Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici

Şoferii tineri provoacă cele mai multe accidente grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii tineri au provocat cele mai multe accidente rutiere grave petrecute în ultimii ani în judeţul Suceava. Dintr-o analiză a dinamicii accidentelor rutiere, realizată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, rezultă că în perioada august 2005 – iulie 2007, conducătorii auto cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani au fost vinovaţi de producerea a 37,6% din numărul total de accidente.

După cum a explicat subinspectorul Ileana Iacob, din cadrul Compartimentului de Prevenire al Poliţiei, pe lângă faptul că aceşti şoferi au o experienţă redusă în condus, ei au şi cele mai multe atitudini de risc în trafic. Concret, aceştia apasă cel mai adesea pedala de acceleraţie peste limitele legale, fac depăşiri periculoase ori se urcă băuţi la volan.

După această categorie de conducători auto, urmează cei cu vârste cuprinse între 30 şi 39 de ani, care au provocat 30,6% din totalul accidentelor rutiere grave din perioada analizată.

O altă categorie de tineri care creează mari probleme în trafic o reprezintă motoscuteriştii, implicaţi în foarte multe accidente rutiere, majoritatea provocate chiar de ei.

„Numărul de accidente în care sunt implicate mopede a crescut foarte mult în ultimii doi ani. Aici marea majoritate a participanţilor la trafic o reprezintă tinerii, unii chiar şi minori. Din păcate, la nivelul judeţului, problemele cu această categorie de vehicule sunt foarte mari”, a declarat comisarul şef Romeo Butnariu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

                                                                                   

Campanie de prevenire cu viitori şoferi 

Vineri, în cadrul programului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, Poliţia Rutieră va desfăşura mai multe activităţi de prevenire a accidentelor rutiere, printre acestea numărându-se şi organizarea unor activităţi educativ - preventive cu tinerii care urmează şcolile de şoferi.

„Vor fi vizaţi mai ales elevii de liceu, din anul IV de studiu, care împlinesc 18 ani şi urmează cursurile şcolilor de şoferi. Sperăm să reuşim să-i facem să înţeleagă riscul la care se expun în trafic dacă nu se pregătesc suficient şi nu sunt prudenţi atunci când conduc”, a declarat comisarul şef Romeo Butnariu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii tineri provoacă cele mai multe accidente grave.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şoferii tineri provoacă cele mai multe accidente grave3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .......... trimis de
(23 sep 2008, 11:39:15
Trist dar adevarat. Dar este la fel si in alte tari. Este varsta si lipsa de experienta care isi spun cuvantul.
2.   Hai sa schimbam trimis de
(23 sep 2008, 11:53:04
Hai sa schimbam varsta de la care pustanii iau permisul. Exista tari unde permisul se poate lua dupa 21 de ani. Poate la 21 le mai vine mintea la cap, se mai calmeaza hormonii...desi sunt care si la peste 30 de ani cu nevasta si copil care se cred Praslea si merele de aur...

Eu recunosc ca l-am luat la 18, ca multi altii de varsta mea, dar cu dacia lu tata, nu prea puteam sa fac prostiile pe care le fac acum cei de 18 ani, care deja au alte masini, alte motoare. Si imi place sa cred ca eram putin mai copt la minte decat generatia NFS si GTA...poate nu cu mult, dar suficient cat sa nu imi rup singur gatul cu masina ca prostul...
2.1  RE: Hai sa schimbam trimis de
(24 sep 2008, 08:55:36
hai sa o schimbam. exista unele tari in care limita e 16 ani.

problema nu e varsta ci faptul ca toti idiotii isi iau permis, cu bani sau nu, si oricine re permis probabil va fi de acord cu mine cand spun ca nu exista aproape nici o legatura intre ce trebuie sa stii ca sa iti iei permis, si ce trebuie sa stii ca sofer.

dincolo de asta...daca poti sa muncesti de la 16 ani, poti sa te inrolezi in armata sa mori si sa omori in numele acestei tari la o varsta mai mica de 21 de ani.

daca esti indeajuns de matur sa faci asta, esti indeajuns de matur sa conduci o masina.
3.   E normal trimis de
(23 sep 2008, 12:29:33
si eu am luat permisul la 18 ani.....nu am avut nici un accident de cand am luat permisul....nici politia nu m`a oprit niciodata....si am permisul de 5 ani.....dar sunt unii care abia iau permisul si au primit cadou masina de la tata(un BMW,un mercedes....) si se cred soferi....e de rau...
4.   Doi trimis de
(23 sep 2008, 12:44:11
ar fi o solutie ca pina la 21 de ani copii sa conduca cu unul din parinti si acesta din urma sa raspunda cel putin partial pentru prostiile copilului. Sa se inaspreasca amenzile pentru cei care repeta greseala si politia sa isi faca treaba in primul rind. Nu daca primesc un telefon sa se kk pe ei. Trebuie sa fi mai vigilenta si merreu in trafic nu doar la geana pe la colturi si noaptea la NANI acasa in loc sa fie pe strazi unde se fac nebunii.Majoritatea din noi am condus si noaptea si lipsa politiei este cu desavirsire. Rareori vezi o masina de politie si aia poate in treacat si doar pina in maxim ora 23. Politia sa isi faca treaba. Cei cu drumurile sa le repare pentru ca fff multe accidente sunt din vina drumurilor de proasta calitate.
4.1  RE: Doi trimis de
(23 sep 2008, 22:00:47
scolile de soferi te invata soferie nu politia din trafic
4.2  RE: Doi trimis de
(23 sep 2008, 23:23:54
Si examenul si carnetul cu politia pt.bani,,,,euro ,,,mai zi ceva,,, de asta va rupeti capul de destepti ce sunteti ??
5.   ... trimis de
(23 sep 2008, 13:20:35
Masinile sunt tot mai puternice iar strazile... au ramas aceleasi.

Cat despre accidente, principala cauza este viteza si lipsa de experienta.

In unele state din america, o persoana care a obtinut carnetul de conducere, nu are voie sa depaseasca o anumita limita de viteza un anumit timp (pana capata experienta). Din acest motiv se monteaza un limitator de viteza (de obicei parintii fac asta cand cumpara o masina si o fac cadou odraslei lor).

La noi... se pune o lamaie pe parbriz pe care trebuie sa o porti timp de un an, iar legislatia prevede faptul ca timp de un an esti considerat incepator si trebuie sa circuli tot timpul cu 10 Km/h sub viteza maxima legala.

Problema este ca nu se respecta acest lucru la noi, politistii inchizand ochii de fiecare data cand vad un incepator care nu respecta acest lucru.
5.1  RE: ... trimis de
(23 sep 2008, 13:25:19
Alta problema ar fi TIRurile care circule cum vor muschiul lor. La fel, si in acest caz, legislatie prevede o limitare de viteza la 90Km/h. Cati dintre soferii de TIR respecta acest lucru ?

Cate firme au pus limitator de viteza acestor camioane ?

Eu am vazut multe TIR-uri care depaseau 100Km/h .
5.2  RE: ... trimis de
(23 sep 2008, 13:32:33
Cat despre motoscuteristi... aici exista o problema. Asia habar nu au ce este aia prioritate, nu stiu cum sa se incadreze intr-o intersectie, se baga printre masinile care asteapta la semafor, iti taie calea... etc. mai grav este faptul ca sunt cate doi - de obicei mai este si o pustoaica in spate, cunoasteti genul: imbracata cu pantaloni cu vedere la chiloti. Pai sa nu o apuci de elasticul de la chiloti cand tu stai la semafori iar ei trec pe langa tine si se baga in fata ta ?

Eu mi-am pregatit si o foarfeca, cum vad unul ca se baga ca incostientul... cum il/o prind de desuuri si ii tai. Il las in fundul gol.
6.   ... trimis de
(23 sep 2008, 15:31:02
MULTE ACCIDENTE SE PETREC CAND VIN ROMANI DIN TARI STRAINE .O MARE PARTE DINTRE EI AU PERMISELE CUMPARATE.
7.   ... trimis de
(23 sep 2008, 17:42:17
Ai dreptate DANA.Te iubesc. Vrei sa fii sotia mea ?
8.   Pt acel indragostit trimis de
(23 sep 2008, 18:13:43
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
8.1  RE: Pt acel indragostit trimis de
(23 sep 2008, 20:13:23
CASOOOOI DE PIATRA,SA FITI FERICITI !

Atentie sa nu faceti sex pe trecerea de pietoni !
8.2  RE: Pt acel indragostit trimis de
(23 sep 2008, 20:22:58
-esti tare
8.3  RE: Pt acel indragostit trimis de
(23 sep 2008, 22:27:16
cand probez mireasa ?big grinD
9.   Pt. Dana trimis de
(24 sep 2008, 09:44:34
cati ani ai ?
9.1  RE: Pt. Dana trimis de
(24 sep 2008, 10:31:45
56 de primaveri,dar sunt vaduva!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei