Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Până unde duce obrăznicia

Comuna Josenii Bîrgăului, din judeţul Bistriţa Năsăud, revendică în instanţă judecătorească carierele de piatră din satul Dornişoara, comuna Poiana Stampei, după anumite acte întocmite în timpul ocupaţiei austro-ungare, de pe vremea Mariei Tereza.

După ce ne-au luat pădurile grănicereşti, în loc să fie mulţumiţi că prin Legea 400 s-a împărţit în părţi egale 1/2, ca să se stingă conflictul care era pe cale să duca la vărsări de sânge şi pierderi de vieţi omeneşti, acum s-au gândit să ne ia şi carierele de piatră unde mai puteau lucra oameni localnici din satul Dornişoara.

Deşi carierele sunt pe raza administrativ-teritorială a judeţului Suceava, ardelenii s-au adresat instanţelor din Bistriţa şi Cluj pentru a fisusţinuţi să obţină ceea ce nu le aparţine lor.

Dacă vor să ne ia toată averea atunci să ia şi populaţia, care să aibă unde munci şi cu ce trăi, iar ca distanţă, până la Bistriţa sunt 60 km, iar până la Suceava 140 km.

Suntem pregătiţi să deschidem noi acţiune judecătorească şi dacă este nevoie vom ajunge chiar până la tribunalul internaţional pentru a ne face dreptate, pentru că munţii şi pădurile de pe raza administrativ-teritorială a comunei Poiana Stampei sunt ale noastre şi trebuie să rămână urmaşilor noştri, iar celor nemulţumiţi să le ia Dumnezeu darul. Pentru că ardelenii au luptat împotriva noastră, fiind înrolaţi în armata austro-ungară, unde munţii sunt plini de oseminte şi pământul udat cu sânge, cimitirele şi mormântul eroilor stau mărturie pentru ceea ce a fost în vremurile de demult, iar noi avem dovezi încă din anul 1410, de pe vremea lui Alexandru cel Bun, că aceste păduri au fost ale noastre.

Cerem ajutor Prefecturii Suceava, Consiliului Judeţean pentru a ne asigura asistenţa juridică, să nu ajungem la conflicte care pot avea urmări grave.

Primar, Elisei Todaşcă
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Până unde duce obrăznicia.
 Vizualizări articol: 2261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Până unde duce obrăznicia4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei