Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iun 2008 - Anul XIII, nr. 150 (3831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

UEFA confirmă admiterea Stelei în Liga Campionilor

Duminică, 29 Iunie 2008 (18:52:00)


UEFA a confirmat, duminică, pe site-ul său oficial, admiterea echipei Steaua în Liga Campionilor, ediţia 2008/2009, decizia aparţinând Comisiei de Control şi Disciplină a forului european.
  Comisia a hotărât ca Steaua să evolueze în cea mai importantă competiţie intercluburi deoarece pe plan intern nu s-a luat încă o decizie definitivă împotriva clubului "roş-albastru"

UEFA subliniază, totuşi, că ar putea lua măsuri împotriva Stelei în viitor, în privinţa acceptării echipei în cupele europene, dacă decizia finală va fi împotriva grupării din Bulevardul Ghencea.

Secretarul general al UEFA, David Taylor, declarase, sâmbătă, că forul european nu poate acţiona împotriva FC Steaua în cazul "valiza" înainte de finalizarea procesului în România. "Nu putem acţiona în vreun fel până când acest proces nu este terminat, pentru că decizia finală ar putea fi în favoarea clubului român. Noi ne ocupăm de bunul mers al competiţiilor fotbalistice. De aceea, Steaua este admisă anul acesta în Liga Campionilor, dar cazul nu e închis. Aşa că e posibil ca în sezonul 2009/2010 UEFA să acţioneze împotriva Stelei", a declarat Taylor.

Echipa Steaua Bucureşti a fost penalizată, la 4 iunie, cu şapte puncte, iar formaţia Universitatea Cluj cu şase puncte de către Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după scandalul "valiza cu bani" din ultima etapă a Ligii I, sezonul 2007/2008. De asemenea, finanţatorul Gigi Becali şi preşedintele clubului Universitatea Cluj, Anton Doboş, au fost suspendaţi timp de doi ani şi li s-a interzis accesul pe orice stadion pe aceeaşi perioadă, primind şi câte o amendă de 200.000 de lei. Totodată, jucătorii Petre Marin şi Gigel Coman au fost suspendaţi câte şase luni. Ulterior, Comisia de Apel a păstrat decizia Comisiei de Disciplină.

În ciuda acestei decizii, Steaua, care a încheiat campionatul cu 75 de puncte, rămâne pe locul doi în clasamentul Ligii I, cu 68 de puncte, şapte mai multe decât Rapid, ocupanta poziţiei a treia.

Echipa Universitatea Cluj, retrogradată în liga secundă, va evolua în al doilea eşalon cu o penalizare de opt puncte, după ce nu îndeplinise nici baremul de 25 de puncte.

Vineri, FC Steaua a depus la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) din cadrul FRF recurs la deciziile dictate de Comisiile de Disciplină şi Apel în cazul "valiza".

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană.

Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali.

DNA a anunţat ulterior că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UEFA confirmă admiterea Stelei în Liga Campionilor.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UEFA confirmă admiterea Stelei în Liga Campionilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei