Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Traian Băsescu se declară optimist în privinţa depăşirii crizei economice

Vineri, 21 Noiembrie 2008 (17:49:49)
Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, vineri seară, optimist în ceea ce priveşte depăşirea perioadei de criză economică, spunând că "apocalipsa televizată nu este reală", dar că România trebuie să intre într-o "bătălie" pentru păstrarea locurilor de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Apocalipsa televizată nu e reală, dacă în fiecare seară transmiteţi la televizor că două sute de muncitori au fost disponibilizaţi dintr-o parte, trei sute din alta, se crează impresia dezastrului. Sigur, există costuri ale crizei, dar industria românească funcţionează", a decalarat preşedintele Traian Băsescu la combinatul siderurgic Mechel din Câmpia Turzii.

Şeful statului a spus, totuşi, că "România trebuie să intre într-o bătălie pentru păstrarea locurilor de muncă".

El a adăugat că este susţinută în dezbateri televizate ideea potrivit căreia IMM-urile din România produc 70 la sută din PIB. Preşedintele a ţinut să contrazică aceste afirmaţii, amintind că mare parte din întreprinderile mici şi mijlocii lucrează pentru a furniza produse şi servicii către marile companii.

În acest context, preşedintele a precizat că măsurile pe care viitorul Guvern le va lua trebuie să vizeze menţinerea în funcţiune a marilor companii.

Întrebat dacă este optimist în privinţa depăşirii crizei economice, preşedintele a răspuns afirmativ, el spunând că a fost optimist în acest sens încă de la început. În acest context, el a apreciat că sistemul bancar românesc este solid, menţionând că "băncile mamă" trebuie să continue să trimită în ţara noastră fluxul de bani cu care băncile să crediteze economia românească.

Preşedintele Traian Băsescu a vizitat, vineri, şi fabrica Nokia de la Jucu, iar la finalul discuţiilor cu conducerea unităţii a spus că aceasta nu este afectată de criza economică mondială şi că locurile de muncă de aici sunt sigure.

De la fabrica Nokia de la Jucu, preşedintele Traian Băsescu a mers la combinatul siderurgic Mechel din Câmpia Turzii.

În cursul serii de vineri, Traian Băsescu este aşteptat la o întâlnire la Primăria Cluj-Napoca cu primarul Emil Boc.

Preşedintele Băsescu a mai vizitat, în această săptămână, uzinele Dacia din Mioveni şi Ford din Craiova, combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, societatea ArcelorMittal din Galaţi, şantierele navale Damen din Galaţi şi Daewoo din Mangalia şi uzina Upetrom din Ploieşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Traian Băsescu se declară optimist în privinţa depăşirii crizei economice.
 Vizualizări articol: 887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Traian Băsescu se declară optimist în privinţa depăşirii crizei economice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei