Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deschidere

Medicamente compensate şi gratuite, fără plafon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Medicamentele compensate şi gratuite se eliberează, din această lună, fără restricţii, iar decontarea către farmacii va fi făcută de Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Suceava pe baza facturilor şi reţetelor eliberate depuse la CAS în primele 15 zile calendaristice ale lunii următoare celei pentru care s-au eliberat  medicamentele cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu.

Un comunicat de presă remis, ieri, de preşedintele director general al CAS Suceava, Michaela Pelepco, precizează că farmaciile vor elibera asiguraţilor medicamentele din prescripţiile medicale şi că acestea au dreptul să primească, la termenele prevăzute în contractul cu CAS, contravaloarea medicamentelor cu şi fără contribuţie personală eliberate, conform facturilor emise şi documentelor însoţitoare, la nivelul realizat.

„Valoarea contractului încheiat de CAS Suceava cu fiecare farmacie, pentru anul 2008, pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală eliberate în ambulatoriu a fost valabilă până la data de 3 octombrie a.c., dată de la care instituţia noastră va deconta contravaloarea acestora la nivelul realizat”, se arată în comunicat.

 

Plata medicamentelor eliberate în 2008, în primul trimestru din 2009

În vederea asigurării continuităţii eliberării medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi a medicamentelor şi materialelor sanitare care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ, CAS poate utiliza angajamente legale suplimentare în anul 2008, în limita prevederilor aprobate în bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru exerciţiul bugetar 2008, cu termen de plată trimestrul I al anului 2009. Altfel spus, medicamente eliberate în acest an vor putea fi plătite farmaciilor în prima parte a anului viitor.

 

De peste doi ani, în Suceava nu mai sunt cozi la medicamente compensate şi gratuite

CAS Suceava nu se aşteaptă, însă, la o creştere semnificativă a solicitărilor de medicamente gratuite şi compensate, având în vedere că în judeţ problema cozilor la farmacii a fost soluţionată încă din martie-aprilie 2006, Suceava fiind printre puţinele judeţe din ţară în care medicamentele compensate şi gratuite sunt eliberate de farmacii pe toată durata lunii şi nu doar în primele zile.

Pentru a preveni eventualele sincope, ieri, la sediul CAS Suceava a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Colegiului Judeţean al Farmaciştilor, în cadrul căreia au fost prezentate noile prevederi legislative.

De comun acord, s-a stabilit ca pentru monitorizarea permanentă a consumului de medicamente de către CAS Suceava, farmaciile aflate în contract să transmită în prima zi a fiecărei săptămâni valoarea medicamentelor eliberate pe baza prescripţiilor medicale, din săptămâna precedentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamente compensate şi gratuite, fără plafon.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicamente compensate şi gratuite, fără plafon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei