Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 ian 2009 - Anul XIV, nr. 2 (3988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Mîrza vrea politizarea „pe faţă” a prefecturilor şi instituţiilor descentralizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a declarat, ieri, că legislaţia privind numirea prefecţilor, subprefecţilor şi a şefilor instituţiilor descentralizate ar trebui modificată în sensul recunoaşterii nominalizărilor pe criterii politice.

Mîrza a spus, într-o conferinţă de presă că, în baza legislaţiei actuale, se caută diverse căi de numire în funcţie a unor persoane care beneficiază de sprijin politic şi că numirile „oricum se produc”.

„Prefecţii, subprefecţii, directorii de instituţii descentralizate ar trebui să fie oameni politici care ştiu că vin şi pleacă odată cu partidul aflat la guvernare. Lucrurile ar fi mai limpezi; nu este normal să cauţi mereu alte căi pentru a face aceste numiri şi nu ne-am mai da după deget că aceste funcţii nu sunt politice”, a spus senatorul Gavril Mîrza. Întrebat care vor fi căile legale prin care vor fi schimbaţi, în următoarele zile, înalţii funcţionari publici şi şefii instituţiilor deconcentrate, Mîrza a răspuns: „aceleaşi căi legale după care s-au făcut şi schimbările din 2005”.

Liderul PSD Suceava a precizat că, în următoarele două, trei zile, împreună cu partenerii de la PD-L se vor stabili instituţiile care vor reveni fiecărui partid şi vor fi nominalizate persoanele care vor ocupa funcţiile de prefect şi subprefect.

„Cei care ocupă în prezent funcţiile de subprefect nu vor face obiectul propunerilor noastre, nici Angela Zarojanu, nici Dumitru Paşniciuc”, a arătat Gavril Mîrza.

 

Invitaţie la moderaţie pentru PD-L

În ceea ce priveşte viitorii şefi de instituţii şi adjuncţii lor, numele acestora vor fi cunoscute, probabil, până la sfârşitul acestei săptămâni. Senatorul social-democrat a mai spus că acolo unde există deja membri PSD, precum la Autoritatea de Sănătate Publică, aceştia vor fi menţinuţi în funcţie, dacă instituţia respectivă va reveni partidului. „Vor fi schimbări nu în sensul de a politiza instituţiile în mod excesiv, ci de a aduce oameni competenţi care să facă politica guvernului. Toţi sunt profesionişti, dar toţi au venit pe valul politic din 2004. Aşa cum cei care guvernau atunci au găsit profesionişti, aşa îi avem şi noi pe ai noştri”, a afirmat Mîrza.

Acesta a mai invitat partenerii de la PD-L la „moderaţie în declaraţii” în ceea ce priveşte nominalizările în instituţii şi la a nu se hazarda în pronosticuri până la finalizarea împărţirii instituţiilor, pentru că PSD şi PD-L „sunt parteneri egali”.

Numirile politice au susţinători şi în rândul PD-L Suceava. Prim- vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, consideră că „ar trebui să facem din practică o lege şi în acest fel i-am ajuta şi pe politicieni să respecte legile în vigoare”.

Senatorul Onofrei, care a fost prefect de Suceava în perioada 2005-2008, a reamintit că a făcut o propunere similară în 2005, înainte ca prefecţii să fie trecuţi în rândul înalţilor funcţionari publici, fără apartenenţă politică.

Cum Gavril Mîrza a declarat deja că se gândeşte să aibă o iniţiativă legislativă în acest sens, este foarte posibil ca cei doi senatori de Suceava să semneze împreună un astfel de proiect legislativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mîrza vrea politizarea „pe faţă” a prefecturilor şi instituţiilor descentralizate.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Mîrza vrea politizarea „pe faţă” a prefecturilor şi instituţiilor descentralizate1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 6 ian 2009, 17:16:15
A revenit PSD-ul la putere.
1.1  RE: ... trimis de
( 6 ian 2009, 17:17:20
impreuna cu practicile lor c0muniste

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei