Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 nov 2008 - Anul XIII, nr. 274 (3955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Master european în domeniul protecţiei consumatorilor

Comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva, a inaugurat, miercuri, primul master european în domeniul aspectelor privind consumatorii, sprijinit de UE şi propus în 13 oraşe europene din nouă state membre, inclusiv România.

Cele nouă state membre în care a fost propus masterul sunt Germania, Franţa, Spania, Belgia, Danemarca, Ţările de Jos, Polonia, România şi Marea Britanie. El a fost lansat de Meglena Kuneva la Universitatea Haute Alsace din Colmar, Franţa, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene (CE).

"Având în vedere evenimentele actuale, de exemplu criza financiară şi creşterea preţurilor, nu putem decât să acordăm o şi mai mare importanţă protecţiei şi promovării drepturilor şi intereselor consumatorilor. Prin urmare, sunt extrem de încântată că responsabilizarea consumatorilor face acum parte integrantă din formarea universitară în Europa", a declarat comisarul european.

Obiectivul masterului este, potrivit sursei citate, să formeze profesionişti în domeniile ce ţin de consumatori în întreprinderi, în instituţiile responsabile de elaborarea politicilor şi chiar în cadrul organizaţiilor de consumatori.

CE susţine financiar acest program de studii şi ajută şi la dezvoltarea sa, el reprezentând o premieră în domeniul calificărilor profesionale în Europa.

"Cursurile vor fi consacrate legislaţiei privind protecţia consumatorilor, analizei comportamentului şi psihologiei consumatorilor, economiei, marketingului, tehnologiei orientate către consumatori şi consumului durabil. Întreprinderile, guvernele şi organizaţiile de consumatori şi-au arătat deja interesul privind angajarea absolvenţilor acestui master", se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Master european în domeniul protecţiei consumatorilor.
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Master european în domeniul protecţiei consumatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei