Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul Sucevei

A început amplasarea şinelor pentru mocăniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Lucrările de construcţie a şinelor de cale ferată îngustă pe care va circula o mocăniţă au început ieri în centrul Sucevei. Potrivit spuselor preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, sucevenii vor avea posibilitatea să se plimbe cu mocăniţa începând din data de 28 noiembrie a.c., când se vor aniversa 90 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

Flutur a spus că plimbările cu mocăniţa vor fi gratis, aceasta fiind închiriată de Complexul Muzeal Bucovina pentru a fi la dispoziţia sucevenilor şi a turiştilor până în data de 10 ianuarie 2009. Închirierea mocăniţei a costat muzeul 25.000 de euro, fonduri provenite din autofinanţare şi din alocări de la Consiliul Judeţean Suceava.

Sucevenii vor avea posibilitatea să se plimbe cu mocăniţa din dreptul Casei de Cultură şi până în apropierea magazinului Bucovina, pe traseu urmând să fie amplasate şi patru gări.

Traseul mocăniţei trece pe lângă Muzeul Ştiinţelor Naturale, Palatul Administrativ şi Biserica Catolică, se va intersecta cu strada Mitropoliei, trecând printr-un pasaj, continuă pe lângă Banca Comercială, Muzeul Naţional al Bucovinei, staţia finală fiind lângă Banca Naţională a României.

Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de firma care exploatează mocăniţa, locomotiva acesteia a fost construită în anul 1917 la fabrica Krauss Muenchen şi a fost folosită într-o fabrică din Austria până în anul 1971. Trenul care va fi tractat de locomotiva pe abur are trei vagoane de călători, deschise, dar care vor fi acoperite cu o prelată pentru a-i proteja pe cei care vor dori să se plimbe cu mocăniţa. Fiecare vagon are o capacitate de 18 locuri pe scaune şi nouă locuri în picioare. Viteza maximă de deplasare a mocăniţei este de 15 kilometri pe oră.

 

Circulaţia rutieră va fi închisă între Casa de Cultură şi Muzeul de Istorie

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a precizat că odată cu începerea lucrărilor de amplasare a şinelor pentru mocăniţă a fost închisă circulaţia rutieră între Casa de Cultură şi Muzeul de Istorie al Bucovinei. Traseul mocăniţei va fi amplasat pe una dintre benzile de circulaţie de pe strada Ştefan cel Mare, cealaltă fiind lăsată liberă pentru intervenţii în caz de urgenţă. Singura porţiune de drum care nu va fi închisă traficului rutier este de la ieşirea de pe strada Vasile Bumbac (lângă Direcţia de Finanţe) spre magazinul Bucovina. De asemenea, maşinile vor putea circula pe strada Vasile Bumbac, de la Colegiul "Petru Rareş" şi până la Casa de Cultură Suceava.

Reluarea circulaţiei prin centrul Sucevei, pe strada Ştefan cel Mare, se va face după data de 13 ianuarie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început amplasarea şinelor pentru mocăniţă.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
A început amplasarea şinelor pentru mocăniţă1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei