Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2009 - Anul XIV, nr. 2 (3988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reacţii

Paşniciuc şocat, Zarojanu zglobie la vestea pierderilor funcţiilor de subprefect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Schimbarea din funcţie a celor doi subprefecţi de Suceava, Angela Zarojanu şi Dumitru Paşniciuc, anunţată, ieri, de preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a stârnit reacţii total diferite la cei vizaţi.

Subprefectul Dumitru Paşniciuc a rămas fără glas când a aflat de declaraţia preşedintelui Mîrza, aceea că PSD, căruia îi revin cele două funcţii de subprefect în urma negocierilor cu PD-L, nu-i va păstra pe Paşniciuc şi pe Zarojanu.

„Nu ştiu ce voi face. Nu mi-a spus nimeni nimic, de la dumneavoastră aud prima dată. Până acum nu m-am gândit că o să fiu schimbat din funcţie. Eu la Prefectură nu am făcut politică, am făcut administraţie”, a spus Dumitru Paşniciuc frământându-şi mâinile.

Subprefectul are şi activitate didactică, predă la modulul din Suceava a Universităţii Mihail Kogălniceanu, dar spune că dacă va fi schimbat din funcţie, activitatea la catedră înseamnă prea puţin.

El a fost cu atât mai surprins de veste cu cât a activat, în mandatul 2000-2004, „pentru o scurtă perioadă, una-două luni”, ca membru PSD, intrat în partid la invitaţia preşedintelui Gavril Mîrza şi a secretarului Roman Stecyk, după cum ne-a declarat.

Dumitru Paşniciuc a venit în Prefectură în iulie 2001, ca secretar general, prin transfer de la Consiliul Judeţean, unde ocupa postul de şef al serviciului juridic.

 

Schimbul de ştafetă la Prefectură, în următoarele două, trei zile 

În mandatul 2004-2008 funcţiile de secretari generali din prefecturi s-au transformat în funcţii de subprefect, iar Dumitru Paşniciuc a devenit înalt funcţionar public, cu un venit lunar mediu net de aproximativ 80 de milioane de lei vechi. În septembrie 2008 a împlinit 60 de ani şi, dacă PSD l-ar fi păstrat în funcţie, ar fi ieşit la pensie din această poziţie.

Celălalt subprefect, Angela Zarojanu, a primit mult mai uşor vestea, arătându-se chiar veselă, probabil şi pentru că timpul scurt scurs de la instalarea sa, mai puţin de 3 luni, nu i-a permis să se obişnuiască prea mult cu această postură. Zarojanu a precizat că nu regretă că a demisionat din funcţia de consilier judeţean pentru a veni la Prefectură, dar a apreciat că „a fost o greşeală care mă va costa”.

„Nu mă surprinde declaraţia domnului preşedinte Mîrza, deşi dacă ar fi fost să se promoveze specialişti alta ar fi fost situaţia. Eu m-am străduit să-mi fac datoria. Mă gândisem la foarte multe proiecte, pe care le voi împărtăşi cu bucurie succesorului meu, dacă va dori”, a spus Angela Zarojanu.

Ea a spus că încă nu a luat o decizie în privinţa viitorului său profesional şi politic, însă a arătat că în mod cert va continua cursul destinat înalţilor funcţionari publici, început după numirea sa în funcţie. Subprefectul a precizat clar că nu intenţionează să conteste în instanţă schimbarea sa din funcţie.

Venitul lunar al Angelei Zarojanu de la Prefectură a fost de circa 50 de milioane de lei vechi.

Prefectul şi cei doi subprefecţi ar urma să fie revocaţi din funcţie, conform senatorului Gavril Mîrza, în următoarele zile, posibil chiar astăzi, în urma şedinţei de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paşniciuc şocat, Zarojanu zglobie la vestea pierderilor funcţiilor de subprefect.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 11 voturi
Paşniciuc şocat, Zarojanu zglobie la vestea pierderilor funcţiilor de subprefect3.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Angela merge mai departe trimis de
( 6 ian 2009, 15:48:29
Salutam intrarea in opozitie a doamnei Zarojanu,aceasta adevarata Magda Ciumac a politicii sucevene! Flutur & comp deja simt fiori de gheata cand se gandesc la tandemul Zarojanu-Anghelus !
2.   Daaa trimis de
( 6 ian 2009, 17:07:50
Deja Flutur isi impacheteaza pijamalele si periuta de dinti cred. Voi chiar credeti ca tanti Zarojanu are destula putere sa-l sperie catusi de putin pe Flutur sau pe oricine din PD-L? Mai ales acum, cand la Suceava PD-L rules? Ma indoiesc.
3.   MESAJ PENTRU DOMNUL PASNICIUC trimis de
( 6 ian 2009, 21:06:17
DOMNULE PASNICIUC TOTA VIATA DVS A-TI AVUT FUNCTII SI DUPA CUM VORBESTE GURA TARGULUI SI DUPA CUM STIU SI EU CHIAR PERSONAL A-TI PUTUT FACE MULT BINE SI NU LA-TI FACUT.....

DOMNULE PASNICIUC ODATA CU IESIREA LA PENSIE INCEPE NUMARATOAREA INVESA A ZILELOR DVS. VA-TI INTREBAT IN CE DIRECTIE VA VE-TI DUCE PE ALTA LUME DACA NU A-TI AJUTAT LUMEA CARE V A CERUT AJUTORUL ???
3.1  RE: MESAJ PENTRU DOMNUL PASNICIUC trimis de
( 7 ian 2009, 08:59:48
Dinescule, nu ma iau de substanta mesajului tau, dar vreau sa stiu daca ai abandonat scoala in clasa a 7-a sau a 8-a?
3.2  RE: MESAJ PENTRU DOMNUL PASNICIUC trimis de
( 7 ian 2009, 09:20:16
Pai eu de cand ma straduiesc sa-l fac pe Dinescu sa inteleaga ca face numeroase greseli de ortografie si topica? Dar se incapataneaza sa posteze in continuare. Si el zice ca e avocat...Iti dai seama? Se rasuceste Pruteanu in mormant.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei