Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2009 - Anul XIV, nr. 2 (3988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Selecţie riguroasă

Tinerii dornici să devină militari, picaţi pe capete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tinerii din judeţ care şi-au încercat norocul la ultima sesiune de recrutare organizată de Centrul Militar Judeţean Suceava nu prea au avut succes, din cei 235 de băieţi şi cele 27 de fete care şi-au întocmite dosare de înscriere la finele anului trecut doar 29 de băieţi şi o singură fată fiind declaraţi admişi. La fel ca şi la concursurile precedente, vizita medicală riguroasă la care sunt supuşi tinerii care vor să devină soldaţi gradaţi voluntari a triat jumătate dintre candidaţi.

 

Mai puţin de jumătate au luat note de trecere

Cei 129 de candidaţi care au trecut de acest hop au susţinut un examen psihologic şi un test de evaluare a aptitudinilor fizice, şi acestea dovedindu-se încercări grele pentru cei care şi-au propus să devină soldaţi gradaţi voluntari. Doar 63 dintre ei au luat note de trecere la ambele probe şi au intrat astfel în concurs cu candidaţii din ţară care au optat pentru aceleaşi arme şi unităţi militare ca şi ei.

„Un total de 30 de suceveni au fost admişi în urma ierarhizării valorice. Restul de 33, deşi au obţinut note de trecere, sunt admişi în aşteptare, ceea ce înseamnă că nu au obţinut postul, dar rămân în baza noastră de date şi au prioritate la viitoarea sesiune de recrutare”, a explicat maiorul Gabriel Ghiduş, purtătorul de cuvânt al Centrului Militar Judeţean Suceava. 

 

Armata mai are nevoie de soldaţi

Candidaţii admişi la ultima sesiune de înscriere reprezintă prima serie de soldaţi gradaţi voluntari care vor începe munca din 2009. Începând de ieri, tinerii admişi au început o perioadă de pregătire de cinci luni de zile, după care vor semna un contract care va consfinţi statutul lor de militari profesionişti.

Deşi soldaţii din sursă externă au mai fost recrutaţi în masă şi în 2007 şi 2008, concursurile vor continua, necesarul de efective fiind mare şi din cauză că un procent semnificativ dintre cei admişi la sesiunile precedente au renunţat la cariera militară.

Salariul unui soldat gradat voluntar debutant este de 1.000 de lei, la care se adaugă facilităţi importante, printre care cazare asigurată şi posibilitatea de avansare rapidă.  

 

Singura fată admisă a ales specializarea scafandru

Din cele 27 de tinere cu vârste cuprinse între 18 şi 26 de ani care s-au înscris la concurs, doar una a fost admisă. Interesant este că tânăra respectivă a ales să dea examen pentru specializarea scafandru, una dintre cele mai dificile din armată şi care necesită o sănătate de fier. Pentru a obţine postul fata a concurat cu zeci de băieţi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinerii dornici să devină militari, picaţi pe capete .
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Tinerii dornici să devină militari, picaţi pe capete4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei