Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectele crizei

Ceferiştii suceveni, aproape de grevă, pentru că nu şi-au primit salariile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Efectele crizei economice au ajuns în România mai repede decât se aştepta multă lume. Peste 1.000 de angajaţi din sistemul feroviar sucevean au aşteptat mai bine de şase zile să-şi primească salariile, un fapt care nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani.

 

Fapt aproape fără precedent la calea ferată. Mii de ceferişti din toată ţara au fost la un pas de a declanşa greve după ce nu şi-au primit salariile pentru luna octombrie. Conflictul mocnit a fost dezamorsat ieri după-amiază, când cardurile angajaţilor au fost alimentate. Totul s-a întâmplat cu o întârziere de şase zile faţă de o lună normală, fapt ce a stârnit îngrijorare în rândul salariaţilor.

De obicei, cardurile sunt alimentate de două ori pe lună, pe datele de 15 şi 30. În noiembrie, data de 15 a căzut într-o sâmbătă, iar, de obicei, banii erau viraţi în conturi cu o zi înainte, pe 14. Acest lucru nu s-a mai întâmplat ca în alte luni, iar salariaţii au aşteptat până luni, în speranţa că lucrurile vor reveni pe făgaşul normal. Cum ceferiştii nu şi-au luat salariile nici luni, situaţia a început să devină tensionată, iar oamenii s-au întrebat care sunt motivele pentru care nu-şi primesc drepturile.

Incertitudinea a continuat şi marţi, iar după intervenţia sindicatelor, conducerea SNCFR a promis că salariile vor fi plătite.

Ieri, după mai multe zile de suspans, banii au intrat în conturile salariaţilor, care nu-şi ascund îngrijorarea că situaţia se va repeta şi lunile viitoare.

 

Salariaţii se tem ca situaţia să nu se repete

„Din ce am înţeles noi, este vorba de lipsa de lichidităţi. Mai multe societăţi mari cu care SNCFR lucra şi-au restrâns activitatea, iar acest lucru s-a văzut imediat. Sperăm să fie o problemă trecătoare, dar după cum merg lucrurile la nivel naţional şi mondial ne temem ca situaţia să nu devină şi mai gravă şi să rămânem fără locuri de muncă mulţi dintre noi”, a spus unul dintre ceferiştii suceveni.

Acesta a adăugat că nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie niciodată de când lucrează la calea ferată, inclusiv în perioada comunistă.

Întârzierea plăţii salariilor a afectat peste 1.000 de ceferişti suceveni, din aproape toate ramurile companiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceferiştii suceveni, aproape de grevă, pentru că nu şi-au primit salariile.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceferiştii suceveni, aproape de grevă, pentru că nu şi-au primit salariile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   IRISBUS trimis de
(21 nov 2008, 07:23:09
CFR

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei