Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orgolii

Scandal între pensionari din cauza preferinţelor politice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţia Pensionarilor Bucovina 2000, organizaţie independentă şi autonomă conform statutului, s-a împărţit în două tabere cu simpatii politice diferite, una susţinându-l pe actualul preşedinte, iar cealaltă pe un alt pensionar, care ar vrea să-i ia locul.

După ce zilele trecute un număr de 20 de pensionari au semnat un protest la adresa preşedintelui, în care acuză că asociaţia funcţionează doar pe hârtie, iar cel aflat în fruntea ei ţine de scaun, refuzând să convoace alegeri, cealaltă tabără a reacţionat imediat.

„În spatele protestului se află domnul Constantin Moraru, care umblă după funcţii de când e el. Dumnealui ne-a degradat şi în trecut în presă, în 2004 ne-a acuzat de simpatii cu PSD. Acum, în ultima vreme, a încercat să ne forţeze să participăm la o serie de proteste, noi însă avem încheiat un protocol cu fosta alianţa D.A, şi, deşi rămânem apolitici, trebuie să ne respectăm înţelegerile. Acest domn acţionează din orgolii şi simpatii politice, să o spunem clar”, spune Ioan Fodor, preşedintele Asociaţiei Pensionarilor Bucovina 2000.

 

Bătaie pentru o funcţie fără retribuţie

În ceea ce priveşte acuzaţia că nu s-ar fi organizat niciodată alegeri pentru postul de preşedinte, Fodor a precizat că o nouă adunare generală va fi convocată la finele acestui an, şi că orice pensionar membru în asociaţie poate candida.

La capitolul realizări, acesta a amintit de colaborarea cu primăria din perioada 2000-2004, când, prin intermediul asociaţiei, s-au acordat abonamente pentru transportul local, dar şi de alimentele distribuite la fiecare sărbătoare celor mai săraci dintre pensionari, în urma obţinerii de sponsorizări şi a sprijinului de la primărie.

Acesta a amintit şi de demersul asociaţiei (alături de altele din ţară) cu privire la acordarea unui ajutor social pensionarilor care rămân văduvi, care a fost aprobat de Guvern, precum şi de multe alte petiţii la care încă aşteaptă rezolvare.  

Cel puţin la nivel declarativ, pensionarii din fruntea asociaţiei nu au nici un avantaj financiar de pe urma activităţilor pe care le desfăşoară.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal între pensionari din cauza preferinţelor politice.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Scandal între pensionari din cauza preferinţelor politice1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lupul paznic trimis de
(16 aug 2008, 13:09:04
Pe Fodor nu-l cunosc. Dar pe badia Costache Moraru , il cunosc ca pe un cal breaz. Un taraie izmene a fost toata viata lui. Umil cu cei de la putere si badaran cu salariatii atunci cand a ajuns sefut. Excroc, canalie, nu-l prea duce capul la lucruri in folosul societatii, dar aprig pentru buzunarul propriu.Pensionarii si locuitorii judetului stiu dece cele 4 unitati din sistemul Ministerului Muncii sunt raspandite in 4 puncte cardinale in municipiul Suceava? Sigur nu stiu si atunci sa va povestesc eu. Bulbacul de Hanceriuc, schiopul de Moraru si otreapa de Neagu au paraduit si furat banii din investitii care ar fi ajuns pentru un sediu nou,in care sa se regaseasca Casa de pensii, AJOFM, ITM si Directia muncii. Niste BABAGALI si niste excroci.Cu privire la remunerare fiti sigur domnilor pensionari ca Costas Moraru nu a facut nici odata munca voluntara, isi gaseste el o cale din care sa-si mai scoata o pensie pe spinarea pulimii.Quand eram demonstratum.
2.   Ba izmene expirate trimis de
(16 aug 2008, 13:35:26
faceti in izmene politica pe voi de acum pana dispareti
3.   Bai neica nime trimis de
(16 aug 2008, 13:58:27
Nu te-a invatat in clasa a 2-a invatatoare , ca o propozitie incepe cu litera mare? De asemeni se face acordul subiectului cu predicatul in orice propozitie, bag seama ca nu stiai? Pe langa ca esti de la tarla , mai esti si retardat mintal.
4.   Nu exista trimis de
(16 aug 2008, 16:58:18
Desi, prin statut, toate asociatiile de acest fel sunt apolitice, etc.,etc., in fapt nici o asociatie a pensionarilor nu este apolitica, toate sunt un fel de anexe ale diverselor partide, o afirm raspicat, indiferent de vehementa cu care voi fi contrazis. Ceeace incepuse atat de bine ca intentie, a esuat lamentabil in politica, de aceea pensionarii cu asociatiile lor nu mai sperie pe nimeni dintre cei de la putere. E mare pacat ca si aceasta forma de activitate civica a fost confiscata de o mana de sforari, in detrimentul unui atat de mare numar de oameni in varsta!
4.1  RE: Nu exista trimis de
(17 aug 2008, 08:25:15
Niste naivi care se vind lui Flutur dupa alianta D.a.Mai timpitilor pensiile au fost marite de P.S.D. si P.N.L. ,Basescu si Pdlaturile au fost impotriva. Tradatorilor. TRADATORI ATI FOST SI TRADATORI RAMINETI sa va fie rusine ca va schimbati cum bate vintul ca sa sboare FLUTURII. RUSINE NESIMTITILOR.
5.   RASPOPITULE, ai dreptate!!! trimis de
(17 aug 2008, 15:27:53
Se vede ca ii cunosti foarte bine pe cei trei! Cand citeam caracterizarea lui Costache Moraru, mi-a aparut imaginea lui GRIGORAS IOAN, functionar public la Casa de Pensii, care e aparent umil cu cei de la putere si se poarta mizerabil cu salariatii (bineinteles nu cu toti), probabil datorita frustrarilor personale.....Chiar se autonumeste "UMILUL GRIGORAS".....Un magar, neterminat caruia ii place sa se infiltreze peste tot. Avand in vedere perioada comunista, e de inteles....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei