Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De viitor

Proiectul de telemedicină va fi implementat şi în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de telemedicină, care presupune instalarea unui circuit închis de televiziune în spitalele care au Compartimente de Primiri Urgenţe sau Camere de Gardă şi conectarea lor prin mijloace audio-video bidirecţionale cu Centrul Regional Iaşi, unde vor fi trimişi toţi parametrii medicali ai pacientului în stare critică, va fi implementat şi la Suceava.

Informaţia a fost lansată de dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), cu ocazia vizitei sale în judeţul nostru, de marţi.

Oficialul a arătat că proiectul de telemedicină pe regiunea 7, care va lega camerele de resuscitare ale spitalelor mici cu spitalul regional, va fi aplicat în mai multe judeţe din ţară, inclusiv Suceava, dacă va avea succes.

„Dacă reuşeşte va fi aplicat şi în celelalte regiuni, iar asta înseamnă că spitalele mici din judeţul Suceava, precum Vatra Dornei sau Câmpulung Moldovenesc, pot fi conectate cu clinicile din Iaşi. În cazul în care au probleme deosebite, doctorii pot intra în legătură directă cu spitalele din Iaşi şi pot coopera cu specialiştii de acolo în cazul în care au probleme deosebite”, a spus Arafat, adăugând că pentru ca acest sistem să fie implementat unităţilor spitaliceşti este necesară amenajarea unor săli speciale cu toata infrastructura necesară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de telemedicină va fi implementat şi în Suceava.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Proiectul de telemedicină va fi implementat şi în Suceava3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iordanianul trimis de
(16 aug 2008, 14:39:10
Desi este arab, pentru modul in care vrea sa revolutioneze problemele de sanatate merita sa fie numit Ministru plin. Chiar daca ideile lui nu sunt originale, fiind preluate din clinicile din Franta e bine ca le-a preluat si vrea sa le aplice.
2.   Asa oameni trebuie trimis de
(17 aug 2008, 13:35:16
Asa oameni trebuie in fruntea unui minister atat de important, Ministerul Sanatii, care pana acum a fost lasat de izbeliste de catre cei ce s-au perindat pe la conducerea sa, nu oameni pusi politic si care de voie, de nevoie, sunt trimisi de partid oriunde, numai sa fie ministeriabili! Daca vrem sa ne apropiem, intr-adevar, de Europa, la Ministerul Sanatatii trebuie inlocuiti diletantii cu profesionistii, ciolanarii cu cei ce stiu ce trebuie facut pentru reforma sanatatii, oameni care stiu sa respecte atat meseria de medic cat si pacientii. Exista asemenea oameni, dovada acest medic arab care lucreaza pentru Romania cu un devotament infinit mai mare fata de altii care numai clameaza!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei