Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Ridică-te, Iacob, şi umblă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Manifestarea gândită şi pusă în mişcare de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a dezmorţit un pic atmosfera care era cam încremenită în proiect. Desfăşurarea de forţe şi desfăşurătorul evenimentului au născut comentarii pro şi contra, ceea ce e foarte bine, pentru că înseamnă că manifestarea a fost vie.

Dacă ecourile se vor stinge repede ca focul de paie pentru chirpici sau dacă acestea vor mai hălădui prin ţară şi prin străinătate în căutare de parteneri de afaceri şi de turişti, rămâne de văzut.

Printre invitaţii domnului Flutur s-a numărat şi ambasadorul Austriei la Bucureşti, Martin Eichtinger. Numai gândindu-mă la afinatele date pe gât de participanţii la acţiunile de la Suceava şi de la Mălini, la pingelele dansatorilor de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” care le-au refuzat firelor de iarbă dreptul de a râde la soare, la degetele instrumentiştilor care au „alergat” pe clapele acordeonului ca Pink în concertul de la Londra şi la roţile mocăniţei care au fost puse în mişcare după multă vreme, deci numai gândindu-mă la toate astea am obosit, iar lenea m-a luat de după umeri şi mi-a şoptit la ureche că îmi pot permite să copii o bucată dintr-un articol publicat de „Monitorul”, ca să nu-mi mai bat eu capul.

„Ambasadorul Austriei, prezent la eveniment alături de ambasadorul Ungariei, Excelenţa Sa Oszkar Fuzes, şi de reprezentanţii altor misiuni diplomatice europene, a amintit de legăturile istorice dintre Bucovina şi Austria şi a apreciat proiectul de turism religios lansat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. În acest context, diplomatul a spus că Austria poate avea un aport economic semnificativ la susţinerea acestui proiect şi a propus crearea unui nou drum de pelerinaj creştin, „Drumul lui Iacob spre Est”, similar cu Camino de Santiago, drumul medieval străbătut de pelerini pentru a ajunge la mormântul apostolului Iacob din Santiago de Compostela, Spania. Aşa cum „Drumul lui Iacob” spre Spania leagă regiunea Pirineilor cu mormântul apostolului, traversând oraşele Jaca, Pamplona, Estella, Burgos şi Leon, aşa „Drumul lui Iacob spre Est” ar trebui să lege un loc important din Austria, prin Ungaria, Slovacia şi Ucraina, de mănăstirile din Bucovina”.

Trebuie să recunosc că sunt depăşit de acest subiect chiar în acest moment. Subiectul trece pe lângă mine cu o viteză ameţitoare, la volanul unui Seat Leon, iar ca să-l ajung mi-ar lua ceva timp.

Mie nu-mi rămâne decât să-l felicit pe Martin Eichtinger şi să le urez autorităţilor să facă din ideea ambasadorului un proiect funcţional. Totodată, ţin să-i mulţumesc Excelenţei Sale fiindcă datorită propunerii făcute mi-a venit şi mie o idee care ar putea fi folosită cu succes sau cu succesuri, cum vreţi să spuneţi. Proiectul se numeşte „Drumul lui Iacob spre Vest” şi nu are legătură cu „Turismul religios” al domnului Flutur, ci cu turismul de afaceri. Concret: elevii de liceu vor fi duşi în „excursie” acasă la oamenii de afaceri suceveni Sorin Iacob şi Gheorghe Iacob, iar aceştia le vor spune tinerilor ce trebuie să facă pentru a avea succes sau succesuri în biznisuri. Cool, nu?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ridică-te, Iacob, şi umblă.
 Vizualizări articol: 1978 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ridică-te, Iacob, şi umblă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei