Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Incompetenţă fără margini

50 de copii aşteaptă să fie daţi afară din grădiniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Copiii de la Grădiniţa Nr. 9 Arlechino din Rădăuţi au toate şansele de a fi scoşi în stradă în orice clipă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava îşi recunoaşte neputinţa în privinţa găsirii unei soluţii în acest caz şi spune că întreaga responsabilitate revine Primăriei Rădăuţi.

„Imobilul în care funcţionează Grădiniţa Nr. 9 din Rădăuţi a fost revendicat şi câştigat în instanţă. Proprietarul a vândut clădirea, iar noul proprietar a pus sâmbătă sigiliu pe grădiniţă. Luni copiii n-au avut unde intra iniţial, după care s-a dat drumul în clădire şi a funcţionat normal. Este foarte clar că noi trebuie să părăsim acea clădire, pentru că este proprietate particulară în acest moment”, a declarat Petru Carcalete, şeful IŞJ Suceava.

El a precizat că preşcolarii ar fi trebuit să înceapă cursurile în alt sediu, care se află în construcţie, „însă lucrările la imobil încă nu sunt  terminate, din cauza subfinanţării”. Constructorul refuză să mai lucreze, pentru că are deja lucrări făcute în avans, lucrări care nu au fost plătite, prin urmare, a spus Carcalete, „consider că la Rădăuţi este cu adevărat o situaţie mai delicată”.

 

Şeful IŞJ: „Primăria Rădăuţi va trebui să găsească un alt spaţiu pentru aceşti copii”

„Dacă acest particular nu va înţelege situaţia sau noi nu vom ajunge la o înţelegere cu noul proprietar al clădirii, pentru ca preşcolarii să continue cursurile acolo, sigur vom avea o problemă. Nu ştiu dacă au fost discuţii între cei de la Primăria Rădăuţi şi noul proprietar, aşa ar fi trebuit, dar eu voi vorbi cu acest nou proprietar, deşi nu este obligaţia mea, doar că este vorba de o grădiniţă, la urma urmei. Sarcina acestei probleme cade în responsabilitatea oficialităţilor locale. Voi încerca să îl conving pe proprietar să ne mai lase în acea clădire. Dacă nu vom ajunge la un consens, atunci Primăria Rădăuţi va trebui să găsească un alt spaţiu pentru aceşti copii”, a completat Carcalete.

Pentru cei 50 de copii care învaţă la Grădiniţa Nr. 9 din Rădăuţi cursurile acestui an s-ar putea termina în orice moment, deoarece lucrările la noua grădiniţă care trebuia construită pentru a prelua aceşti preşcolari nu au fost finalizate.

Un episod jenant s-a petrecut luni dimineaţă, când părinţii care şi-au adus copiii la grădiniţă au observat că pe poarta instituţiei de învăţământ sunt puse lacăte şi lanţuri, iar pe uşa de la intrare o hârtie ştampilată care ţinea loc de sigiliu. După două ore de stat în frig, actualul proprietar a acceptat să permită accesul copiilor, dar a ameninţat că îi aşteaptă pe reprezentanţii Primăriei Rădăuţi la negocieri.

 

Olărean: „Transferăm grădiniţa la Primărie”

Chestionat pe tema viitorului copiilor de la Grădiniţa Nr. 9, Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi, a oferit un răspuns în stilu-i caracteristic.

„Transferăm grădiniţa la Primărie, am pregătit deja o sală aici”, a spus Olărean. Primarul din Rădăuţi susţine că sediul unde învaţă cei 50 de copii este proprietate de stat şi nu ştie cum a ajuns în proprietatea unei persoane private.

„Până una alta, mâine (n.r. – azi) vom încheia un contract de închiriere pe un an de zile şi apoi mai vedem”, a menţionat Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de copii aşteaptă să fie daţi afară din grădiniţă.
 Vizualizări articol: 1867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
50 de copii aşteaptă să fie daţi afară din grădiniţă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nepasare trimis de
( 8 oct 2008, 13:10:04
situatia invatamantului prescolar ( conditii in care se desfasoara activitatea) este tratata cu nepasare de catre autoritati si de conducerea isj.
2.   Parere trimis de
( 8 oct 2008, 13:36:43
Si prescolarii de 3 ani plus educatoarea au fost dati afara din CAMINUL DE PE ALEEA NUCULUI SUCEAVA SI DL CARCA NU S/A SESIZAT.

CUM ATI PETRECUT DE ZIUA EDUCATORULUI LA RESTAURANTDL insp, asa solidari sunteti cu restul CADRELOR DIDACTICE.?

SUCESE IN ALEGERI.......................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei