Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenţie pompieri

Case distruse de flăcări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au fost solicitaţi, miercuri, să intervină pentru stingerea a trei incendii izbucnite la gospodării din mediul rural.

Prima intervenţie a avut loc miercuri seara, în jurul orei 18:00, atunci când la dispeceratul ISU Suceava a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la o casă din Salcea, la faţa locului fiind trimise nu mai puţin de trei autospeciale.

La sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră deja acoperişul casei şi ameninţau să se extindă şi la o anexă din apropiere.

Cadrele ISU au reuşit să stingă incendiul în aproximativ o oră şi să limiteze astfel valoarea pagubelor. În urma incendiului, valoarea bunurilor distruse de flăcări (acoperişul casei, pe o suprafaţă de 140 de metri pătraţi, şi aproximativ o tonă de cereale), a fost estimată la circa 10.000 de lei.

Pompierii, în sprijinul cărora au intervenit şi voluntarii serviciului pentru situaţii de urgenţă din Salcea, au reuşit să oprească focul înainte de a înghiţi întreaga casă şi anexa din apropiere, bunuri în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, incendiul a izbucnit din cauza unor scântei provenite din coşul de evacuare a fumului.

 

Incendii la Volovăţ şi la Şcheia

În aceeaşi zi, în jurul orei 21:00, un alt apel telefonic anunţa izbucnirea unui incendiu şi la o gospodărie din Volovăţ. De la o ţigară aruncată la întâmplare, susţin pompierii, o şură de furaje (coceni de porumb) a fost cuprinsă de flăcări şi exista riscul propagării incendiului la o casă şi o anexă din imediata apropiere. Şi în acest caz, pompierii rădăuţeni şi cei voluntari din localitate au reuşit să stingă flăcările într-un timp relativ scurt, pagubele fiind estimate la 1.000 de lei.

Alarma s-a dat din nou, ieri dimineaţă, atunci când, în jurul orei 8:00, a izbucnit un incendiu, tot de la un coş de fum, la o casă din Şcheia. În incendiu a fost distrusă casa, pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, şi au ars mai multe bunuri casnice şi articole de îmbrăcăminte (pagubele fiind de circa 2.500 de lei).

 

Pompierii avertizează

Din datele statistice, în perioada sezonului rece, cele mai multe incendii se înregistrează la gospodăriile cetăţeneşti.

Pericolul de izbucnire a incendiilor, avertizează pompierii, creşte din cauza exploatării intense şi uneori necorespunzătoare a sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură, radiatoare electrice, centrale termice), a coşurilor de evacuare a fumului defecte sau necurăţate, a instalaţiilor şi aparatelor electrice utilizate cu defecţiuni şi improvizaţii sau care depăşesc puterea instalată a curentului electric, a chibriturilor sau brichetelor lăsate la îndemâna copiilor, cenuşa cu jar aruncată în apropierea furajelor şi construcţiilor, a afumătorilor improvizate şi/sau nesupravegheate şi a fumatului în pat ori aruncarea ţigării la întâmplare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Case distruse de flăcări.
 Vizualizări articol: 1793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Case distruse de flăcări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei