Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sesiune de proiecte

Bani de la UE pentru micii fermieri, pensiuni şi micro-întreprinderi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fermierii şi micii întreprinzători din mediul rural pot depune proiecte în vederea obţinerii de finanţări de la Uniunea Europeană prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), un comunicat al Ministerului Agriculturii anunţând o sesiune de proiecte în această perioadă.

Începând de luni, 17 noiembrie, pot fi depuse proiectele pentru afaceri în turism ori în vederea deschiderii de micro-întreprinderi. De asemenea, de pe 3 decembrie, şi micii crescători de animale vor putea solicita bani, în contul ajutorului oferit fermelor de subzistenţă.

 

1.500 de euro pe an, pentru micii crescători de animale

La nivelul judeţului Suceava, unde se găsesc cele mai multe efective de bovine din ţară, este de aşteptat ca măsura 141, cea care vizează acordarea de bani pentru fermele de subzistenţă, să stârnească un interes deosebit.

Fermierii pot primi un ajutor de 1.500 de euro pe an, pe o perioadă de cinci ani de zile. Suma se acordă pentru orice fermă de semisubzistenţă care are între două şi opt unităţi de dimensiune economică. O unitate de dimensiune economică presupune obţinerea, prin intermediul fermei, a unui venit anual de 1.200 de euro, de unde rezultă că pot obţine fonduri prin acest program fermierii care au un venit anual mai mare de 2.400 de euro.

Din calculele reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava reiese că banii pot fi accesaţi şi de un fermier care are 3-4 bovine în bătătură şi comercializează parte din lapte. Măsura nu vizează însă numai crescătorii de bovine, în program fiind incluşi şi crescătorii de porcine sau ovine. 

 

Industria uşoară, oportunităţi multiple 

Şi în ceea ce priveşte măsura 313, cea care vizează încurajarea activităţilor turistice, se aşteaptă un număr mare de proiecte din partea sucevenilor.

În domeniul turismului se pot obţine finanţări pentru construcţia, modernizarea, extinderea şi dotarea structurilor de primire turistică care au maxim 15 camere. De asemenea, prin PNDR mai pot fi obţinuţi bani pentru amenajări de ştranduri şi piscine, achiziţionări de mijloace de transport tradiţionale pentru plimbări, trasee pentru echitaţie etc..

În ceea ce priveşte măsura 312, de dezvoltare de micro-întreprinderi, se pot depune proiecte pentru a investi în industria uşoară (articole de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc etc.), în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase, în mecanică fină, asamblare maşini, unelte şi obiecte casnice etc..

Mai pot fi obţinuţi bani pentru investiţii în dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local.

Pentru informaţii suplimentare cei interesaţi sunt invitaţi la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani de la UE pentru micii fermieri, pensiuni şi micro-întreprinderi.
 Vizualizări articol: 783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bani de la UE pentru micii fermieri, pensiuni şi micro-întreprinderi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei