Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

„Primarul din Rădăuţi nu lucrează în interesul cetăţenilor din municipiu”

Credem că primarul municipiului Rădăuţi nu lucrează în interesul cetăţenilor din municipiu şi este preocupat în permanenţă de terenurile ce le are în proprietate societatea şi blocarea activităţii ei prin:

-neachitarea facturilor pentru activităţi de prestări servicii conform contractelor de concesiune şi activităţii de Întreţinere Străzi conform contractelor încheiate pe anul 2008.

-Acordarea de lucrări spre execuţie altor societăţi ilegal şi nerespectarea contractelor încheiate în urma licitaţiei pe anul 2008 (ex. Montat borduri pe str. Dimitrie Dan)

-Preocuparea în permanenţă de preluarea unor activităţi pentru a le putea încredinţa probabil altor societăţi (ex. Salubritate)

Referitor la Staţia de Epurare, pentru informarea corectă a opiniei publice, S.C. Servicii Comunale precizează următoarele:

-nu am primit nici o amendă de la garda de mediu, cum a afirmat domnul primar.

-Tema de proiectare, proiectul tehnic şi lucrările de modernizare a Staţiei de Epurare au fost făcute de Primăria Municipiului Rădăuţi în limita fondurilor aprobate pe programul Phare 2002 şi nu de Servicii Comunale.

-Servicii Comunale a primit în exploatare Staţia de Epurare conform actului adiţional din 27.07.2007; la contractul de concesiune şi exploatarea staţiei în parametrii tehnici proiectaţi cu un debit de 110 litri/s, nu de 80 litri/s, cum a afirmat domnul primar Aurel Olărean, fapt constatat şi în nota de constatare din 17.09.2008 încheiată de Direcţia Apelor Siret Bacău, în vârful de consum neputând prelua un debit estimativ de 40 litri/s, Avizul dat de Direcţia Apelor Siret Bacău pentru construcţia Staţiei a fost de 110 litri/s, debit la care funcţionează Staţia de Epurare în prezent.

În sarcina Primăriei Municipiului Rădăuţi pe linie de protecţia mediului intră şi verificarea râului Pozen, în amonte de staţie pentru a depista eventualii poluatori, deoarece în urma analizelor efectuate gradul de poluare a râului este foarte mare în amonte de Staţia de Epurare.

Pentru preluarea diferenţei de debit în Staţia de Epurare (circa 40 litri/s) S.C. Servicii Comunale a luat următoarele măsuri:

- întocmit şi aprobat un program etapizat până în 2010 pentru mărirea capacităţii Staţiei de Epurare şi reabilitarea reţelelor de apă şi canal.

- întocmit un studiu de fezabilitate din surse proprii pentru mărirea capacităţii Staţiei de Epurare la 145 litri/s şi construirea treptei terţiare,

e) reabilitarea  a 13 km reţea canal şi 6 km reţea apă, necesar accesării de fonduri nerambursabile de la Ministerul Mediului sau Fondul de Mediu. Faţă de cele arătate mai sus considerăm că afirmaţiile domnului primar Aurel Olărean nu sunt reale şi dovedesc încă odată necunoaşterea realităţilor din teren de către domnul primar.

S.C. Servicii Comunale S.A. Rădăuţi
Director general
Tatar Nistor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Primarul din Rădăuţi nu lucrează în interesul cetăţenilor din municipiu”.
 Vizualizări articol: 1647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Primarul din Rădăuţi nu lucrează în interesul cetăţenilor din municipiu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo Tatar trimis de
( 8 oct 2008, 17:40:58
Da-i cu flit primarului de doi bani , ca de cand a venit la putere numai scandaluri in primaria Radauti. Oare el nu vede?
2.   Cum e turcu-i si tataru trimis de
( 8 oct 2008, 19:40:33
Da cine se mai ocupa de treburi serioase acuma??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei