Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sprijin

Bucovina, o prioritate pentru Ministerul Turismului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Miniştrii turismului şi culturii, Elena Udrea, respectiv Theodor Paleologu, au participat, în cursul zilei de ieri, la seminarul naţional de turism „Redescoperă România!”.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Fundaţia Amfiteatru, revista Vacanţe & Călătorii, cu sprijinul Ministerului Turismului.

Discuţiile din cadrul acestui eveniment au fost purtate pe marginea soluţiilor necesare pentru păstrarea şi promovarea patrimoniului, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţul Suceava.

Seminarul a fost deschis de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a anunţat că oferă „azil turistic” tuturor celor care au participat la acest eveniment, lansând, în acelaşi timp, o invitaţie în Bucovina pentru toţi cei care doresc să cunoască o zonă în care turismul cultural, ecologic, rural este la el acasă.

 

Paleologu a invitat autorităţile locale să păstreze patrimoniul de care dispun

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a evidenţiat, în discursul său, importanţa păstrării patrimoniului cultural şi istoric existent în judeţul Suceava. El a precizat că după prima vizită pe care a efectuat-o în judeţul Suceava, în calitate de ministru, a remarcat faptul că Bucovina „nu are nimic urât”, ceea ce reprezintă un avantaj din punct de vedere turistic, însă în acelaşi timp, a observat starea jalnică în care se află unele obiective turistice, de patrimoniu.

Paleologu a făcut referire, în primul rând, la Curtea Domnească din municipiul Suceava, precizând că a fost trist în momentul în care a văzut că aceasta a ajuns o groapă de gunoi în aer liber.

„A ajuns aşa din vina tuturor. Adică a statului în general, pentru că nu este o proprietate clară a acelui loc. Dar vreau să vă spun că sunt convins că împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, vom reuşi să facem din acest loc un simbol pentru judeţul Suceava”, a spus ministrul Paleologu.

 

Ministerul Turismului va intensifica promovarea Bucovinei

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a precizat, la rândul său, că ministerul pe care îl conduce va intensifica acţiunile de promovare la nivel internaţional a zonei Bucovina. Udrea a arătat că Bucovina reprezintă o prioritate pentru turismul românesc, iar dezvoltarea acestei zone este legată de dezvoltarea activităţi de turism.

„Alegerea Bucovinei ca primă ieşire în calitate de ministru al turismului nu a fost întâmplătoare. L-am rugat pe domnul Flutur, dar nu a fost nevoie de un singur cuvânt. pentru că disponibilitatea a fost totală, ca acest prim eveniment să se întâmple aici, în Bucovina. Asta din respect pentru potenţialul turistic imens pe care Bucovina îl are. Bucovina corespunde priorităţilor fixate la Ministerul Turismului începând din acest mandat. Şi noi sperăm ca aceste priorităţi să fie cât mai devreme atinse”, a declarat Elena Udrea.

Ea a precizat că turismul reprezintă prioritatea actualului Guvern al României, iar ministerul pe care îl conduce va intensifica acţiunile de promovare a zonelor de importanţă turistică, în special a Bucovinei.

 „Îi vom sprijini pe cei de aici în promovarea ţinutului Bucovinei şi vom populariza această zonă la toate târgurile internaţionale. Mai mult, vrem ca împreună cu administraţia judeţeană, cu preşedintele Gheorghe Flutur, şi ceilalţi parteneri din Suceava, să facem cunoscute proiectele promovate de aici din Suceava, iar primul dintre acestea va fi 'Paştele în Bucovina'.”, a spus ministrul turismului.

Nu în ultimul rând, în cadrul seminarului internaţional de turism, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat strategia de turism a judeţului Suceava, arătând că această zonă poate deveni o alternativă la Valea Prahovei, în primul rând prin diversitatea formelor de turism pe care le oferă.

Flutur a arătat că toţi cei care vor să viziteze Bucovina pot alege între turismul cultural, ecumenic, montan, balnear sau rural.

„Fără doar şi poate, turismul poate deveni principala activitate în judeţul Suceava. Consiliul Judeţean are o strategie proprie de dezvoltare a turismului şi suntem convinşi că şi Ministerul Turismului va fi alături de noi în dezvoltarea acestui domeniu de activitate”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina, o prioritate pentru Ministerul Turismului.
 Vizualizări articol: 2001 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 9 voturi
Bucovina, o prioritate pentru Ministerul Turismului3.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 ian 2009, 17:07:47
Mai intai refaceti strazile, apoi vorbiti de turism.
2.   MAI MULTI TURISTI=MAI MULT GUNOI trimis de
(16 ian 2009, 19:05:15
MAI LASATI-O BALTA CU TURISMUL RELIGIOS, MAI NOU, ECUMENIC.

STEFAN CEL MARE A CTITORI BISERICI SI MANASTIRI CA LOC DE INCHINARE PENTRU CREDINCIOSI, NU PENTRU CEI CU BANI CARE NU AU NIMIC COMUN CU ORTODOXIA.

NU CA AM AVEA CEVA CU TURISTII, SUNT SI AU FOST INTOTDEAUNA INE PRIMITI, DAR, POATE CA E MAI BINE SA NU BATEM ASA TARE TOBA CU RELIGIA.

PENTRU TURISTII PE CARE VRETI SA-I ADUCETI IN BUCOVINA FACETI FOTELURI SI PENSIUNI!

A... ATI VAZUT CUM O COMUNITATE DE NEMTI AU RESPINS UN PROIECT TURISTIC PE MOTIV CA VOR CA ZONA LOR SA RAMANA ASA CUM E. ADICA MAI CURATA.

PUNETI MAI BINE LUPA PE AGRICULTURA SI INDUSTRIE!
3.   PROPAGANDA LA FLUTUR de NOAPTE trimis de
(16 ian 2009, 21:19:50
BAI FATO Z B O A R A SPRE CASA TA ! ORI ESTI... ORI ESTI... SPER SA NU FII...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei