Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Contradicţii

Iese la suprafaţă râca între Flutur şi Băişanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este cunoscut faptul că între preşedintele Consiliului Judeţean, democrat liberalul Gheorghe Flutur, şi prefectul apolitic numit de guvernul liberal, Ştefan Alexandru Băişanu, relaţiile neoficiale nu sunt dintre cele mai bune. Ba chiar s-ar putea spune că există o uşoară antipatie. Iată însă că râca dintre cei doi iese la suprafaţă şi în mod public. Au scos-o la iveală împrejurările legate de convocarea factorilor responsabili cu modernizarea drumului naţional 17, Suceava- Vatra Dornei.

Primul care i-a convocat pe constructori, proiectaţi, consultanţi, pe primarii localităţilor din zona DN 17, a fost Gheorghe Flutur, care nu se află la prima „ispravă” de acest gen. El i-a chemat pe toţi la discuţii în sala mare a Palatului Administrativ vineri, 27 iunie, ora 10.

Ca să nu fie mai prejos şi ca să contracareze iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean, prefectul Băişanu a convocat şi el Colegiul Prefectural pentru aceeaşi zi, aceeaşi oră şi cu aceeaşi temă: reabilitarea DN 17. Până la urmă cele două convocări au fost comasate, şedinţa fiind condusă de tandemul Flutur- Băişanu.

 

Băişanu a jucat rolul „băiatului rău” iar Flutur pe cel al „băiatului bun”

S-a putut remarca clar „duelul” verbal  dintre cei doi. În timp ce Băişanu a abordat comportamentul „băiatului rău”, tunând şi fulgerând împotriva celor care au întârziat finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului şi susţinând rezilierea contractelor cu firmele de construcţii, Flutur a jucat rolul „băiatului bun”, situându-se pe poziţii constructive.

Asta nu înseamnă că preşedintele Consiliului Judeţean nu a criticat prestaţia celor care se ocupă de reabilitarea DN 17, dar a făcut-o într-o manieră mai elegantă, inserând chiar şi glumiţe atunci când situaţia a permis acest lucru.

Nu a existat o luare de cuvânt a unuia dintre cei doi protagonişti care să nu fie dublată imediat de intervenţia celuilalt. A fost un prim episod care a arătat lupta pentru întâietate dintre Gheorghe Flutur şi Ştefan Alexandru Băişanu. Probabil vor mai urma şi altele în condiţiile în care actualul prefect se pregăteşte să candideze la alegerile parlamentare din partea unui partid politic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iese la suprafaţă râca între Flutur şi Băişanu.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 11 voturi
Iese la suprafaţă râca între Flutur şi Băişanu3.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baisanu e un om de calitate trimis de
(28 iun 2008, 11:31:58
Baisanu are ceva ce ii lipseste lui flutur: sange in pewla, sau cum spun spaniolii, COJONES, sau cum spun americanii, BALLS.

Flutur e un tolomac cand e vorba de administrarea reala a judetului. Baisanu este un profesor universitar care stie cum sta treaba in judetul nostru si a demonstrat ca are valoare ca politician in 2004, cand a obtinut 11 la suta la primarie, iesind pe locul 3 in urma lui lungu si ionescu, dar fiind sustinut de PC (PUR pe atunci) , un partid mic de tot.

Succes domnule Baisanu, sper sa reusiti sa il invingeti, intr-un final, pe acest mare mincinos numit flutur. Sucevenii au vazut adevarata fata a administratiei pdl, cand la cateva zile dupa alegeri lungu a decis scumpirea apei (chestiune tinuta la dosar cu mare strasnicie inaitne de alegeri, sa nu ii cada scorul), cand flutur a numit consilier un fost psd-ist iesean cu 18 ani vechime in psd, si cand LUNGU L-A NUMIT CONSILIER SI DIRECTOR IN PRIMARIE PE IONESCU, pe care l-a spurcat cativa ani la
1.1  RE: Baisanu e un om de calitate trimis de
(28 iun 2008, 12:10:30
Baisanu, baiat de treaba ???? ati uitat afacerea cu facultatea privata???
1.2  RE: Baisanu e un om de calitate trimis de
(29 iun 2008, 18:12:03
Baisanu e un porc, o curva politica. Suceveanule, da-mi voie sa-ti reimprospatez memoria: La alegerile din 2004 unii l-au votat tocmai fiindca nu era din PSD si fiind mai tanar, am crezut ca o fi si curat la suflet. Problema e ca am luat o mare tzeapa votandu-l la vremea aia, si probabil ca nu sunt singurul. In turul doi s-a dat cu PSD-ul recunoscand ca pe el il interesa un post caldutz. De asta spun ca e o curva politica, iar pupincuristii astia de la Monitorul spun ca-i "apolitic"

HAHAHA! Asta e una din cele mai proaste glume. Hai sictir Baisanule!
2.   Pax intre leaderi, intelepciune: un Sfat trimis de
(28 iun 2008, 11:41:48
Chiar daca cei doi sunt / evident- diferiti-, ideea e ca intelepciunea ar trebui sa le dicteze sa nu tarasca iar interesele publice - cum au facut altii inainte -, in mrejele disputelor lor sau antipatiilor personale.

E vremea conducatorilor lucizi, capabili sa vada ca ceea ce ii uneste este mai important decat ceea ce ii desparte.

Sfat pentru Baisanu si Flutur: domnilor, analizati trecutul recent si observati cat de mult a pierdut Romania din cauza galcevii neintelepte dintre leaderi. Va sfatuiesc, politicos si cu respect, initiati un dialog personal, mediat de un bun mediator, invatati sa comunicati in pofida antipatiilor personale - care sunt ceva foarte omenesc -, invatati sa nu faceti publice punctele de injonctiune dintre domniile voastre, pentru a reusi sa fiti IMPREUNA intr-un moment dificil pentru judetul Suceava, si pentru a da incredere locuitorilor sai in institutiile si calitatea alesilor.

Cu respect,
2.1  RE: Pax intre leaderi, intelepciune: un Sfat trimis de
(28 iun 2008, 12:14:00
Felicitari pt. comentariu ! Foarte corect si elegant scris. Bravo !!!
2.2  RE: Pax intre leaderi, intelepciune: un Sfat trimis de
(30 iun 2008, 15:15:13
sa intelegem ca daca a cazut marza si presa nu mai are subiecte? inventeaza rica? sa discernem intre rolul prefectului si cel al presedintelui cj. fiecare e cu treaba lui
3.   Luare aminte trimis de
(28 iun 2008, 11:50:30
Domnule Baisanu, este foarte bine ca il mai trageti de maneca pe Flutur deoarece acesta se crede stapanul judetului. Seria abuzurilor lui Flutur va continua. Cum si-a permis Acesta sa convoace sefii serviciilor descentralizate?! Domnule Baisanu sa-l puneti la punct si sa-l avetizati public pe domnul Flutur sa-si nu depaseasca atributiile. Continuati asa domnule Baisanu! Nu va lasati intimidat de parsivenia lui Fluture.
3.1  RE: Luare aminte trimis de
(28 iun 2008, 14:22:37
parsivenie e ce faci tu mai ciuflingarule ...care ai timp sa faci comentarii ...si nu iti faci treaba la serviciu!!
3.2  RE: Luare aminte trimis de
(28 iun 2008, 17:30:05
Exista o diferenta mare intre cei doi. Unul e ales direct de catre popor , in timp ce celalat e numit de anumite grupuri de interese pe care le frecventeaza. E o diferenta enorma.
4.   VEZI FLUTURAS? trimis de
(28 iun 2008, 11:55:53
CE TI-AM ZIS EU ACUM O SAPTAMANA? NICI NU STII CAT DE MIC AI INCEPUT SA DEVII...LA CJ AI INCEPUT SA VEZI CA ESTI DEPASIT DE EVENIMENTE SI INCEPI SA FII TOT MAI DISPERAT...CRDEAI CA TOT MERGE CU GARGARA SI VRAJEALA? AI PUS-O DE DATA ASTA! BARCUTA TA A INCEPUT SA IA APA INCET, DAR SIGUR. VEI RAMANE SINGUR ASA CUM AM ANTICIPAT! DEJA ILIE INCEPE "LUCRUL" LA SCAUNUL TAU! IAR NELU BALAN DACA N-O SA-SI SCOATA INVESTITIA NU TE VAD BINE DELOC! ITI DORESC MOARTE POLITICA USOARA!
4.1  RE: VEZI FLUTURAS? trimis de
(28 iun 2008, 12:37:14
Flutur se crede Basescu ca se v-a implica in toate afacerile altora,el vrea sa controleze totul ca PRIMUL SECRETAR al judetului.Acesti PD Laturi se cred buricul pamintului cum a facut Olarean care dea ordine la politisti,acesti indivizise cred DICTATORI ei nu stiu ce e aia DEMOCRATIE,ei au invatat dela Baselu care nu respecta nimic,Coinstitutia e buna cind ii favorizeaza cind nu trebuie schimbata constitutia. Domnule Baisanu ai grija ca acest individ vrea sa te calce cum vrea el nu te compromite ca deja a inceputul TOBOGANUL dela Bucuresti.
4.2  RE: VEZI FLUTURAS? trimis de
(28 iun 2008, 14:25:46
a inceput campania de toamna ....denigrarea psd-isto-pnl-ista impotriva pdl e in floare .....marlania acestor comunisti notorii vor sa faca tot mai multe greutati celor din pdl .....dumnezeu e sus ..si vede ....si pe comunistii care au ucis oameni la revolutie si care au facut averi nenumarate ...ii va pedepsi. PARSIVENIA LOR E GROAZNICA DAR LOVITURA PE CARE O VOR PRIMI VA FI SI MAI GROAZNICA!!
4.3  RE: VEZI FLUTURAS? trimis de
(28 iun 2008, 14:53:53
Fraierilor,Nelu Balan va fi viitorul ministru de interne al Romaniei! Omul providential care va eradica total coruptia in Romania.Nelu,te iubim,ca ca tine nu gasim! E bine asa? Acum dai un Chivas mare,sefu?
4.4  RE: VEZI FLUTURAS? trimis de
(28 iun 2008, 16:35:20
Daktari, ai scris unul din cele mai tari comentarii din ultima luna, si te felicit. E reusit, scurt si la obiect (nu glumesc!!!). Traiasca viitorul deputat Nelu Balan, acest Hrebenciuc in devenire al Sucevei!!! Sefule, mai baga inca o sticla de Chivas de 18!!!

Hai cu Nelu Balan si smecherii lui din centru (Ovidelu, Goriluta, Olaru, Iosif si inca cativa), acesti interlopi care dicteaza mersul Sucevei!!!!

Traiasca baietii destepti din centru, in frunte cu seful lor Nelu Balan!!!!

4.5  RE: VEZI FLUTURAS? trimis de
(28 iun 2008, 16:45:47
Ce ba?? Nepotilor, va aratam noi cine-i sef de smecherie prin zona. Obositilor, va credeti tari da cand venim pe langa voi cam dispareti din peisaj....SMARDOILOR CU FUSTITA!!!!!
5.   Incepe rica intre Suceveni si Zarone trimis de
(28 iun 2008, 15:02:33
Flutur-Zarone nu suporta in preajma lui oameni inteligenti,pentru ca este un mediocru complexat (uitati-va in jurul lui si vedeti de ce nulitati s-a inconjurat) si daca poate nu se lasa pina nu-l distruge pe Baisanu ,care-l eclipseaza intelectual si moral(ce-i ramine lui Zarone este s-o faca pe Bobu ,dar se pare ca nu-i va merge).De ce credeti ca a sfidat cu nerusinare si lipsa de elementar bun simt locuitorii judetului,aducind la cirma lui pe fostul presedinte al Consiliului judetean Iasi : in primul rind ca stie ca este incapabil sa conduca un judet si -i jigneste pe suceveni aducind un expert psdist imbatrinit in rele din afara judetului (aici nu se gasea nimeni !),sa conduca de fapt,iar el sa dea ordine si dispozitii(daca se poate din avion).Fata de aceasta desconsiderare a locuitorilor Sucevei trebuie cerute urgent justificari,care daca nu stau in picioare,sa fie luate masuri guvernamentale,sau sa se propuna un referendum pentru ca asta nu are limite si bun simt .
5.1  RE: Incepe rica intre Suceveni si Zarone trimis de
(28 iun 2008, 20:54:03
Nu suporta "destepti" ca tine prin preajma,"inteligentule"!
5.2  RE: Incepe rica intre Suceveni si Zarone trimis de
(28 iun 2008, 22:32:51
... usor cu filozofia mai greu cu munca...halal Caragiale nenicule.Poate mult prea multi filozofi printre noi si putini oameni de actiune.
6.   Alianta psd-pnl functioneaza si in suceava trimis de
(28 iun 2008, 16:32:07
alianta nefericita psd-pnl a inceput sa functioneze si in suceava, dupa cum se vede din articolele si comentariile din acest ziar. scopul acestei aliante este "blocarea" pdl, asa cum afirma iliescu, probabil in acelasi fel in care a blocat democratizarea si dezvoltarea romaniei, pe vremea domniei sale.

daca va mai amintiti, si fostul prefect a avut citeva interventii in aceasta cauza, fara vreun rezultat evident. cred ca si dl baisanu e in plina campanie electorala. si mai cred ca e independent in masura in care isi lasa optiunile deschise: sau psd, sau pnl.
7.   Auleu trimis de
(28 iun 2008, 17:32:35
Se duce la PSD. Ca la PNL aia sunt morti. Plus ca la el la Plus e toata ziua numai PSD in sus si in jos.
7.1  RE: Auleu trimis de
(28 iun 2008, 22:34:50
Interesant comentariu si care ar trebui sa dea de gandit.
8.   FRUSTRARE trimis de
(28 iun 2008, 17:36:53
Este diferenta ditre cel ales si cel numit?

Nu uitati ca presa centrala si televiziunile nationale il vedea deja in locul lui Blaga pe Flutur
9.   Doua sabii doresc aceeasi teaca trimis de
(28 iun 2008, 20:46:47
Niste comentatori smintiti care nu pot sa-si depaseasca acest nivel si de care celor din conducere nu le pasa. Flutur a fost ALES si va fi un om de viitor, NU pentru judet ci pentru tara. C�tiva pesedisti cu mentalitati de comunisti stricati care fac comentarii pe forum �nseamna NIMIC. Lumea merge �nainte si majoritatea oamenilor au votat pentru ce a iesit. Inutile comentariile perdatilor (pe vecie). Probabil ca domnul Baisanu intentioneaza lucruri bune dar domnul Flutur stie mai mult si vor cadea de acord pe lucruri bune. REALIZAREA acestora le va aduce voturi �n toamna si nu - din nou promisiuni. Domnul Baisanu, ca oricare altul, nu poate de unul singur sa realizeze ceva, trebuie colaborare. Daca va fi de pierdut �ntre cei doi va pierde domnul Baisanu deoarece Flutur este cunoscut �n toata tara. Sunt de acord ca Baisanu este BUN, dar nu este singurul.
9.1  RE: Doua sabii doresc aceeasi teaca trimis de
(29 iun 2008, 01:06:36
Madalina soogi pewla si tu si mai ales m.a.t.a!! Papa
9.2  RE: Doua sabii doresc aceeasi teaca trimis de
(29 iun 2008, 07:42:27
Mai MADLINA,Flutur e cunoscut in tara mai ales unde a omorit gainile un mincinos care mereu promite si nu face nimic si fuge la alt stapin dar aici v-a fi ultimul drum trimis de sefi la tara, ca taran este dupa felul cum comporta.
9.3  RE: Doua sabii doresc aceeasi teaca trimis de
(29 iun 2008, 13:36:48
bravo lui ca e taran,taranii au mai mult bun simt decat dalde tin orasanule!
10.   Baisanu este bun? trimis de
(28 iun 2008, 20:58:46
La ce?Este un individ numit de liberali ptr postul de prefect.Inainte de a fi numit,a fost valetul lui Felix motanul la PC.Toate declaratiile lui Baisanu se rezuma in a critica,acuza,a avertiza,a prevesti,etc,etc.Realizari,ioc atat.
11.   STRUNGAR M A FACUT MAMA trimis de
(28 iun 2008, 21:21:23
MIE IMI PLACE SA LUCREZ LA STRUNG
11.1  RE: STRUNGAR M A FACUT MAMA trimis de
(29 iun 2008, 18:18:33
Hahaha! Sa ne traiesti, nea Popovici, strungarule!happy
12.   Pdl are oameni interlopi ca balan trimis de
(28 iun 2008, 21:58:45
vai de capul vostru puneti politicieni oameni interlopi cu legaturi militienesti,o sa dispareti asa usor cum ati aparut,fluturel cu interlopi ca balan vei pierde,ai scoala fata de interlopi ,asdar scapa de oameni care iti strica imaginea
13.   Flutur-Prefectul trimis de
(28 iun 2008, 22:17:39
Mmmm... Domnule Flutur : '' inca putina foarte putina vreme si cel rau nu va mai fi , te vei uita la locul in care era si nu i l vei mai gasi '' . Domnule Baishanu apreciez felul in care va faceti campanie pentru toamna , altfel nici nu se putea decat sa faceti ''abuz'' defunctia pe care o detineti intrigand fel si fel de conflicte care pot sau nu pot fi mediatizate sa mai stie si lumea cine sunteti ... pana ieri erati sub - Prefect si nu stia lumea de dumneavoastra ... Mai ai putina vreme folosesteti timpul intelept ! Cu respect omnule Prefect !
13.1  RE: Flutur-Prefectul trimis de
(28 iun 2008, 22:39:25
foarte fin comentariu dar total la obiect
14.   FLUTUR UITATE IN JURUL TAU trimis de
(28 iun 2008, 23:42:09
AI INCREDERE IN BAISANU CIT SI IN CONSTANTIN GHEORGHE CA SINT FACUTI DIN ACELASI ALUAT ..LA PRIMUL HOP TE ARUNCA DIN CARUTA ...........
15.   Cine se aseamana se aduna trimis de
(29 iun 2008, 14:09:03
Daca peste tot d-l Flutur se inconjoara de oameni asa cum a facut la Slatina sustinind un nemernic ,nu ma mira reactia dvs.Cum a fost posibil sa nu ascultati strigatul nostru cind v-am zis ca sintem amenintati sa- l votam pe Gherman,de ce sustineti o asemenea lichea ?

Daca prostia ar durea Ilie Gherman ar tipa intruna!
16.   Eeeeeeee trimis de
(29 iun 2008, 16:34:28
Flutur este un nemernic.
17.   ### trimis de
(29 iun 2008, 16:47:12
am citit bine?

Flutur-Zarone?Cea mai buna pe anul 2008!
18.   Problema mare trimis de
(30 iun 2008, 07:34:04
Baisanu conduce in mod frecvent beat masina si de cateva ori a inversat locul cu cel din dreapta la sosirea politiei si dupa comiterea accidentelor,pentru a scapa de parnaie.Asta spune totul despre cel care a tepuit zeci de tineri cu facultatea lui privata iar acum si-a tras mii de hectare de pamant in judet prin frauda si specula.Are televiziunea plustv unde vorbeste ca Ceausescu la tvr, numai el, de dimineata pana seara.
19.   Baisanu, un alt hot! trimis de
(30 iun 2008, 08:33:02
Baisanu este o surcea pa langa Conul Gica.

Dupa ce ca a furat banii la studenti, si zeci de hectare de teren, mai are si tupeu sa vorbeasca in abracadabre povatuitoare de bine. Mai mult de atat, il turna pe Orest continuu lui CapDeCal, ca nu-si face treaba...si, uite ata, javra betiva a ajuns Prefect.

Baisanu, numit la apelul de seara Prefect nu mai are multe zile si, se duce sa-i tina de urat lui Mirza.

20.   Hai ura si la gara trimis de
(30 iun 2008, 09:16:41
cei care comentati ba de unul ba de altul habar nu aveti. VOI ATI FACUT MAI MULT???????????????? atunci cine va da dreptul sa comentati????????????VRETI SA FITI BAGATI IN SEAMA SI VA DATI SI VOI CU PAREREA. Atata timp cat esti intr-o functie de conducere e normal sa mai apara conflicte, dar asta nu inseamna ca trebuie ridicate la asa un nivel cum faceti voi, denigrind pe unul sau pe altul. CRED CA VOI UITATI CA CEI DOI LUPTA PENTRU INTERESUL JUDETULUI.
21.   FOARTE BINE trimis de
(30 iun 2008, 10:15:25
Dl.Baisanu va rog nu-l lasati pe flutur sa-si faca de cap...
22.   Baisanu@co...! trimis de
(30 iun 2008, 10:51:09
D-nul prefect ar trebui sa se uite in oglinda si sa-si dea palme cu...piciorul...Un om cu o integritate ...deplorabila, si stie domnia sa ca se refera la Pro Humanitas, ar trebui sa-si vada de treba...sa-si dea demisia si sa se duca la...poplaca ! Asa ca ..vom sesiza un pic...perchetul de pe langa Inalta curte de casatie si justitie..ptr ...inselaciuna...in cadru organizat...si sa verifice adeverintele(..ca de diplome ..pauza) eliberate si banii luati...dac nu e asa...sa trimiteti comntul unde sa va...trimit despagubirile ....imorale...! Rusine...afara din invatamant si din Inaltii functionari publici...jigodie..travestita in motan..! Ne mai auzim cu siguranta...!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei