Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 ian 2009 - Anul XIV, nr. 11 (3997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Negocieri

Medicii suceveni, nemulţumiţi de preţul cabinetelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
După o lungă aşteptare, vânzarea cabinetelor medicale din spaţiile deţinute de Primărie a fost deblocată, dar medicii nu sunt deloc încântaţi de sumele pe care trebuie să le scoată din buzunare.

Dacă în 2006, când a apărut prima lege prin care erau scoase la vânzare cabinetele medicale, preţul unui metru pătrat de cabinet avea un preţ derizoriu, de numai 40 de euro, pentru localităţile de rang II, cum este Suceava, acum, evaluatorul tocmit de Primăria Suceava a stabilit un preţ de 600 - 650 de euro pe metrul pătrat, în funcţie de amplasament.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, din 2008, care a modificat legea din 2006,  în sensul vânzării cabinetelor la preţul pieţei, a dat peste cap planurile medicilor, care se aşteptau să plătească foarte puţin pentru cabinetele în care ei îşi practică acum meseria.

“Mulţi dintre noi nu mai doresc să cumpere aceste spaţii. Preţul este exagerat, pentru că nu avem de plătit doar suprafaţa cabinetului, ci şi spaţiile comune. Aşa se face că preţul unui cabinet de numai 12 metri pătraţi ajunge la 18.000 de euro, o sumă prea mare pentru condiţiile de acolo. Lucrăm la preţurile impuse de Casa de Asigurări, de multe ori e mai scump materialul decât suma încasată de la pacienţi”, spune medicul stomatolog Ioan Costea, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti. Medicii suceveni sunt nemulţumiţi mai ales de faptul că în alte localităţi din ţară, unde s-a pus în aplicare prima lege, din 2006, colegii lor au plătit doar 40 de euro/mp, pe când ei vor avea de plătit la preţul pieţei.

 

Primele negocieri, pentru spaţiile din Policlinica Areni

Pe de altă parte, primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că preţul fixat de evaluator este unul din cele mai mici posibile, mai ales că este vorba de zone ultracentrale, unde preţul real al apartamentelor este mult mai mare, chiar şi acum, când a scăzut din cauza crizei economice.

Marţi dimineaţa, reprezentanţii Primăriei Suceava se vor întâlni cu medicii stomatologi şi tehnicienii care au cabinete în Policlinica Areni, pentru a negocia preţul de cumpărare, pornind de la preţul stabilit de evaluator. O parte din ei s-au putea totuşi să renunţe la ideea de a cumpăra cabinetele, preferând să le concesioneze în continuare de la municipalitate, mai ales că preţul este unul foarte mic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii suceveni, nemulţumiţi de preţul cabinetelor.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.2 din 5 voturi
Medicii suceveni, nemulţumiţi de preţul cabinetelor1.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nemernicie trimis de
(16 ian 2009, 12:54:31
sa se spele LUNGU pe cap cu cabinetele primar nenorocit. afara cu el ducase la maicasa pe tarla. nu e bun de nimic nici de prasit macar, vacar ordinar.
2.   OARE VOR STRANGE BANI DE O SPAGA ??? trimis de
(16 ian 2009, 13:37:55
DUPA CE CA PRETUL FIXAT DE EVALUATOR ESTE UNUL DIN CELE MAI MICI POSIBILE DIN MUN.SUCEAVA DOCTORII PAR A FI FOARTE NEMULTUMITI DOARECE EI VISAU CA VOR TRAGE TEAPA PRIMARIEI SI TOTODATA BUGETULUI LOCAL (SUCEVENILOR) PRIMARIA VANZANDU-LE PRIN URMARE CABINETELE LA 40 EURO.

DOMNILOR DOCTORI DACA NU STIATI UN SPATIU DE VANZARE IN ZONA IN CARE DVS VA DESFASURATI ACTIVITATEA AJUNGE INTRE 1000 - 3000 EURO M2 ASA CA SPUNETI BINE MERSI CA VI S A STABILIT ACEST PRET.

SUCEVENII IL ROAGA PE PRIMARUL LUNGU SA NU CEDEZE SANTAJULUI SI PRESIUNII EXERCITATE DE STOMATOLOGI DEOARECE ACESTIA CONFORM DECLARATIEI DOMNULUI COSTEA CASTIGA CEL PUTIN 10.000 EURO ANUAL (EU CRED CA INTRE 10.000 EURO UN DEBUTANT SI UN PROFESIONIST 25.000-50.000 EURO)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei