Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de proiecte

Fondurile europene pentru turism, neatractive pentru suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Fondurile europene destinate proiectelor de turism nu sunt interesante pentru suceveni. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat nemulţumit de numărul redus al proiectelor de turism depuse de suceveni pentru a accesa fondurile europene disponibile prin Programul Operaţional Regional şi Programul pentru Dezvoltare Rurală.

„Am solicitat să facem o analiză a investiţiilor din ultima perioadă în domeniul turismului şi vreau să spun că sunt nemulţumit de volumul acestora. Asta în condiţiile în care există fonduri europene pentru proiecte de turism, iar alte judeţe stau mai bine la acest capitol decât Suceava”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

El a precizat că administratorul CJ Suceava, Petru Luhan, va avea întâlniri cu operatorii de turism şi cu primăriile din judeţ, pentru a populariza oportunităţile de finanţare, astfel încât investiţiile în acest domeniu de activitate să crească în perioada următoare.

 

„Nu trebuie să declarăm doar la simpozioane că vrem un judeţ turistic”

Pe de altă, Gheorghe Flutur a spus că instituţia pe care o conduce va realiza un program de dezvoltare integrată a turismului din judeţul Suceava. Preşedintele CJ Suceava a precizat că acest plan va conţine măsurile ce vor fi luate pentru dezvoltarea activităţii turistice, astfel încât numărul turiştilor care vizitează judeţul Suceava să fie mult mai mare.

„Am constatat că numărul zilelor de şedere a turiştilor în judeţul Suceava este extrem de mic. Media este de două zile. Iar acest lucru arată că trebuie să diversificăm activităţile de turism. Începem cu turismul religios, ca o componentă de bază, dar nu trebuie să ne oprim aici. Trebuie să avem în vedere toate formele de turism care pot fi practicate în Suceava. Judeţul va trebui să devină unul turistic, dar nu trebuie să declarăm doar la simpozioane lucrul acesta”, a spus Flutur.

El a reamintit că la sfârşitul acestei săptămâni, la Centrul Economic Bucovina Suceava va avea loc Forumul Regional de Investiţii, în cadrul căruia vor fi lansate două proiecte de dezvoltare a turismului din judeţul Suceava, „Produse naturale din Bucovina” şi „Turismul religios în Bucovina”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondurile europene pentru turism, neatractive pentru suceveni.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Fondurile europene pentru turism, neatractive pentru suceveni1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fara drum nu se poate trimis de
( 8 oct 2008, 11:10:53
Daca faci 8 ore de la Bucuresti la Suceava (daca circuli regulamentar) cine crezi ca mai vine aici in concediu? N-ai tu autostrada (nici macar un drum modernizat de la Roman la Suceava), n-ai aeroport (decat o religva) cine este prost sa investeasca in turism la Suceava. Mai ales ca spagarii de pe la primarii si consiluiul judetean iti pun bete in roate si nu poti face nimic daca nu cotizezi.
2.   Intrebare trimis de
( 8 oct 2008, 12:37:29
De ce nu faci nimic sa repari drumurile in judet ? asa ai promis in campanie , ca vei face vei drege si NIMIC. Cum sa vina turistii? cu caruta ?
3.   Aeroportul?! trimis de
( 8 oct 2008, 16:51:55
dati drumul zborurilor low cost la suceava si apar si turistii...
4.   Suceveni neinteresati trimis de
( 8 oct 2008, 21:03:20
Sint neinteresati de fonduri europene pt. turism care sint MOCA pt ca SINT niste MIRLANI PUTUROSI.Daca ar fi ceva de furat....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei