Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Acuzaţii

A tergiversat consultul unui pacient pentru a se ocupa de chestiunile personale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Un medic pneumolog de la Spitalul Suceava, Sorin Nicolae, este acuzat de un pacient că a folosit un limbaj neadecvat şi, pe deasupra, a tergiversat consultaţia, preferând să se ocupe mai întâi de problemele sale personale. Şi asta, în ciuda faptului că solicitarea a venit în timpul programului de lucru al medicului şi era considerată destul de urgentă.

Ilie Popescu, de 41 ani, din comuna Straja, a reclamat ieri că medicul Sorin Nicolae, de la secţia Pneumologie a Spitalului Suceava, aflat de gardă, i-a vorbit urât, reproşându-i faptul că nu a venit pentru consult în cursul dimineţii.

Bărbatul a explicat că în luna mai a fost operat la o clinică din Iaşi, din cauza unui chist la plămân, iar în urmă cu câteva zile a avut un accident, când după toate probabilităţile i s-a fisurat o coastă.

 

A plecat să se trateze la Târgu Mureş

„Mi-am făcut radiografie şi am aflat că am lichid în pleură, motiv pentru care am venit la secţia de Pneumologie din Suceava, cu trimitere de la medicul de familie. M-am prezentat aici miercuri, în jurul prânzului, şi am stat de vorbă cu dr. Nicolae Sorin, care mi-a spus că are nişte probleme şi să revin joi, când este toată ziua de gardă. Azi (n.r. ieri), durerile s-au amplificat şi m-am dus din nou la el, dar nu în cursul dimineţii, când mă chemase, ci după prânz. S-a răstit la mine zicându-mi că nu pot să vin când îmi convine mie şi mi-a zis să aştept pe hol pentru că are nişte probleme în familie”, s-a plâns bolnavul, adăugând că după acest episod a ales să renunţe la serviciile medicului Nicolae în favoarea specialiştilor de la o clinică din Târgu Mureş.

 

Medicul: „Am folosit într-adevăr o expresie nefericită”

În replică, medicul acuzat admite că nu a folosit un limbaj corespunzător, dar precizează că s-a corectat imediat după ce a aflat motivul pentru care Ilie Popescu nu s-a prezentat la spital atunci când i s-a spus.

„L-am văzut prima oară miercuri la prânz, când i-am explicat că se poate adresa medicului de gardă sau poate reveni joi, când este rândul meu să fiu de gardă. A ţinut neapărat să-l consult eu, aşa că a venit a doua zi, dar nu în cursul dimineţii, când ştiam eu că pot să-l examinez, având în vedere că trebuie să respect un anumit program al consulturilor. Expresia pe care am folosit-o, şi anume că nu se vine când îi convine lui, a fost într-adevăr nefericită, dar după ce am aflat motivul pentru care a întârziat nu i-am mai reproşat nimic, ci l-am rugat doar să aştepte”, a spus medicul, recunoscând însă că a amânat examinarea pentru a se ocupa de chestiunile personale, chiar dacă se afla în timpul serviciului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A tergiversat consultul unui pacient pentru a se ocupa de chestiunile personale.
 Vizualizări articol: 2791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
A tergiversat consultul unui pacient pentru a se ocupa de chestiunile personale3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pareri contrare trimis de
(21 nov 2008, 11:20:25
Am fost si eu o data la domnul doctor Sorin Nicolae. Mi-a spus ca desi este la serviciu nu este si de garda. Daca vreau ma pot adresa medicului pneumolog de garda. Dar eu am vrut musai sa ma consulte dumnealui pentru ca e un doctor bun. Asa ca am asteptat si m-a consultat.

Am inteles situatia si am inteles si logica demersului.

Ciobanul asta din straga de ce nu s-a adresat medicului de garda. Nu poti sa de duci si sa bati cu pumul in masa si sa strigi "vreau sa vina x sau y si sa ma consulte". Te consulta cine este de garda si nu cine vrei tu. Daca ai prefrinte mi se pare normal sa astepti.

Si cand ia foc o casa vin pompierii care-s de garda si nu aia pe care ii vrei tu
1.1  RE: Pareri contrare trimis de
(21 nov 2008, 11:36:58
mai STIXX, dar tu traiesti pe alta planeta? nu stii ca asa fac toti doctorii in ziua de azi? De ce sa astepti zile intregi pt. un consult!? Nu pentru asta sunt platiti? Sau poate ma insel eu...?
1.2  RE: Pareri contrare trimis de
(21 nov 2008, 17:57:06
in general la doctor daca nu dai ceva de protocol , bani sau bunuri , esti fiul ploii in fata lui , nici asistentele medicale nu se uita la tine, sau alta modalitate pt. doctori este aceea de a chema pacientul la cabinetul sau particular pentru consultatie sau operatie , pe bani multi , ca din discutie si dupa cum este imbracat pacientul isi da seama nenea doctor daca are bani multi pacientul sau rude cu bani ,tablouri , obiecte vechi , SINGER -masina de cusut , CAS-ul fiind platit degeaba ! in tot cazul doctorii sunt si raman niste curve indispensabile !!!!
2.   ATI MAI TERFELIT UN MEDIC trimis de
(21 nov 2008, 21:37:39
BRAVO !!! Ati mai terfelit imaginea unui medic dupa bunul dumneavoastra plac. Cum poti sa faci din badarania unui om un mare articol si sa mai acuzi si medicul. Hai sa o luam incet:

1. "pacientul " nu a mers la medicul de garda in prima zi...deci nu era o URGENTA .

2. Nu s-a prezentat in timpul indicat de medic pt consultatie(adica dimineata cand medicul are la dispozitie tot arsenalul de investigatii, analize,etc)...deci chiar respectivul om nu a acordat o importanta prea mare bolii

3.Din cate stiu eu Straja nu e o comuna de pe langa Suceava....deci daca avea o urgenta f mare se putea duce la un spital mai apropiat, nu era nevoie sa bata drumul pana la Suceava 2 zile la rand

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei