Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Doi suceveni au căzut victime frigului din apartamente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Temperaturile scăzute din ultimele zile şi lipsa căldurii din locuinţele racordate la sistemul de termoficare centralizat au făcut ca mulţi suceveni, mai ales cei în vârstă şi cei care au copii mici, să recurgă la flacăra aragazului pentru a alunga frigul din case.

Aşa a procedat şi Ignatie S., în vârstă de 83 de ani, care sâmbătă seara a aprins aragazul din bucătărie ca să-şi încălzească puţin apartamentul. Împreună cu el se mai afla Toader A., de 48 de ani, tot din Suceava. Acesta şi soţia sa au grijă de bătrân şi din când în când rămân şi peste noapte la el.

Duminică dimineaţă, îngrijorată că până aproape de ora 10.00 soţul ei nu a venit acasă, femeia a mers la locuinţa bătrânului de care are grijă să vadă ce s-a întâmplat. A intrat în casă şi i-a găsit pe amândoi într-o stare de somn profund. A simţit mirosul de gaz şi şi-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă, astfel că a chemat imediat ambulanţa.

 

Cei doi intoxicaţi au fost găsiţi la timp pentru a fi salvaţi

La Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, Toader A. A fost diagnosticat de medici cu intoxicaţie acută pe cale inhalatorie cu dioxid de carbon şi sindrom confuzional şi a fost internat în secţia Anestezie Terapie Intensivă.

Tot aici a ajuns şi bătrânul Ignatie S., în stare comatoasă, cu insuficienţă respiratorie acută, provocată de intoxicaţia acută cu dioxid de carbon şi mercaptan.

Ieri, conform medicilor care s-au ocupat de ei, starea celor doi bărbaţi era bună, Toader A. fiind deja transferat la secţia Medicală. Ignatie S. a mai fost reţinut în ATI încă 24 de ore deoarece medicii au avut  în  vedere vârsta înaintată şi au preferat să-l mai ţină sub observaţie încă o zi. Deşi şi-a revenit, bătrânul nu-şi aminteşte nimic din seara accidentului. El le-a spus doctorilor că nu ştie decât că s-a culcat sănătos şi s-a trezit la spital.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi suceveni au căzut victime frigului din apartamente.
 Vizualizări articol: 2607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi suceveni au căzut victime frigului din apartamente5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai documenteaza-te trimis de
(23 sep 2008, 11:31:24
Inca un articol scris dupa ureche, batranii au fost salvati de POMPIERI, care au intrat in apartament cu scara pe un geam de la baie. asa ca doamna ziarist mai documenteaza-te.
2.   Termica trimis de
(23 sep 2008, 12:16:38
nesimtiti astia cand dau drumul la caldura? peste vreo 2 saptamani o sa se incalzeasca si atunci or sa dea si ei caldura, asa se intampla aproape in fiecare an
3.   Cerere trimis de
(23 sep 2008, 13:56:41
Chiar nu face nimeni cerere la termica?
3.1  RE: Cerere trimis de
(23 sep 2008, 18:42:38
am facut eu stai linistit...vine

4.   Prea frig trimis de
(23 sep 2008, 14:48:39
e prea frig in locuinte, trebuie luate masuri cat mai repede inainte sa se mai intample si alte tragedii

care este procedura legala ca sa se dea drumul la caldura?

5.   In Polonia cald, iar Romanica ghiata in case! trimis de
(23 sep 2008, 15:26:47
In Polonia, Ungaria si in general in occident, se da caldura de cum a coborit termometrul pe la 10 grade. De ce acolo exista grija pentru copii, batrini sa nu stea in frig si la noi e bataie de joc, ca uite ne mor parintii!? Normal ar fi sa se dea caldura iar cine vrea, poate avea la ce ora doreste...doar sunt repartitoare.

Muati-va oameni buni la centrla pe gaz si lasti-i pe mojicii astia ca va jecmanesc si va tin in frig!
6.   Primavara trimis de
(23 sep 2008, 16:22:30
bine ca in primavara pot sa dea caldura pana in aprilie cand sunt 25 de grade afara ca sa plateasca fraierii
7.   Surse de incalzire trimis de
(23 sep 2008, 16:54:31
Si gazul costa. Dar decat sa-ti pui in pericol sanatatea sau chiar viata, mai bine iti iei o aeroterma sau un calorifer electric. Nici nu e nevoie sa mearga o zi intreaga. Mai mult de 20-30 de lei nu se plateste in plus la curent. Dar daca ne da caldura de pe acum, inchipuiti-va ce facturi vom avea la incalzire. Daca se va mai incalzi vremea credeti ca vor sista caldura?Nu!!!Deci, parerea mea este ca mai bine sa ne gospodarim singuri deocamdata.
8.   Surse de incalzire trimis de
(23 sep 2008, 17:36:09
Raluca ,p.u.l.a. vine ca naluca.Poti sa-ti bagi o s.u.l.a. in c.u.r. si sa zici ca-i curent bun.Dai, dai dai, ca bine-i dai, potrivit curent mai ai.Apropos.Citi ani ai ?
8.1  RE: Surse de incalzire trimis de
(23 sep 2008, 17:54:06
Nu conteaza cati ani am. Dar conteaza ca ii am pe cei 7 ani de acasa. Ceea ce tie iti lipseste cu desavarsire. Fara suparare, esti beat sau treaz?
9.   Halal, bre ! trimis de
(23 sep 2008, 21:04:11
De 10-12 zile, mii de suceveni traiesc in adevarate congelatoare - numite impropriu apartamente, iar situatia nu pare a se imbunatati deloc... In tot acest timp, n-am auzit ca vreo "personalitate" locala sa-si fi dat demisia din aceasta cauza ! Ba mai mult, toti tac malc de parca afara s-ar fi instaurat paradisul pe pamant si nu aerul asta de zici ca esti vecin cu aisbergurile... Termica o scalda ba ca "sa faca asociatiile cerere, ba ca nu s-a mai dat caldura asa devreme, bla, bla, bla...", primarul sade bine mersi in viloaca lui de lux dotata, bineinteles, cu centrala proprie, consiliul local absent total... Caldura in locuinte ioc ! Fara nici o exagerare, persoanele responsabile pot fi acuzate lesne de tentativa de genocid ! Halal, bre ! Mai cereti voi voturi...
10.   Surse de incalzire trimis de
(24 sep 2008, 09:35:30
Raluca, vrei sa fii sotia mea ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei