Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Preocupare

Prima grădiniţă modernă din Obcini a fost inaugurată ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Locuitorii cartierului sucevean Obcini vor avea la dispoziţie o grădiniţă modernă şi spaţioasă, pentru copiii lor. Conducerea Primăriei Suceava a recepţionat ieri finalizarea lucrărilor la noua grădiniţă, în care vor putea învăţa aproape 300 de copii.

Realizarea acestei investiţii este cu atât mai importantă cu cât, de ani de zile, Obcini era singurul cartier care nu beneficia de o grădiniţă normală, această activitate fiind realizată în spaţii improprii, în câteva apartamente situate la parterul unor blocuri.

Recepţia lucrărilor la grădiniţa construită pe strada Slătioarei, pe amplasamentul unei clădiri preluate de la Ministerul Agriculturii, care a fost demolată pentru a fi ridicată o construcţie mai mare, s-a făcut atât în prezenţa conducerii Primăriei Suceava, a consilierilor locali, cât şi a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, a educatoarelor de la grădiniţele de apartament şi a unei grupe de copii, care vor învăţa acolo nu peste multă vreme.

 

Noua grădiniţă, deschisă pentru copii din ianuarie 2009

Un sobor de trei preoţi a fost prezent pentru a sfinţi noua grădiniţă, care va deservi cartierul Obcini, în vreme ce unii părinţi au ţinut să vadă de acum locul în care vor învăţa copiii lor.

„În sfârşit, copiii din cartierul Obcini au parte de o grădiniţă nouă. Nu a fost uşor, motiv pentru care vreau să-i mulţumesc domnului Flutur, care, pe vremea când era ministru al Agriculturii, ne-a transferat o clădire de la Centrul de Reproducţie, fără intervenţia sa nefiind posibilă această investiţie. Avem şase săli de clasă, care vor fi puse la dispoziţia copiilor de anul viitor, în luna ianuarie. În acest moment suntem în faza de contractare a mobilierului şi a celorlalte utilităţi necesare pentru ca cei 290 de copii din grădiniţele de apartament să se mute aici. Sper ca aceasta să fie prima grădiniţă pe care o facem în cartierul Obcini, pentru că ne dorim foarte mult să mai realizăm încă una, cu program prelungit”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a promis că va sprijini municipalitatea în realizarea cât mai multor asemenea edificii de educaţie a copiilor, în vreme ce prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, a promis că va iniţia un proiect prin care studenţii de la departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei să îşi efectueze practica la noua grădiniţă.

Pe de altă parte, consilierul local Ovidiu Donţu şi-a exprimat mulţumirea că unul dintre proiectele discutate în şedinţe de CL s-a concretizat, rezolvându-se o problemă a cartierului Obcini, adăugând: “Arată atât de bine aici, încât îmi vine să îmi mut şi eu copilul la această grădiniţă”.

Realizarea noii grădiniţe din Obcini a costat 16,2 miliarde lei vechi, din care 7 miliarde lei vechi au fost date de Guvern, iar 9,2 miliarde, de Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima grădiniţă modernă din Obcini a fost inaugurată ieri.
 Vizualizări articol: 1474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima grădiniţă modernă din Obcini a fost inaugurată ieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei