Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 sep 2008 - Anul XIII, nr. 224 (3905)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Părerea mea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Surse extrem de bine informate care ocupă poziţii extrem de importante în ţara asta susţin că, până la urmă, alegerile generale nu vor mai fi uninominale. Uninominale e un fel de-a spune, pentru că legea a fost croită cât se poate de prost de croitoraşii cei prea puţin viteji, de la Palatul Victoria.

Politicienilor le-a dat Dumnezeu mintea cea de pe urmă şi, pe rând, nu toţi odată, aceştia au început să-şi dea seama că legea electorală este foarte aiurea făcută şi că poate aduce multe surprize neplăcute tuturor formaţiunilor politice importante.

PSD şi PNL încearcă să acrediteze ideea că PD-L şi PRM lucrează pentru a dărâma uninominalul şi a reintroduce votul pe liste. Numai că şi PSD şi PNL, la fel ca şi PD-L şi PRM, se tem de votul uninominal, în formula actuală, ca dracul de tămâie şi ca vinul de lămâie.

La felul cum este făcută legea, nimeni nu le poate garanta lui Călin Popescu Tăriceanu, Theodor Stolojan şi Mircea Geoană că ar reuşi să redevină parlamentari. Dacă Vasile Blaga va înregistra un nou insucces, aşa cum s-a întâmplat la alegerile pentru Primăria Generală a Capitalei, acesta va fi nevoit să-şi ia adio de la politică. Acelaşi gest, în aceeaşi situaţie, ar trebui să-l facă şi Radu Berceanu, cel care a pierdut cu un succes răsunător alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj.

Şi dacă politicienii care se dau mari politicieni ar pierde alegerile, aceştia ce s-ar face, din moment ce nu prea ştiu să facă altceva? Există pericolul ca, în locul „greilor”, în Parlament să ajungă unii cetăţeni care se descurcă şi-acum foarte bine din cântat, din jocul pe scenă sau din pus plombe care sar la prima vedere pe viu a Elenei Udrea.

Problema e că partidele, cu candidaţii lor cu tot, au cheltuit bani şi energii, deja. Apoi, vor apărea dispute aprinse cu privire la locurile pe care candidaţii le vor ocupa pe listele electorale. Adică, toţi candidaţii vor sări cu gura la ceilalţi şi cât mai sus pentru a prinde un loc cât mai în frunte. În mare, partidele ştiu cam câte locuri sunt eligibile.

La Suceava, urmează zile grele pentru liderul PD-L, Gheorghe Flutur, pentru cine mai este şef pe la PNL şi pentru preşedintele PSD, Gavril Mîrza. Părerea mea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părerea mea.
 Vizualizări articol: 2419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Părerea mea4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hopa, s-a trezit betivanul... trimis de
(23 sep 2008, 13:34:18
In starea permanenta de mahmureala in care te afli ,ai visat ca vor fi schimbari in organizarea alegerilor.

Indiferent cum vor fi, tu tot un betivan ordinar ai sa ramai si un neam prost...

Mai schimba-ti poza, ca sa vada lumea fata ta buhaita si ochii bulbucati!

2.   O fi fost? trimis de
(23 sep 2008, 15:07:20
Nu tin minte sa-l fi vazut pe Theodor Stolojan in Parlament, o fi fost in perioada 2001-2004?! Nu retin nici o aparitie memorabila a sa la vreo dezbatere importanta, daca o fi fost in Parlament. Apropo, de ce fuge domnul Th. Stolojan ca...(vorba domnului Sorin Avram), de confruntarea dintr-un colegiu electoral? In rest, la noi orice initiativa politica nu urmareste decat conservarea privilegiilor celor ce s-au cocotat in varf, nici vorba macar de o urma de stradanie sincera din partea lor, pentru reformarea societatii si totul se termina intr-un ridicol absolut, indiferent cat de des ar fi consultati alegatorii.
3.   In vodca veritas trimis de
(23 sep 2008, 16:39:33
Dupa ce si-a inscenat propunerea de candidatura, sa impresioneze pe stim noi cine, marele analist platit (micul mascul ranit) bate cimpii in continuare. Vai de el
4.   VAsiloviCI trimis de
(23 sep 2008, 20:29:07
Chiar crezi ca te baga cineva in seama pe tine si parerile tale de frustrat.Omul (S.A.) isi face meseria si si-o face bine te asigur eu si daca tie ti-a furat butelia mergi si reclama la politie lasa invectivele si parerule venite din straFUNDUL gandirii tale.
5.   Pacacatul politic trimis de
(23 sep 2008, 20:32:18
Ca de obicei ,le zici bine Sorine! Rahatii astia de politicieni au intrat intr-un pa**** si acum nu mai stiu cum sa faca sa se sterga de urmari.Oricum noi nu avem ce pierde,ca masa-i goala,dar pentru unii din ei sfirsitu-i aproape...
6.   Bravo baieti zicetii k merita trimis de
(23 sep 2008, 21:38:23
nu vezi ca nu te baga nimeni in seama de ce mai inbarligi pe la ziar cate si mai cate .Ia-ti concediu medical pt toata viata
7.   Trist trimis de
(23 sep 2008, 22:01:44
este trist,foarte trist ca nu putem sa separam interesul nostru personal de ceea ce este bun ,drept si corect.ce aveti cu omul avram,e treaba voastra.dar de ce nu puteti admite ca omul e genial,are condei,are logica,e foarte tare.nu il cunosc si nu stiu daca e betiv.dar nu imi pasa,ca nu il iau de barbat.doar ii citesc articolele.care nu miros a alcool ,ci a creier.si ,pana la urma si eminscu era betiv rau ,dar ca publicist era bun.ceea ce vreau sa spun e ca nu are legatura viata oersonala cu performanta profesionala.
8.   Trist trimis de
(24 sep 2008, 09:26:42
Se pare ca d-ul Avram are dreptate, dar de unde stii matale Danielo ca Eminescu era betiv ? Ai facut vreun chef cu el si matale ai baut mai putin, ma mir ca nu te-a luat de nevasta, in felul asta nu se mai gandea la Veronica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei