Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Foşti şi actuali consilieri judeţeni suceveni, chemaţi la DNA în legătură cu o firmă a CJ Suceava

Consilierii judeţeni suceveni din mandatul trecut, printre care şi actuali aleşi judeţeni, precum şi cei doi vicepreşedinţi ai CJ Suceava, au fost chemaţi, la DNA, ca martori într-un dosar privind societatea Bucovina Ecotermgaz înfiinţată de CJ Suceava pentru administrarea unui proiect de utilităţi.

Mai mulţi foşti consilieri judeţeni suceveni, unii dintre ei aleşi şi în acest mandat, au confirmat că au primit citaţii de la DNA pentru a se prezenta, săptămâna viitoare, în calitate de martori, într-un dosar privind societatea Ecotermgaz.

Printre cei chemaţi la DNA, în calitate de martori, se află şi actualii vicepreşedinţi ai CJ Suceava, Vasile Ilie şi Dan Cadariu, ambii foşti consilieri judeţeni în mandatul trecut.

DNA verifică din 2006 mai multe activitatea firmei Bucovina Ecotermgaz după ce o firmă, care a contestat licitaţia pentru desemnarea operatorului de gaze naturale în judeţ a depus şi plângere la DNA privind modul în care CJ Suceava a vărsat în contul firmei suma de cinci milioane de euro ceea ce a permis ca societatea să beneficieze de un punctaj mai bun.

La vremea respectivă, preşedintele de atunci al CJ Suceava, Gavril Mîrza, declara că suma de bani fusese repartizată firmei printr-o hotărâre a CJ Suceava din vara anului 2005, cu aprobarea Ministerului Finanţelor Publice şi cu avizul Deutsche Bank, banca finanţatoare a proiectului "Suceava-utilităţi şi mediu la standarde europene".

El a arătat că în urma plângerii depuse la DNA, procurorii anticorupţie au solicitat precizări privind modul în care a fost transferată în contul Bucovina Ecotermgaz suma de cinci milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foşti şi actuali consilieri judeţeni suceveni, chemaţi la DNA în legătură cu o firmă a CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 886 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foşti şi actuali consilieri judeţeni suceveni, chemaţi la DNA în legătură cu o firmă a CJ Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei