Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Drame proaspete, dar şi speranţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat de noi eşecuri, unele de-a dreptul dureroase atât pentru sportivi cât şi (sau mai ales) pentru suporteri. Pentru noi, sucevenii, marea înfrângere a fotbaliştilor a trecut aproape neobservată, înscriindu-se deja în nota obişnuită. Nici măcar sosirea lui Silviu Stănescu pe post de secund nu a produs minunea. Ne-am obişnuit deja cu procedura: echipa merge cât merge, apoi, dintr-o dată, începe să dea rateuri, după care clachează definitiv. Urmarea? Se schimbă antrenorul, ca întotdeauna, singurul vinovat. Fericiţi de “reabilitare” fotbaliştii mai bifează un cap căzut, se angajează ca sub comanda noului venit să “dea totul” să „lupte pentru culorile clubului” şi, ca realizare supremă, să evite retrogradarea. De regulă, ies cam toate, mai puţin ultima. Exact ca în ciclul olimpic, tot de 4 ani, ca şi cel electoral, în 2009 putem retrograda, numai bine ca în 2010 să avem de unde promova, apoi în 2011 mai cădem odată şi, întocmai şi la timp, 2012 va aduce o dublă victorie: în alegeri şi în bătălia pentru un nou loc sub soarele Diviziei B. Timp în care se pot schimba, cu aceeaşi ritmicitate, cam doi antrenori pe an: neapărat cei care vor şi pot face performanţă. Pentru a o şi realiza, mai trebuie rezolvate doar două amănunte: sponsorii, care sunt minunaţi, numai că lipsesc cu desăvârşire, precum şi fotbaliştii. Restul avem!

…Dar vorbeam de drame, nu de glume. Handbaliştii au pierdut la Bologna, după ce la pauză conduceam cu 14-13. Dacă nu mă înşel, la fel au condus şi pe Steaua, de unde concluzia că în handbal cel mai periculos scor e 14-13! Cred însă că returul ne va aduce bucuria calificării, fiindcă la echipa asta chiar puteam vorbi de valoare şi seriozitate.

Rugby-ul agonizează şi el, pregătindu-ne parcă psihologic pentru momentul retrogradării, ultima înfrângere, 0-20 cu Olimpia, fixându-ne pe un penultim loc absolut neverosimil. Poate că totuşi în play-off ne putem salva.

Se mişcă, în schimb, voleiul. Am stat de vorbă în ultima vreme atât cu Lulu Pancu cât şi cu doctorul Căldare, oamenii care se confundă cu voleiul. Ambii spun acelaşi lucru: că dacă nu anul ăsta, atunci sigur la anul vom promova. E vorba de an competiţional, desigur. Dar eu cred că a venit vremea. Dacă Doctorul le-ar împrumuta băieţilor puţin din tinereţea sa veşnică, treaba e ca şi făcută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drame proaspete, dar şi speranţe.
 Vizualizări articol: 942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Drame proaspete, dar şi speranţe5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei