Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2009 - Anul XIV, nr. 2 (3988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Bilderberg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Se împlinesc, în 2009, 130 de ani de la fondarea organizaţiei „Bohemian Grove”, destinată defulării ludice a marilor personalităţi din toate continentele. Aici (adică, la Monterrey, în California), două săptămâni pe an, s-au întâlnit cu regularitate cei doi Bush, Ronald Reagan, Gerald Ford ş.m.a. Este locul unde, vorba filmului sovietic, „toată lumea râde, cântă şi dansează”.

A făcut înconjurul planetei pelicula-pirat ce ni-l arată pe rigidul Colin Powell dansând şi cântând pe muzica trupei Village People. În 1942, membrii acestei organizaţii („Bohemian Grove”) au conceput şi decis „Proiectul Manhattan”, graţie căruia s-a construit bomba atomică lansată la Hirosima. Veţi întreba ce legătură se poate stabili între un club de teatru –muzică - dans şi cea mai cumplită armă născocită vreodată. Evident, nici una. Asta-i, de altfel, caracteristica tuturor marilor societăţi secrete private trans-naţionale care de-o vreme încoace sucesc şi răsucesc în taină destinele omenirii: afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.

Până mai ieri, despre Clubul Bilderberg se vorbea în şoaptă. Acum, Google îţi oferă sute şi sute de informaţii la temă, iar librăriile şi bibliotecile vin, la rându-le, cu zeci de titluri ce-şi propun să desluşească misterul gen „mănăstire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i”: oare într-adevăr omenirea este condusă, din umbră, de guvernul nevăzut Bilderberg? Se pare că nu mai există nici o îndoială: mari evenimente au fost regizate în aceste impenetrabile culise ale istoriei. Fie că a fost vorba de Planul Marshall, de moartea lui Allende, de loviturile militare de stat din Guatemala, Argentina, Honduras, de războiul din Vietnam, de invadarea statului Panama, de atacarea Irakului, de căderea zidului Berlinului, de „foaia de parcurs” impusă Israelului, de globalizare, de înlăturarea lui Miloşevici, de oscilaţiile preţului petrolului etc. etc. – toate n-ar fi însemnat altceva decât punerea în practică a deciziilor bilderbergilor.

Iar noi, românii, ar cam trebui să ne punem întrebarea dacă sfârşitul domniei lui Ceauşescu n-a fost tot hotărârea guvernului mondial din umbră. Omnipotentul club secret a fost înfiinţat în 1954, în Olanda, la  reuniunea găzduită de Hotelul Bilderberg. „Tatăl” Clubului: multimilionarul mason David Rockfeller. De atunci, în fiece an şi mereu în alt loc, se întrunesc o sută dintre cei mai influenţi bancheri, oameni politici, mari industriaşi şi economişti din Europa şi Statele Unite. Nici o informaţie nu răsuflă în presă, decât, cel mult, comunicate evazive precum că „s-a discutat”, dar niciodată că „s-a hotărât”. O simplă înşiruire de nume ale participanţilor poate sugera forţa decizională a organizaţiei: Kissinger, Douglas Home, Walter Scheel, regina Beatrix, regele Gustav, regele Juan Carlos, prinţul Charles, Giscard d’Estaing, prinţul Bernhard, Javier Solana, Donald Rumsfeld, Bill şi Hilary Clinton, Bill Gates, Durao Barroso, Z. Brzezinsky, G. Soros, Margaret Thatcher, George W. Bush, Mario Vargas Llosa (!), David Rockfeller ş.a. Nu am mai înşirat şi nesfârşita listă a proprietarilor de mari bănci, trusturi şi imperii industriale. Desigur că, într-un atât de elevat conclav, nu se discută despre modă, fotbal, pescuit, ci se pun la cale înseşi destinele omenirii. Clubul Bilderberg nu are capacitatea de implementare directă a deciziilor. Hotărâtoare rămân mecanismele economice.

Ciudate, pe moment inexplicabile, fiindcă manipulatorii cunosc două-trei mişcări înaintea tuturor. Prea multe nu ştim despre cum este guvernată în realitate lumea şi prea nu ne pasă de marile jocuri politice din spatele cortinei! Drept pentru care Anold Toynbee avertizează: „Cea mai mare pedeapsă pentru cei care nu sunt interesaţi de politică este aceea că vor fi guvernaţi de persoane care sunt interesate de ea.” Rezon!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilderberg.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 15 voturi
Bilderberg4.6515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei