Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Accesul mass-media la evenimente, împărţit după bunul plac al celor de la ISU Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Accesul mass-mediei locale la evenimentele grave care se petrec în judeţ, accidente rutiere, incendii etc., a ajuns să fie împărţit după bunul plac al ofiţerilor de relaţii publice ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava. Cu rea intenţie sau pur şi simplu „vrăjiţi de sticlă”, aceştia anunţă producerea evenimentelor importante numai la reprezentanţii posturilor TV, ignorându-i pe cei care aduc informaţia prin intermediul presei scrise. Anomalia, pe care mulţi o bănuiau de mai multă vreme, ne-a fost confirmată ieri chiar de plutonierul major Alin Găleată, unul dintre ofiţerii de informare şi relaţii publice din cadrul ISU Suceava.  

 

„Nu avem timp să anunţăm pe toată lumea”

În jurul orei 14.00, pompierii au fost chemaţi să salveze un bărbat care s-a trezit înconjurat de apele râului Siret, pe raza comunei Vereşti, în apropiere de balastiera de la Bursuceni. Dacă reprezentanţii televiziunilor locale şi corespondenţii posturilor centrale au fost sunaţi şi anunţaţi despre eveniment, reprezentanţii presei scrise, acreditaţi pe lângă instituţie, au fost uitaţi de către Alin Găleată.

Firesc, pentru că nu era prima oară când lucrurile se întâmplau aşa, l-am contactat pe colonelul Lucel Lulciuc, şeful ISU Suceava. Acesta s-a arătat mirat de ce-i spunem, precizând că regulile în cadrul instituţiei sale sunt clare: câte un reprezentant al fiecărei instituţii media trebuie anunţat atunci când în judeţ se petrece un eveniment grav. După ce a dat un telefon, acesta a fost anunţat că un subordonat a contactat şi un reporter al ziarului nostru, ceea ce este o minciună sfruntată.

La câteva minute, plutonierul major Alin Găleata avea să ne explice senin cum stau lucrurile.

„Am sunat numai televiziunile, pentru ziare facem noi poze şi vă trimitem comunicat. Nu avem timp să anunţăm pe toată lumea”, a spus ofiţerul de informare şi relaţii publice.

Trebuie spus că fişa postului pe care este încadrat Alin Găleată prevede expres asigurarea unei bune colaborări cu media, în scopul reliefării activităţii instituţiei. El nu face parte din structura operativă a instituţiei, deci nu intervine la situaţiile de urgenţă care apar în judeţ, astfel încât invocarea lipsei de timp este o scuză ieftină. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accesul mass-media la evenimente, împărţit după bunul plac al celor de la ISU Suceava.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.3 din 3 voturi
Accesul mass-media la evenimente, împărţit după bunul plac al celor de la ISU Suceava1.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lasa Paiule ca si tu esti anuntat si altii NU trimis de
( 8 oct 2008, 13:12:55
nu te mai ofusca, badica!!! ce sa/ti spun...mai vezi si tu cum este ca altii sa fie anuntati si voi "geniile" de la monitorul nu! sunt convins ca e vorba doar de o eroare. baietica de ce nu faci scandal si cind altii din eroare, nu sunt anuntati dar voi DA. CHIAR ESTI NESIMTIT!!!!!!!!!!!!!!!!
2.   Cel mai tare ziarist Paiu trimis de
( 8 oct 2008, 13:21:28
si ce nu are relatii bune cu media a anuntat pe cativa si gata ce chiar pe toti ce face ala din orasele mari ale tarii unde sunt mai multe posturi de televiziune ziare pierde vremea si ii suna pe toti Si cine s-a indignat paiu a caror articole nu depasesc trei fraze fassssss
3.   Lenesi trimis de
( 8 oct 2008, 14:22:21
Bai, Paiule tu abia te misti la evenimente. Si pe deasupra esti si prost , nu stiu ce cauti acolo ca ziarist , dar ma rog mai sunt acolo si altii care nu au ce cauta ...
4.   RETARDATULE trimis de
( 8 oct 2008, 16:36:13
Ma parlitule....ce te agitzi atat.... pana la urma acest ofiter care tine legatura cu mass-media anuntza doar evenimentele grave....acesta nu era de o asa gravitate incat sa se faca mare tam-tam. Cred ca ai ceva personal cu acest individ......

Pe langa asta ii mai faci si necazuri omului (Galeata asta), k din cate stiu eu pompierii sunt inca militari....

RETARDATULE !!!
5.   Ziarist prost trimis de
( 8 oct 2008, 16:42:32
Mai Paiule.....cred ca tu esti putin retardat, dar nu cred ca e vina ta....mama natura te-a lasat asa.... Poate poti scapa de aceasta "boala", dar pentru asta trebuie sa te cauti baiete....locul tau nu e acolo....sa fii ziarist. Daca iti este antipatica ala de la pompieri, abtine-te....nu publica in ziar ****uri d`ale tale.

Este evident ca ii cam porti sambetele la pompierica ala, da nu te razbuna in mod public.....sau vreui sa iti faci publicitate..?
6.   Ponturi trimis de
( 8 oct 2008, 17:48:09
De ce nu spuneti si de politie ca de acolo doar voi aveti ponturi.
7.   IAR TU? trimis de
( 8 oct 2008, 18:50:19
iar tu mai jurnalist de kk? chiar ti-ai facut un obicei de a anunta toata suceava cand iti da cate unu cu flit? parca mai ieri ai facut un articol de senzatie despre cu " te-a sfidat" pe tine ditamai ziaristul un amarat de procuror de pe la nush ce parchet.

spre deosebire de toti patronii care iti dau dreptul cand le faci reclama mascata prin ziar "paduchii" astia isi permit sa te sfideze si asta te enerveaza nu? si probabil in mintea ta....toti sucevenii care dau din greseala peste articolul tau ( ca nimeni nu le citeste de bunavoie ) ar trebui sa se simta scandalizati nu?

poate citeste coment-ul asta cineva din conducerea monitorului si il concediaza pe acest marunt dactilograf ca numa va face ziarul de kk

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei