Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expertizat psihiatric

Violatorul în serie avea discernământ în momentul în care îşi siluia victimele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Maricel Brânză, tânărul botoşănean acuzat de nu mai puţin de patru violuri, dintre care unul, comis asupra unei tinere în vârstă de 18 ani, din comuna Pătrăuţi, urmat de moartea victimei, a avut discernământ în momentul în care îşi siluia victimele, cu cuţitul la gât.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Elisabeta Cocârlă, a declarat, ieri, că, la cererea procurorului criminalist care se ocupă de caz, Brânză (24 de ani) a fost supus unei expertize psihiatrice la Penitenciarul Spital Bucureşti-Jilava, rezultatul fiind că botoşăneanul avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Maricel Brânză este cercetat în prezent pentru comiterea a nu mai puţin de patru violuri, din care ultimul, comis la 29 iunie a.c., pe dealul de la ieşirea din Burdujeni înspre Plopeni, soldat cu moartea victimei.

Deşi, iniţial, anchetatorii ştiau doar de trei violuri, în timpul audierilor Brânză a povestit că a violat şi o fată în vârstă de 14 ani, din aceeaşi comună cu el (n.r.-Hăneşti), fapta petrecându-se pe data de 8 mai a.c..

Oamenii legii nu ştiau de acest viol, întrucât victima, ameninţată cu moartea de Maricel Brânză, nu a spus nimănui coşmarul prin care a trecut.

Anchetatorii au reuşit între timp să o identifice pe minoră, aceasta recunoscând tot şi mărturisindu-le poliţiştilor cum a fost atacată de Bânză, în timp ce mergea singură pe un câmp. Pitit printre mărăcini, botoşăneanul i-a ieşit în cale şi, după ce a lovit-o, a violat-o de mai multe ori.

 

„Nu are probleme de conştiinţă”

Judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava sunt convinşi că, dacă nu ar fi fost prins şi încarcerat, Brânză ar mai fi făcut şi alte victime.

„A povestit totul, fără a lăsa impresia că îi pare rău, că are vreo remuşcare. Din câte mi-am dat eu seama, nu are probleme de conştiinţă. Are patru clase, dar nu ştie să scrie. Citeşte foarte greu şi semnează cu degetul”, îl descria pe Brânză şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Suceava, comisarul Manuel Bordeianu.

Procurorii criminalişti aşteaptă acum rezultatele unor analize genetice cerute în acest caz, după care vor finaliza rechizitoriul şi îl vor da pe botoşănean pe mâna judecătorilor.

Maricel Brânză riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 25 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violatorul în serie avea discernământ în momentul în care îşi siluia victimele.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Violatorul în serie avea discernământ în momentul în care îşi siluia victimele1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei