Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 aug 2008 - Anul XIII, nr. 192 (3873)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

A doua sesiune de bacalaureat începe luni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 300 de absolvenţi de liceu, din promoţia curentă dar şi din seriile anterioare, intră de luni în „focul” examenului de bacalaureat. Este cea de-a doua sesiune a examenului maturităţii organizată în acest an. Candidaţii vor susţine examenul la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, iar lucrările scrise vor fi evaluate la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”.

388 de absolvenţi de liceu sunt aşteptaţi luni la prima probă a examenului de bacalaureat, proba orală la limba şi literatura română. Majoritatea acestora, şi anume 322 de candidaţi, provin din promoţia curentă a absolvenţilor de liceu, învăţământ de stat. Câteva zeci de concurenţi sunt absolvenţi ai promoţiilor anterioare, şi aproximativ 100 dintre candidaţi şi-au finalizat cursurile liceale într-o unitate de învăţământ particulară.

Absolvenţii unui liceu particular, precum şi candidaţii care au mai susţinut până acum de cel puţin două ori bacalaureatul au plătit o taxă de examinare de 205 lei.

 

Bacalaureatul se va încheia pe 27 august

Printre candidaţii acestei sesiuni de bacalaureat se află şi un sirian, care a obţinut aprobare de la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului de a susţine examenul de bacalaureat la Suceava. Pentru a obţine aprobarea MEdCT, sirianul a trebuit să facă dovada că a absolvit cursurile liceale şi va susţine examenul după aceeaşi metodologie care se aplică românilor.

Prima probă, la limba şi literatura română - oral, va avea loc luni, 18 august, şi va fi urmată de proba orală la limba şi literatura modernă, pe 20 august. O zi mai târziu concurenţii vor da prima proba scrisă, la limba şi literatura română, pe 25 august vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august candidaţii vor da examen la o probă la alegere din aria curriculară a specializării. Ultima probă a bacalaureatului se va da pe 27 august, la o disciplină la alegere din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării.

Primele rezultate se vor afişa pe 29 august, zi în care concurenţii nemulţumiţi de notele obţinute pot să depună contestaţii.

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat se vor afişa pe 1 septembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua sesiune de bacalaureat începe luni.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A doua sesiune de bacalaureat începe luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei