Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inaugurare

„Han european”, în Muzeul Satului Bucovinean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
În  Muzeul Satului Bucovinean a fost inaugurat, duminică, 12 octombrie, „Hanul european”, manifestare la care au fost prezente oficialităţi române şi italiene.

Proiectul a fost iniţiat de Regiunea italiană Abruzzo, prin Programul de Iniţiativă Comunitară Leader, care presupune construirea unor hanuri în Europa: Italia, Elveţia, Franţa şi România, unde partener este Consiliul Judeţean Suceava.

Proiectul „Hanurile Europei Rurale-European Country Inns” are ca obiectiv general promovarea zonei rurale prin produse specifice şi oferte turistice, în cadrul unei reţele proprii de hanuri, ce vor cuprinde şi posibilităţi de primire, informare şi promovare a zonei.

 

Suceava, în circuitul turistic european

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, a declarat că „lansarea Hanului european de la Suceava, în Muzeul Satului Bucovinean, este, practic, o dovadă că şi Suceava intră într-un circuit turistic european important”.

El a mai spus că Hanul European este compartimentat cu un show - room, o cameră de prezentare a diverselor produse tradiţionale, sala hanului, cu obiecte tradiţionale, şi o sală care va găzdui activităţi economice.

„Pe măsură ce regiunile un deja planuri europene, vor propune seri ca aceasta, o seară română şi italiană, cu produse tradiţionale. Cu siguranţă, în acest spaţiu vor fi şi produse tradiţionale din zonele care vor binevoi să-şi prezinte diversele produse gastronomice originale”, a mai completat directorul Ursu.

 

Gustări şi muzică italiană

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, este de părere că deschiderea acestei locaţii în Suceava „se leagă de o politică europeană a grupurilor de acţiune locală”.

„Programul de Iniţiativă Comunitară Leader, care în România va fi mai consistent din 2009, promovează iniţiativele locale şi asocierea diferitelor organizaţii pentru promovarea anumitor obiective. Europa se va dezvolta atunci când comunităţile locale vor acţiona, se vor asocia între ele fără graniţe”, a declarat Flutur.

Reprezentantul delegaţiei italiene din regiunea Abruzzo, Stefano di Rocco, directorul general al Comunităţii Montane „Valle Roveto” a spus că „Proiectul european „European Country Inn” are ca scop relaţia strânsă dintre teritoriile din Europa. Aceste hanuri au fost create pentru a aduna oameni din mai multe naţiuni, de a gusta din produsele specifice fiecărui popor, de a se cunoaşte mai bine”.

La finalul inaugurării Hanului european s-au putut degusta preparate specifice din Abruzzo. Bucătarii veniţi din acea zonă a Italiei au făcut demonstraţii de produse ce se pot pregăti la un han al Europei: paste cu bob, marinată de peşte, maccheroni alla chittara sau ragut de miel sau de porc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Han european”, în Muzeul Satului Bucovinean.
 Vizualizări articol: 2293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Han european”, în Muzeul Satului Bucovinean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bulsit trimis de
(14 oct 2008, 12:06:29
Auzi la ei "satul bucovinean". Ce cac&t! Adica casele astea au inceput sa se ridice asa imediat dupa ce bucata asta de tara a fost anexata imperiului. si asta cu han european miroase a urina
2.   ... trimis de
(14 oct 2008, 22:47:12
Era mai potrivit un partener austriac. Nu inteleg ce legatura au italienii cu zona noastra.

Pe aici au trecut turcii, tatarii, polonii, austriecii, nemtii si cam atat.

Cei care si-au pus cel mai tare amprenta pe zona noastra influentand traditiile precum si arhitectura au fost austriecii.

Italienii nu prea au ajuns pe la noi, exceptie facand romanii care se presupune ca au ajuns si in partea noastra.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei