Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezultate

Peste 1200 de elevi au intrat la liceu cu medii între 9 şi 9,99

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici un absolvent de clasa a opta nu a avut media 10 de admitere la liceu, iar cea mai mare notă cu care s-a intrat a fost 9,99. La nivelul judeţului Suceava, 1269 dintre absolvenţii de gimnaziu au avut nota de intrare la liceu între 9 şi 9,99. Aceştia sunt şi candidaţii care s-au „luptat” pentru ocuparea unui loc în cele mai bune licee din judeţul Suceava, iar în topul preferinţelor acestor elevi au fost Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional” Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. Cea mai mare medie de admitere din judeţ, şi anume media 9,99, au avut-o doi absolvenţi ai Şcolii Generale Nr. 3 din Suceava, şi ambii elevi au optat pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş”, profilul matematică-informatică. 

În topul specializărilor la care ultima medie de intrare a fost mult peste nouă se află profilul matematică-informatică bilingv, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, la care ultimul elev admis a avut media 9,68. Deşi deţine supremaţia la nivel de judeţ în ceea ce priveşte ultima medie de admitere la un anumit profil, Colegiul Naţional „Petru Rareş” a fost depăşit de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” în ceea ce priveşte ultima medie de admitere în şcoală. Dacă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” ultimul elev admis a avut media 8,23, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,91.

 

Grupul Şcolar Cajvana, locul doi în ceea ce priveşte ultima medie de admitere

De remarcat faptul că între Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, aflat pe primul loc topul liceelor cu cele mai mari medii de admitere din judeţ, şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” aflat pe poziţia a treia în clasament, s-a poziţionat, pe locul doi, Grupul Şcolar Cajvana. La singura clasă de liceu de la acest grup şcolar, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,57.

Aflat pe locul trei, Colegiul Naţional „Petru Rareş” domină însă în topul specializărilor. Astfel, la profilul matematică-informatică bilingv ultima medie de intrare a fost 9,68. La acelaşi profil, însă la clasa fără predare bilingvă, ultima medie de admitere a fost 9,63, iar la specializarea ştiinţe sociale, ultimul elev intrat a avut media 9,50.

Urmează apoi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, cu profilul matematică-informatică, unde ultimul admis a avut media 9,34 şi din nou Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu profilul Ştiinţe ale naturii, unde ultimul elev din lista admişilor a avut media 9,29.

 

5,14- ultima medie cu care s-a intrat la liceu

Într-un Top 10 al specializărilor cu cele mai mari medii de admitere din judeţ se află Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Tehnic Rădăuţi, unde la profilul servicii, ultima medie de intrare a fost 9,14.

Clasamentul continuă, pe celelalte poziţii, cu Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc”, cu Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni.

Ultima medie cu care s-a intrat la liceu a fost 5,17, iar ultimul elev admis la o şcoală de arte şi meserii a avut media 4,15.

 

Candidaţi nerepartizaţi

7343 de absolvenţi de clasa a opta au intrat la liceu în această primă etapă a repartizării computerizate. 131 de candidaţi au rămas însă fără un loc la liceu sau la o şcoală de arte şi meserii pentru că au optat pentru prea puţine şcoli sau specializări pe lista de înscriere la admitere, iar media pe care o aveau a fost mai mică decât media cu care s-a intrat la profilurile alese de ei. Un exemplu în acest sens îl constituie situaţia unui candidat care are media de admitere 7,21, dar care a rămas nerepartizat, în timp ce un alt candidat, cu media 5,17, a intrat la liceu pentru că a bifat suficiente opţiuni.

La cea de-a doua etapă a repartizării computerizate, vor participa elevii care nu s-au înscris la prima repartizare, sau cei care nu au fost admişi în nici o formă de învăţământ.

Aceştia vor putea opta pentru ocuparea unuia din cele aproximativ 100 de locuri rămase libere în licee, şi unul din cele 650 de locuri libere din şcolile de artă şi meserii.

Depunerea dosarelor de admitere şi completarea opţiunilor pe fişa de înscriere se va face între 30 iunie şi 8 iulie, iar repartizarea va avea loc pe 12 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1200 de elevi au intrat la liceu cu medii între 9 şi 9,99.
 Vizualizări articol: 2993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 1200 de elevi au intrat la liceu cu medii între 9 şi 9,990.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   OARE trimis de
(28 iun 2008, 17:55:24
Daca ar fi terminat gimnaziul cand am terminat eu sigur nu mai erau atatia cu medii mari. Sa fim seriosi: in ziua de azi se pun notele dupa ureche. Ma mir cat la suta din acesti elevi sunt intr-adevar valorosi.
1.1  RE: OARE trimis de
(28 iun 2008, 18:29:10
Subscriu !!! Dar am putea sa ne mandrim ca avem o generatie de "einsteini".

Notele nu se pun dupa ureche ci dupa portofelul parintilor. Pe vremuri prea putini elevi ieseau in evidenta avand parinti cu mai multi bani decat ceilalti. Si ne mai miram de ce ies catastrofe care nu stiu sa scrie si sa vorbeasca corect limba romana. Diplomele de bacalaureat se dau asa cum se dau, de trecut prin liceu trec ca gasca prin apa...facultatea o fac pe banii babacilor(marea majoritate isi dau examenele in toamna cand se prezinta cu mamica sau cu taticu). Nu stiu daca dintr-o suta de elevi doi sau trei stiu despre ce e vorba in acest comentariu si daca realizeaza gravitatea faptelor.

Sa ma mai mir de ce niste cititori de pe acest forum sunt foarte indignati cand ii corectez ? Pai daca au facut trecut generala cu sacul de barabule si liceul cu porcul, ei nici macar nu realizeaza unde si cum au gresit.

VAAAAAI DE STEAUA VOASTRA GENERATIE DE "CUNOSCATORI AI LIMBII ROMANE"
2.   Fara trimis de
(28 iun 2008, 18:56:16
VINOVATI SUNT MINISTRII INVATAMANTULUI CARE AU PROMOVAT SI PROMOVEAZA CORUPTIA, IMPOSTURA, NEPOTISMUL SI LICHELISMUL
3.   Curiozitate trimis de
(28 iun 2008, 21:17:01
Sunt curios cati dintre acestia, peste ani, vor mai avea asa "succesuri"??? Propun ca redactia sa monitorizeze acesti "einsteini" si sa ne mai spuna ce si cum mai invata peste doi, trei sau patru ani.

Nu mai comentez, ca iar sare cate unul si....
3.1  RE: Curiozitate trimis de
(29 iun 2008, 10:47:29
Este dureros pentru noi(astia care au terminat liceul pe vremea raposatului) ca sa ne completam studiile acum. Numai noi stim cat de greu se obtinea un 7. De 9 si 10 nu prea putea fi vorba. De bine de rau, acum profesorii sunt mai fair play decat atunci: daca azi stii de 10 iti pun 10, cu toate ca ieri ti-au pus 2. Pe vremuri, daca un profesor te lua de bun, pai asa te tinea tot liceul, in schimb daca te lua de rau, pai din 3 si 4 nu te mai scotea. Au fost cativa idioti de profesori care daca te luau de rau faceau in asa fel ca sa te incurce in loc sa te ajute.Pentru unii profesori nu conta daca la un alt obiect erai stralucit.Cei care aveau note peste 8 erau tocilarii sau marii utecisti.

Sa revenim la oile noastre.Cum te simti tu ca absolvent al aceluiasi liceu cu unul de 20-25 de ani care a trecut prin liceu ca fiind fiul sau fiica lui...si acum este coleg cu tine la facultate sau la masterat, tu trebuie sa platesti facultatea(pentru ca tu ai terminat liceul cu 6 si ceva-7 si
3.2  RE: Curiozitate trimis de
(29 iun 2008, 11:06:22
colegul tau nu plateste studiile pentru ca el a terminat liceul cu 9 si ceva). Si tu mai si muncesti, pe cand el sta pe banii parintilor acasa. Si ...colegul...iti mai si arunca din cand in cand cate o privire dintr-aia plina de superioritate ca...de...el e mai destept ca tine. Si cum sa nu iti vina sa-i iei de gat pe acesti forumisti care ISI BAT JOC DE LIMBA ROMANA cand pe vremuri doamna Leomiza iti punea zambind 3 daca din greseala scriai s-a in loc de sa.Asa cum am fost noi, din generatia noastra AU IESIT OAMENI !!! Pe vremuri era o "moda":cei care erau lasati corigenti in clasa a 10-a preferau sa repete clasa decat sa ajunga pe la vreun liceu mai slab.Abia noi am avut profesori exigenti si nu ne-am sinucis cand am dat de greu.Si la elevii din ziua de azi este o "moda":sinuciderea.Un prieten de-al meu a ramas corigent pe vara si a zis ca se spanzura. Un alt prieten a glumit si i-a zis ca daca face asta ii da satisfactie profesorului si ca acesta il va trage de picioare
3.3  RE: Curiozitate trimis de
(29 iun 2008, 11:22:17
...ca sa fie sigur ca a murit.

Mi-e mila de generatia PRO-stii si castigi. Acum mai nou au mai aparut alti "destepti"-generatia emo. Se vede ca aveti prea mult timp liber si ca parintii va sufla prea mult in ...Si INTOTDEAUNA cand un ratat din generatia "fantastica" face cate o greseala PROFESORII sunt de vina. V-ati luat de dl Braicu DEGEABA RATATILOR !!! Se spune ca scoala pe destept il desteapta si pe prost il prosteste.

Pe vremuri armata era obligatorie.De cate cazuri ati auzit pana in 1989 ca militarii sa se sinucida dupa ce au mai luat eventual si cateva din vietile colegilor lor?voi nu sunteti pregatiti pentru viata.Veti fi vesnic pe lanaga fusta mamei si portofelul tatalui.Cati dintre voi mergeti sa munciti in vacanta de vara ca sa aveti bani de plecat la mare?AICI am vrut sa ajung.Nu profesorii sunt vinovati de sinuciderile si pocariile pe care le faceti ci VOI,PARINTII si "LUMEA IEFTINA IN CARE VA COMPLACETI".

va doresc numai SUCCESURI pe viitor !!!
4.   ... trimis de
(29 iun 2008, 14:46:53
Problema grava e ca respectivul care a facut o scoala impins de la spate de situatia parintilor sai, mai mult ca sigur ca va ajunge pe un post de conducere, unde va lua decizii. Daca postul respectiv ar fi la o firma privata (firma lui tat-su) nu ar fi o problema asa de mare, dar ce te faci in cazul in care parintele isi cunoaste progenitura si il orienteaza intr-o functie la stat ? Uite de aia merge treaba asa cum merge, din cauza lor, a celor care invata tainele meserii pe banii contribuabililor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei