Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drept la replică

În urma articolului „Judecătorii au cerut începerea urmăririi penale împotriva directorului Direcţie Poliţiei de Frontieră Rădăuţi”, publicat în cotidianul „Monitorul de Suceava” în data de 07 aprilie 2008, semnat de d-nul Sandrinio Neagu

Directorul D.P.F. Rădăuţi – comisar şef de poliţie Ion Pop nu a comis infracţiuni şi nici cel puţin abateri disciplinare în exercitarea funcţiei, fapt rezultat din decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Secţia Penală) din data de 19 septembrie 2008. Astfel plângerea formulată de petiţionarul Chira Gheorghe (fost poliţist de frontieră) împotriva comisarului şef Ion Pop, a fost respinsă ca fiind nefondată şi a rămas definitivă.

 

În articolul publicat în data de 07 aprilie 2008, se aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că potrivit unei hotărâri a Curţii de Apel Suceava, faţă de comisarul şef Ion Pop urmează să se dispună începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor prevăzută de articolul 246 Cod Penal. Dosarul are ca obiect o plângere depusă de Gheorghe Chira fost angajat al Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, nemulţumit de modul în care s-a dispus cercetarea sa prealabilă precum şi delegările şi misiunile executate în cursul anului 2007.

Directorul D.P.F. Rădăuţi a prezentat Instanţei de Judecată documentele prin care a demonstrat că acuzaţiile ce i s-au imputat sunt tendenţioase şi total nefondate, faptul că a respectat legea, regulamentul de ordine interioară şi regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei, în cauză nefiind vorba de niciun abuz în exercitarea funcţiei deţinute.

Astfel prin decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 19 septembrie 2008, „se admite recursul declarat de comisarul şef Ion Pop şi se respinge ca fiind nefondată plângerea formulată de petiţionarul Gheorghe Chira”. Această decizie infirmă şi declaraţiile publice ale fostului poliţist de frontieră Gheorghe Chira şi ale avocatului  său care interpretează într-un mod personal legislaţia şi dezinformează opinia publică prin inventarea unor abuzuri.

Referitor la cele prezentate în articolul respectiv, menţionăm că directorul D.P.F. Rădăuţi nu a aruncat vina pe subordonaţi ci a prezentat pur şi simplu modul în care s-au petrecut lucrurile, fapt înţeles greşit de autorul articolului. Nu comisarul şef Ion Pop „a inventat o misiune zilnică”, aceasta este reglementată de Ordinul M.A.I. nr.382 din 05.02.2003 şi Dispoziţia I.G.P.F. nr. 6255 din 27.12.2006.

Chira Gheorghe a efectuat 59 de zile delegare şi 6 ture de 12 ore misiune în cadrul I.J.P.F. Suceava, iar reglementările în vigoare precizează faptul că se poate delega o persoană până la 60 de zile plus 30 de zile cu consimţământul persoanei, iar pentru executarea misiunilor nu este necesar acordul persoanei respective.

Nu au fost dispuse delegări şi misiuni pe bandă rulantă de către comisarul şef Ion Pop, ci s-a ţinut cont de evoluţia situaţiei operative şi ca urmare nu s-a încălcat flagrant legislaţia după cum s-a precizat în articol. Domnul Chira Gheorghe a depus un raport prin care solicita explicaţii însă nu la domnul comisar şef Pop Ion ci la directorul adjunct al D.P.F. Rădăuţi, care i-a comunicat temeiul legal, iar dacă a fost nemulţumit de răspunsul primit avea posibilitatea de a se adresa cu un raport la conducerea I.G.P.F.R., lucru pe care nu l-a făcut la acea data.

În ceea ce priveşte regulamentul de ordine interioară, acesta este întocmit în baza O.G. 104/2001, completată şi modificată prin Legea nr. 81 din 2002 cu modificările şi completările ulterioare şi nu la propunerea domnului comisar şef  Pop Ion cum se precizează în articol.

Acţiunea domnului Chira Gheorghe are la bază motive personale, având în vedere că fiul acestuia Chira Gabriel Narcis încadrat la I.J.P.F. Suceava, a fost sancţionat disciplinar de M.I.R.A. cu destituirea din Poliţiei iar prin sentinţa nr.3 din 07.01.2008 a Curţii de apel Suceava, definitivă şi irevocabilă ,s-a respins şi acţiunea sa în contencios administrativ, fiind respins ca nefondată şi recursul formulat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei.

Urmarea a mai multor scrisori anonime trimise la Preşedinţie, M.I.R.A. şi I.G.P.F. precum şi la redacţiile unor cotidiene locale şi centrale, la D.P.F. Rădăuţi s-au efectuat verificări de către ofiţeri din cadrul Corpul de Control al M.I.R.A. şi Serviciului Control şi Investigaţii al I.G.P.F. ocazie cu care s-a constatat că cele prezentate sunt nefondate şi nu se confirmă. Este cunoscut faptul că în cadrul D.P.F. Rădăuţi şi I.J.P.F. Suceava sunt mulţi „scriitori” cadre active şi în rezervă care nu fac altceva decât să păteze imaginea şi onoarea instituţiei.

Modul în care conducerea D.P.F. Rădăuţi îşi face datoria este cunoscut şi apreciat de toate eşaloanele, rezultatele obţinute confirmând aceste lucruri, iar prin măsurile şi managementul întreprins nu li se va da satisfacţie celor care doresc denigrarea instituţiei.

Aşa zisele abuzuri semnalate de cotidianul „Monitorul de Suceva” sunt doar reflectări personale şi simple fabulaţii ale unor lucrători care nu înţeleg rolul instituţiei în contextul european actual şi procesul de modernizare şi deschidere către societate prin care trece întreg sistemul poliţienesc.

Conducerea instituţiei noastre a dat dovadă de fermitate şi corectitudine în aplicarea legilor, ordinelor şi dispoziţiilor care ne reglementează activitatea având în vedere că începând cu data de 01.01.2007 asigurăm securitatea frontierei externe a U.E.. Unii lucrători nu au înţeles rolul şi responsabilitatea pe care o au ca poliţişti de frontieră şi au comis abateri disciplinare care nu au fost muşamalizate ci prezentate opiniei publice şi în toate cazurile s-au dispus măsuri în consecinţă.   

Ofiţer Relaţii Publice
Scms. de poliţie
Poroch Seriţan Ilie 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Drept la replică3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judecatorii nu se supun legii trimis de
(23 sep 2008, 11:50:46
In conformitate cu art.47 alin.1 din Legea nr.360/2002 privind statutul politistului, politistul poate fi doar mutat, delegat, detasat sau transferat in conditiile legii, potrivit normelor stabilite prin ordin al ministrului de interne. Conform art.2 alin.3 din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, judecatorii sunt..impartiali si se supun legii............dar in tara noastra, acestia se supun intereselor si ordinelor ministrului care este persoana politica....PRIN URMARE, INVITAM TOTI SEFII DE POLITIE SA DATI MISIUNI SUBORDONATILOR DE 29 ZILE, CA PUTETI! PERSONAL VOI ACCESA SITE-UL WWW.STIRILE PROTV.RO, INTRUCAT S-A CREAT UN PRECEDENT LA NIVEL NATIONAL, NU MAI ZIC DE CEDO...ASA CA, ARDELEAN DE POP CU TENTE INFRACTIONALE DOVEDITE, DISPUNE-TI MISIUNI SI IN MINTEA TA INFECTA! CHIRA
2.   Sa stie toata lumea trimis de
(23 sep 2008, 12:06:44
Avocata lui Pop s-a numit Nineta Anghelina, fosta judecatoare la sectia penala la Inalta Curte de Casatie si Justitie, l-a reprezentat si ajutat pe Adrian Nastase. Ce nu v-a spus in articol, e ca recursul lui Chira Gheorghe nu a fost respins ca nefondat, ci ca tardiv-motivarea in sentinta ICCJ poate fi demontata cu usurinta atat la CEDO , cat si, numai daca se vrea, la instanta suprema, caz de contestatie in anulare...problema este ca, personal, mi se rupe de tot haosul creat de pop, robu etc., pacat de baietii din sistem, agenti sau ofiteri, ei au de suferit. De asemenea, Nineta Anghelina a fost si inregistrata cu camera ascunsa, inclusiv judecatorii "batrani" si cu interese din acel complet...asta chiar nu o mai stiai POP?!
2.1  RE: Sa stie toata lumea trimis de
(24 sep 2008, 14:38:59
el directore e putzin shpanchi?
3.   Asa am ajuns la concluzia-tacerea e de aur trimis de
(23 sep 2008, 12:17:25
Ca urmare a negocierilor dintre reprezentantii MIRA si PRO LEX a fost rezolvata, DAR NU IN JUDETUL SUCEAVA-PROBLEMATICA POLITIEI DE FRONTIERA, una dintre cele mai importante revendicari ale politistilor, cea referitoare la stabilitatea in posturi. Prin adresa nr.161425/26.10.2007 emisa de MIRA si transmisa catre toate structurile din subordine se explica foarte clar faptul ca dispozitiile cuprinse in statutul politistului referitoare la delegare, detasare si mutare, se completeaza cu cele reglementate in statutul functionarilor publici in ceea ce priveste situatiile, conditiile si limitele in care acestea se dispun. Astfel, mutarea din functii a politistilor va putea fi realizata, de acum inainte, numai potrivit legii, cu acordul celor vizati si in anumite conditii, bine determinate...Domnule Pop din Maramures, dumneata ai auzit vreodata de respectarea principiului stabilitatii in functia publica, principiu consacrat si in art.66 alin.1 din Legea nr.360/2002 ?!!!comun.prolex 30.10.07
4.   PAPAGALULE trimis de
(23 sep 2008, 12:55:46
DAR DE CE MONITORUL NU A TRECUT DREPTUL LA REPLICA PE SITE, CI LA STRECURAT DOAR IN JOSUL PAGINII.

IN MOD NORMAL TREBUIA SA APARA CA SI PRECEDENTUL ARTICOL, DAR ASTA NU VA CONVINE CA NU ESTE PLATIT.
5.   Judecatorii =Pop corulptul trimis de
(23 sep 2008, 13:42:34
Pop a respectat ceva oare de cand a impins spaga sa ajunga sef?? Nici macar pe el nu se respecta. Si-a adut hoti fara minte in jurul lui sa-i manipuleze cum vrea! Probabil a avut un orgasm alaturi de judecatoarele de la ICCJ , dar nu stiu daca i se mai scoala la bosorog! Bosorogule de Pop in adancul tau esti constient ca esti un ratat , ca nu ai personalitate si ca incerci sa impui respect cu forta: cu delegari, misiuni de 29 zile(care sunt inventate de matale, pt ca esti un legiuitor scarbos dintr-un sat amarat din MM). Totusi bravo tie ca ai reusit sa-ti bati joc inclusiv ca ****ii de judecatori de la ICCJ, ai reusit sa-i faci si mai prosti decat sunt, pt ca tu stii ca e nelegal ce ai facut si cat timp i-ai putut corupe si prosti pe ordinarii de bucuresteni, esti un tip simpatic, sincer! TE APRECIEZ MULT PT ACEST LUCRU, i-ai luat si pe bucuresteni de prosti , asa cum faci cu toti!! FELICITARI INFECTULE! ESTI BAZAT PE O ONOARE DE SEF DE ****!!!!
6.   REGIM JURIDIC LEGAL trimis de
(23 sep 2008, 14:04:31
Tot ce vreau sa va spun este, ca atat procesul de la Curtea de Apel Suceava cat si la Inalta Curte de Casatie si Justitie, a avut ca obiect constatarea legalitatii sau nelegalitatii actului de netrimitere in judecata-rezolutia unui procuror de la Parchetul Curtii de Apel Suceava....Stimate Pop, te avertizez sa stai in banca ta, fiindca putem continua intr-un context similar si vei fi complice la infractiunea prev.si ped. de art.246 cu o plangere penala impotriva lui Prelipcean sau Finaga-modul cum ai dispus cercetarea prealabila impotriva lui Chira Gheorghe....Ce nu stie inteligenta ta juridica pe care nu o ai e ca in dosarul nr.251/P/2007 al Parchetului Curtii de Apel Suceava, dupa ce vor fi extinse cercetarile si cu privire la alte fapte si persoane, ti se va incepe urmarirea penala-complice la art.246 CP...Exceptia autoritatii de lucru judecat nu tine, fiindca nu exista tripla identitate de elemente...Ha! Asadar, fondul cauzei nu s-a rezolvat, not yet!
7.   COMOLA trimis de
(23 sep 2008, 16:05:02
DOMNULE POP, OAMENII CAND SUNT NEDREPTATITI SCRIU PENTRU A-SI APARA DREPTURILE...AI NOROC DE VARU-TU DE LA BUCURESTI...CAT DESPRE CHIRA, BRAVO LUI, A AVUT CURAJUL SA-SI APERE DREPTURILE SALE...CU PRIVIRE LA FIUL SAU, SUNT SIGUR CA VA VENI SOARELE SI PE STRADA SA SI VA CASTIGA LA CEDO..TU VEI FII UN SIMPLU PENSIONAR OCARAT DE LUME, LA CAT RAU AI PUTUT SA FACI ..SI IN VIATA TI SE VA INTOARCE, DACA NU TI S-A INTORS PANA ACUM!
8.   Zxdxc trimis de
(23 sep 2008, 20:21:34
de ce nu a aparut acest articvol pe prima pagina?

9.   Retrs trimis de
(24 sep 2008, 08:21:54
Nu a aparut pe prima pagina pentru ca ziarul respectiv a fost un pic sifonat. Bravo domnule Pop, bravo Poroch , adevarul trebuie scos la iveala. Politia de frontiera nu este o institutie de care sa-si bata toti joc.
10.   Era de asteptat... trimis de
(24 sep 2008, 14:16:57
era de asteptat sa se intample asa...dar nu va lasati!BRAVO FAM CHIRA PT CURAJUL DE CARE A DAT MEREU DOVADA!BRAVO GABY CHIRA!AI DESCHIS OCHII MULTOR OFITERI SI AGENTI CARE DACA N-AR FI EXISTAT CAZUL TAU AR FI TACUT,AR FI LASAT CAPU-N PAMANT!

NIMENI NU ESTE ALATURI DE ACEST COTROPITOR!NIMENI NU-L IUBESTE PE ACEST VENETIC!O SA PUTREZEASCA ODATA SI ODATA AMINTIREA TA ,IN MIJLOCUL IADULUI SA PUTREZEASCA!

CHIRA G NU TE LASA!A PUTUT INFLUENTA LA SUCEAVA SI BUCALE DAR O SA SI-O IA PESTE RAT LA CEDO!E ULTIMA CARTE CARE TREBUIE JUCATA!

90%DIN PERSONALUL IJPF SUCEAVA ESTE ALATURI DE TINE SI ASTEAPTA CADEREA ROBIEI INTR-O MINERIADA DESAVARSITA!

MULT NOROC DI DOAMNE AJUTA!
11.   Tic-tac-tic-tac trimis de
(24 sep 2008, 14:36:30
nu mai este mult pana la alegeri....vor fi si atunci schimbari!

vii cu vii si bosorogii cu bosorogii! iesiti la pensie mumiilor!cumparati-va coparsee si incepeti sa va ganditi la nemurirea sufletelor si la modalitati de spalare a pacatelor pe care le-ati facut cu nerusinare! vedea-v-as imbalsamati relicvelor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei