Arsenal, Pires şi Henry au încercat să scoată faza de la naftalină, dar, nu se ştie de ce, poate din neîncredere, Pires a simulat doar că loveşte mingea, Henry a venit degeaba iar un fundaş mai înfipt a luat mingea şi a zbughit-o cu ea. Arbitrul l-a oprit şi, pe lângă firescul cartonaş pentru Pires, a dictat lovitura liberă pentru adversarii tunarilor. Încurcate sunt interpretările regulamentului!

Aflu în ultima clipă că găselniţa aceasta nu-i aparţine lui Cruijjf, ci unui megieş belgian, pe numele său Coppens, care a pus-o în practică într-un meci internaţional cu mai bine de 20 de ani înaintea lui Cruijjf! Dovada am văzut-o cu ochii mei pe youtube.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creativii din fotbal.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creativii din fotbal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei